lördag 12 december 2009

DTP finns inte mer…

DTP förbjöds efter ett domslut i Turkiet igår. Det beslutades om att partiet grundats på order av Öcalan, att partiet var PKK:s politiska parti och inte tog avstånd från våld. Förutom parti förbudet, så är 37 av de ledande politikerna avstängda i fem år. Parti ledaren Ahmet Turk (vars son åker för att göra lumpen idag, med traditionell turkisk avfärds ceremoni) och Aysel Tugluk förlorar sina platser i riksdagen, för att det är deras handlingar som lett till partiets förbud. De övriga som påverkas av förbudet är: Abdulkadir Firat, Abdullah İsnac, Ahmet Ay, Ahmet Ertak, Ahmet Türk, Ali Bozan, Ayhan Ayaz Aydin Budak, Ayhan Karabulut, Aysel Tugluk, Bedri Firat, Cemal Kuhak, Deniz Yesilyurt, Ferhan Türk, Fettah Dadas, Haci Üzen, Halit Kahraman, Hatice Adibelli, Hüseyin Bektasoglu, Hüseyin Kalkan, İzzet Belge, Kemal Aktas, Leyla Zana, Mehmet Veysi Dilekci, Metin Tekce, Murat Avci, Murat Tas, Musa Farisoglullari, Necdet Atalayi, Nurettin Demirtas and Selim Sadak. Värt att notera i denna skara är att Emine Ayna, den inte allt för söta PKK hejaren som uppmanade alla att gå upp till PKK, inte är med på listan.

Det finns väldigt mycket som DTP sagt och gjort som förargat hela Turkiet, då även de flesta kurder. Ena dagen var man för det regeringens initiativ, andra dagen inte. Man provocerade städer, man uppmanade till att Öcalan var motparten i en lösning, man anordnade upplopp som resulterade i att civila dog, man spelade på uppenbara påhittade historier om att Öcalans förhållanden för att sabotera processen, man tog inte ta avstånd från terrorism och handlade långt ifrån en grupp som ansågs motpart till en varande konstruktiv lösning. Istället för att ta sig an uppgiften som ”förhandlare”, gick man tvärtemot och trampade på alla linjer som sattes upp för lösningen. Allt ifrån att hylla PKK till att uppmana folket att klättra upp till terrorist organisationens tillhåll i bergen. Vad är man för parti då ? Är man ens ett parti ? Faktum är att DTP fick knappt 3 miljoner röster och AKP de majoriteten (många kurdiska ledamöter) av de kurdiska rösterna gör att kurderna är representerade.

Såååå, vad gör man med en grupp som ständigt uppmanar till och deltar i våldsorgier (städer brinner fort medan jag skriver detta)? Som inte kan ta avstånd från en internationellt erkänd transnationell terroristorganisation (PKK är på EU, USA och Sveriges terroristlista)? Som gjort allt i sin makt för att sabotera demokratiseringen (som även EU stöttar)? Svaret, även om jag inte tycker om det, är givet.

EU har varnat för upplösningen av DTP tidigare. Men som sagt, vad gör man med ett parti som har våld som metod och terrorism som ideologi? Liberalismen fungerar väldigt bra i teorin men förbiser den mänskliga faktorn som spelar en stor roll. Partier i Spanien med kopplingar till separatistiska terrorist grupper har stängts ner, dessutom fler gånger än antalet PKK partier i Turkiet (fem gånger) vad är skillnaden ? Ska detta försvåra EU inträdet och demokratiseringen ? Troligen inte, AKP har fler av de turkiska kurders röster och processen kan fortsätta precis som innan, för DTP motsatte sig initiativet oftast. Så vad är skillnaden? Ytterligare ett faktum är att DTP stod oftast på samma sida som MHP och CHP mot AKP i frågan…. Det kan man ju tycka är ironiskt om inte målet var att just sabotera.

Något som förargat mig är att man slängde bort chansen man hade. Hade man tagit avstånd och klippt sina band till PKK, så hade även den turkiska massan varit mer medgörlig, men så långt tänkte man inte. Istället så fortsatte man PKK:s retorik, hotade folk offentligt med kaos (som man orsakade tillslut i PKK manér) och nu står Turk och säger att han bara ville få till fred…. Vad har man för uppfattning av fred då ?

Men efter domslutet så har det från olika håll indikerats på att lagen inte är tillräcklig och behöver uppdateras... President Guls syn på de.

Uttalanden och handlingar

Domarnas syn


Sancak Beyi Emre

17 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju helt rätt det du säger bland annat om " om man bara klippte bandet med PKK" men jag läste själv i zaman då högt uppsatta DTP ledare skrev liknande " att ta avstånd från PKK vore som att lägga en snara runt våran egna hals och sparka undan stolen ". Vi vet ju redan sen tidigare att deras bas utgjordes enbart av PKK och att dom tidigare inte avstängts är ju verkligen bara sjukt. Om EU och väst verkligen värnar om demokrati så tillåter man inte terrorister att sitta i ett parlament... "liberala" samhällen i all ära men någon stans måste man ju dra en gräns. Bästa som kunde hänt !!!!

Sancak Beyi Emre sa...

Ja, och det är samma anledning till att ETA:s partier stängts ner utan EU:s protest...

Men jag hade faktis viljat se dem göra narr av sig själva än mer än de gjort hittills, men det är självklart ett känsligt ämne. Dialogen med DTP hade ändå kanske kunnat bidra med något, men väldigt svårt. Jag är splittrad, och förbannad över att Ayna inte fick något förbud !

Emre

Anonym sa...

Emrecim jag förstår vad du menar med att dom "skulle göra narr av sig själva", men nog får vara nog. Dom har bevisat sig inkompetenta gång på gång och åstadkommer ju i verkligheten inte något positivt till varken vidare demokratisering och dom motarbetar ju sig själva konstant. Dom har bevisat att det egentligen inte bör finnas ett "kurdiskt problem". Demokratisera för alla och lägg ner den här patetiska indelningen som dom försöker göra med "vi" och "dom". Retar mig grovt på alla pkk-fanatiker som sitter här i trygga Sverige och har mage att sitta att klaga på Öcalans fängelse. Som spyr galla så fort dom bara kan över Turkiet, men som egentligen själva skulle flytta dit om dom så fick 10miljoner för att bo där, hycklare. Dessa människor som sympatiserar med DTP/PKK vet inte vad demokrati är och bör således inte få befatta sig så direkt med demokratins institutioner.

Sancak Beyi Emre sa...

jo, och det är där skon klämmer. Man har visat tydligt att man inte tar avstånd från terror och närliggande metoder och faktis inte gör något annat än annordnar protester som slutar i våldsorgier...

Det är som du säger, det är ord man memorerat och upprepar som en upphakad skiva. Jag skulle vilja göra en undersökning bland DTP och PKK om deras kunskaper om MR och demokrati...

Men nu fungerar det så att dem är organiserade i Sverige och våra organisationer sitter med tummen i röven och tittar på. Sen så spelar man på Europeisk okunskap och säljer propaganda medan våra blir nervösa över att ens ta upp frågan... Hur många visar den egentliga bilden med brinnande städer och mänskliga sköldar ?

Därför blir de lite ljud när DTP nu slopas.

Sen självklart så är det kränkande att sitta o lyssna på PKK propaganda dag in o dag ut i riksdagen, men dem hade ju faktis uppenbarat sin egen förvirring för omvärlden. Jag hade hellre sett dem tillintegöra sig själva...

Emre

Osman Feffeson sa...

GRATTIS! GRATTIS!

GRATTIS EMINE AYNA VARS MAN ÄR GERILLA LEDARE I KANDIL SOM PLANERAR TERRORDÅD MOT TURKISKA SOLDATER OCH CIVILA!

GRATTIS ERGENEKON! ER STÖRSTA FIENDE ÄR JU AK P SÅ DET ÄR INTE KONSTIGT ATT ERA LAKEJER I DEN TURKISKA FÖRFATTNINGSDOMSTOLEN SPRINGER PKK:S, ÖCALANS OCH EMINE AYNAS ÄRENDEN GENOM ATT STÄNGA NER DTP! DET VAR EXAKT DET SOM DTP VILLE OCH KÄMPADE FÖR ATT FÅ TILL STÅND!

GRATTIS ERA SMUTS I KANDIL! GRATTIS SMUTSIGA PKK SOM GENOMFÖRDE TERRORATTACKEN I TOKAT SOM LEDDE TILL 7 TURKISKA SOLDATERS LIV! NI GENOMFÖRDE ATTACKEN 7-9 DAGAR INNAN ERGENEKONDOMSTOLEN SKULLE AVGÖRA DTPS ÖDE! 2-3 DAGAR KVAR TILL DOMEN JA DÅ GICK NI ERA SMUTSIGA JÄVLAR OCH TOG PÅ ER ATTACKEN!

TACK DTP FÖR ATT NI TILLSAMMANS MED PKKS STADSORGANSIERING KCK ORGANISERADE UPPLOPP ÖVER HELA TURKIET, BRÄNDE IHJÄL DEN DÄR TURKISKA FLICKAN OCH GJORDE ALLT NI BARA KUNDE FÖR ATT UNDERBLÅSA NATIONALISM BLAND TURKARNA!

TACK ÖCALAN! DU UPPSTOD SOM ETT EGERNEKON-FNASK OCH DU KOMMER ATT SLUTA SOM ETT ERGENEKON FNASK! JAG SKULLE INTE PISSA PÅ DIG OM DU ENS BRANN DIN FIS!

SÅ JA! DTP FICK SOM MAN VILLE! PKK FICK SOM MAN VILLE OCH DEN PATETISKA

PATETISKA

PATETISKA

TURKISKA STATEN STYRS AV ERGENEKON DRÄGG (LÄS FÖRFATTNINGSDOMSTOLEN VÅR HÖGSTA JÄVLA DOMSTOL FÖR FAAAN).

Men såväl fnasken i Kandil dom fnasken och landsförrädarna inom vår egen stat kommer att misslyckas.

Demokratin kommer att SEGRA!

DTP kan nu springa runt som dom fnask till Öcalan och PKK man är och peka på den turkiska demokratisn anti-kurdism.

hade inte vårt land bestått av ERGENEKON svin så hade vi:

1) Lanserat kurdpaktet, löst kurdfrågan och avvaktat.

2) Om PKK fortsatt sin terror och DTP fortsatt att ta denna terror i försvar, så hade vi stängt ner skiten då.

Men nej, PKK är en fis, Öcalan är en fis och DTParna är magdansöser.

Men vet ni vad?

En 1.50 lång PKKurd lyckades få sin egen vilja igenom i vår republiks högsta domstol. Patetisk stat.

Helal olsun sana Emine Ayna. Du tystade duvan Ahmet Turk och du lyckades få PKK stängt för att kunna legitimera PKKs terror.

Och våra Ergenekon apor i Förffattningsdomstolen förbjöd AHMET TURK, MEN INTE DIG!

Låt mig skratta...

Men oroa er inte!

Osman paratade med Erdogan aka Serok Erdo.

Vi har en plan!

Inshallah- bara om Gud vill!

TEK VATAN!
TEK BAYRAK!
TEK MILLET!
TEK DEVLET, DEMOKRATIK DEVLET!

Jag är:

KURDUM DOGRUM VE CALISKANIM ARKADASLAR! ATATURK PEK SEVMEM, KEMALISME KARSI ALERJIM VAR, MHP HICK SEVMEM! CHP YI DTPDEN ÖNCE YASAKLAMALI!

AMA AK P ÖCALAN VE PKKLAN "FÖRHANDLA" YAPARASA så ska jag ta mig fan gå ur mitt medborgarskap.

Kom igång nu och lös kurdfrågan AK P!

Ge fnasken i vår stat och i Kandil vad dom tål!

Så uppenbart! PKK och DTP gör allt för att stänga ner partiet eftersom det ligger i PKKs intresse och även om Turkiet har all rätt i världen att stänga ner partiet så ligger det inte i Turkiets intresse. Vad gör aporna i Författningsdomstolen?

Svar: Man ger PKK det dom vill ha!

Och så ska jag vara NE MUTLU T.C VATANDASYIM DIYENE?

Nej, jag skäms. En 1.50 lång sekt medlem i dtp lyckades få igenom något som inte ligger i 72 miljoner landet Turkiets intressen. Fy fan vilken skam.

Osman Feffeson sa...

PKK plays on ethnic rift as antithesis of democratization

http://www.todayszaman.com/tz-web/news-195378-pkk-plays-on-ethnic-rift-as-antithesis-of-democratization.html

PKK planerar att utöka sina aktiviteter för att skapa etniska motsättningar mellan turkar och kurder i Turkiet. Vilka kommer att tjäna på detta? jo, ALLA DOM KRAFTER I TURKIET OCH I OMVÄRLDEN, som vill se ett svagt och odemokratiskt Turkiet som slits va inre stridigheter.

Ska vi ge dom det? Nej aldrig!

Ska ättlingarna till Kilij Arlsan som var den första att bemöta korstågsriddarna på anatoliens slätter hänge sig åt rasism och gå på dunkla krafters ansträgningar för att krossa det 1000 år gamla brödraskapet mellan turkar och kurder?

ALDRIG!

Kurderna då? Ja, DTPs väljare är till stor del människor som har fått sina nära och kära dödade av den kemalistiska regimens sedan 30 år tillbaka. Går det att övertyga dom? Ja, inte alla men dom flesta. Hur ska det gå till?

MER DEMOKRATI! Turkiet kan inte bli en stark nation om vi inte är en demokrati- då blir vi bara ett stycke land som såväl inhemska som utländska exploatörer kan suga ut.

Här kommer du TURK in i bilden! Ska du låta dina sinnen förgiftas av nationalism eller ska du stå bakom demokrati och m'änskliga rättigheter, dvs dela ut en fet OSMANSK LAVETT mot PKK och säga:

Du din terrorist, du representerar inte mina kurdiska landsmän. DET GÖR JAG!

DU med Bozkurt!

Nu är det viktigt att Turkiet löser kurdfrågan så inte dom anti-turkiska krafterna som finns i USA till Ryssland kan gotta sig åt vår misär.

Men vad är det som PKK säger? Jo, så länge vi inte involveras i en lösning och så länge inte Öcalan involveras så tänker vi inte lägga ner vapnen.

DEMOKRATSIERA TURKIET, ge kurderna rättigheter så att dom känner sig som din JÄMLIKE TURK....

sen ska vi banne mig göra slut på råttorna i Kandil.. och vi ska flytta angripa dom i Europa.

För nu har våra Ergenekon fantaster i Författningsdomstolen stärkt dom än mer- bland våra kurdiska landsmän som vi vill vinna över och så ute i Europa. Dom fick det dom ville.

Ta ifrån dom alla argument! Ge kurden hans rätt! Om PKK medlemmar ändå fortsätter att slänga bomber och döda, så kan staten bryta av armen som kastar den där bensinbomber utan att någon jävel kan säga något.

PKK är en osturuk/fis!

Den verkliga fienden finns i vår stat! Den har funnits där i 170 lååånga år.

Med ett hånflin kunde Emine Ayna säga att kurdinitiativet nu kommit till sin ända när DTP stängts ner.

Stå upp för demokratin i ditt land!

Det är inte en slump att CHP, MHP, Ergenekon och PKK är emot en lösning av kurdfrågan.

Dom vill fortsätta se turkiskt medborgarblod spillas. Det ska dom inte få!

Men nu ska vi inte oroa oss... allt har sin tid... en 25 år lång konflikt tar sin lilla tid att lösa.

Men vad tror du att PKK och kurdisterna kommer att säga nästa gång PKK dödar våra soldater?

Se på Turkiet, dom stängde ner vårt parti och uteslöt oss ur den politiska processen, vi har inget val.

Tack Ergenekon för det!

Vad blir nu skillnaden mot hur det var förrut?

NADA!

PKK har stärkts. Dom som har stärkt dom bland kurderna är Ergenekon, CHP och MHP.

För en kurdist kan inte EXISTERA UTAN EN TURKIST. Dom behöver varandra- två parasiter som livnär sig på varandra.

Men demokratin kommer att segra!

PKK:

TEK VATAN!
TEK BAYRAK!
TEK MILLET!
TEK DEVLET, DEMOKRATIK DEVLET!

Emine Ayna, Deniz Baykal och Devlet Bahceli...

Trekant! Jag kan inte se det på något annat sätt.

Klicka nu på mitt nick och avnjut lite sweet Modern Mehter.

Osman Feffeson sa...

Turkiska reformer i fara efter förbud'

Lysande artikel av Bitte Hammargren som är stationerad i Istanbul. Klicka på farbror Osmans nick nedan.

Anonym sa...

Förvirrad( Feffe): DU har många faktafel som vanligt, har man det kan man inte dra ett objektivt analys. Miss Emine Ayna( Napoleon var oxå 150;), är inte gift o har inte varit det, du förväxlar henne med Wans parlamentariker Fatma Kurtulan, hennes man är en gerillakämpe??

NI som tror att det fanns ett "öppning" tror fel, det fanns aldrig det, man hade eliminering på agendan. synd att Turkiet inte är mogen för det, det skulle ligga i folkets intresse. Men dock är det aldrig så.. Allt var ett spel för galleriet som man kan se resultatet nu.

Sancak Beyi Emre sa...

Ja just de... Man skulle utöka rättigheter för att eliminera befolkningen... låter som en PKK logik... vilken kamrat har berättat det för dig gumman ?

Emre

Osman Feffeson sa...

Anonym:

Oroa dig inte kära PKKurd.

DTP försvarade våld, organisera våld och PKK genomförde terror.

Vi ska bekämpa er med demokrati.

Visst är det intressant att Turkiets demokrater och AK P fantaster gråter. Även demokratiska kurder gråter. Varför? För att ni har stängts ner.

Men ni är glada för nu kan ni fortsätta att upprätthålla status-quo och er ska "befrielsekamp".

Nu organiserar ni upplopp i förhoppningen att polisen ska döda kurder som ni sedan kan utnyttja i propagandasyfte ute i Europa. Ni drar er inte för att offra era egna barn för ni är en sekt.

PKK kommer försöka genomföra terrordåd mot turkiska civila och soldater. Något som MHP, CHP och Ergenekon kommer att välkomna eftersom dom kommer kunna utnyttja det mot demokraterna i landet.

Men du ska ha jävligt klart för dig att polisen i hela Turkiet styrs och demokrater och muslimer.

Svinen i TSK som organiserade attacker tillsammans med er mot turkiska soldater har neutralsierats så där kommer ni inte få någon hjälp.

Så nu är det bara att vänta hjärtat och se AK P genomföra sitt kurdpaket.

Vi ska tämja er- som man tämjer ett lösaktigt kjoltyg som kräver allför mycket frihet och inte går att resonera med.

TEK VATAN!
TEK BAYRAK!
TEK MILLET!
TEK DEVLET, DEMOKRATIK DEVLET!

Och alla hinder och hot mot den turkiska demokratin ska undanröjas och elimineras om så behövs. Det spelar ingen roll om hoten finns i den turkiska staten eller i Kandil eller utgörs av min egen bror.

Ni tror att AK P kommer sätta sig ned med PKK och Öcalan och förhandla.

Nåde AKP om dom gör det! Om det blir fallet ska jag rösta på hundarna i MHP, göra hundtecken och skälla som en rabiessmittad hund.

Osman Feffeson sa...

Üç Seçenek... / Ahmet ALTAN

Klicka på mitt nick! En lysande krönika skrivev av Ahmet Altan. Han berättar även hur PKK hotar tidningen. Inte konstigt,manär ju emot demokrati.

PKK-anonym:

TEK VATAN! Turken och kurden ska leva som jämlikar i en demokratisk republik. I Turkietf finns mellan 15-20 miljoner kurder och 50 miljoner kurder. Alla ska dom leva i jämlikhet. Detta ska på ett eller annat sätt garanteras i en ny och demokratisk grundlag.

TEK BAYRAK! Alla medborgare ska samlas kring en fan som ska representera demokrati, välfärd och framsteg.

TEK MILLET! Dessa två folk ska samlas kring det islamska bregppet millet- vårt medborgarskap och vår gemensamma tro sammanbinder oss.

TEK DEVLET! En demokratisk stat där individens rättigheter sätts framför statens. En demokratisk stat som inte diskriminerar sina medborgare pga deras etniska bakgrund eller religiösa tillhörighet.

Passar det PKK fantasten?

Eller?

Brödrarfolk? sa...

Feffe sluta med ditt trams om det fiktiva brödraskapet mellan oss och turkar.

Du är så förvirrad att du inte vet vad du håller på med. Om du verkligen är en demokrat och är för pluralism och alla individers och gruppers rätt att bestämma över sig själva så ska du sluta med ditt kemalistiska slogans trams om ett folk ett land och vet inte vad.

Det du beskriver utifrån den kemalistiska slogan är en egen tolkning och inte vad staten eller någon turkisk part vill.
TEK Millet handlar absolut inte om en muslimsk nation bestående av två folk som kurder och turkar som du försöker framstå som, utan TEK millet handlar om en nation där alla är turkar, och det har vi sett under republikens hela existens fram till idag.
Var skulle man annars förbjuda det Kurdiska språket om nationen bestod av Kurder och turkar?
Varför existerar (kurdfrågan)om nu kurder var en del av nationen. varför problem isåfall?

Du är ingen demokrat feffe, du är liksom miljoner andra turkar blinda och hjärntvättade av kemalismen och vägrar inse att ni har begått grova brott mot andra nationer och folk. Det finns ingen skillnad på en kemalist, gråvargare, AKP:are eller tom. en islamist när det gäller den kurdiska frågan. Det bevisar du genom att gång på gång skriva den kemalistiska sloganen som turkiet är byggt på.

Jag är varken pkk, dtp eller kdp anhängare, utan en vanlig kurd som vägrar att ingå i en nation som förnekat mitt folks historia och existens, fram till den dagen då mitt folk fritt får möjligheten att få bestämma sig vilken nation de vill ingå i.

Sancak Beyi Emre sa...

Fiktiv broderskap ? Turkar och kurder har levt ihop i några hundra år… Jag iaf ser även kurderna som mina landsmän, synd att du inte kan se mig på samma sätt.

Att Turk är över identiteten precis som i USA, Frankrike och även för turkarna i Bulgarien är inget problem. Det är även så det var tänkt från början… Bulgar turkarna hade samma vilkor som kurderna i Turkiet, men idag lever dem i harmoni, vilket betyder att det skulle funka även i Turkiet. O Turkiet har bonusen att turkar och kurder levt ihop längre än turkar och bulgarer.

Självklart får man avgöra själv vilken nation man vill tillhöra. Men är Turkiet inte alternativet, då bör man sluta gnälla över Turkiet och leta sig till andra marker…

Emre

Anonym sa...

Ren idioti när PKK - lakejer pratar om demokrati och visar detta genom att tillgripa odemokratiska metoder.

Nu har ni fått som vi ville - en motreaktion från majoritetsbefolkningen.
Nationalismen har fått en framfart något jag befarat länge. Inom en snar framtid kommer envar individ av majoritetsbefolkningen att agera som en militär agera mot minoriteter och ta till våld.

Osman Feffeson sa...

Brödrafolk:

Det finns tre alternativ.

1) Turken och kurden delar upp Turkiet mellan varandra.

2) Turken och kurden krigar mot varandra.

3) Turken och kurden lever i TEK VATAN som är demokratisk och där man är jämlikar.

Vilket alternativ drömmer ditt slag om? Jo, alternativ 1 och om det inte går alternativ 2. FÖr ni är nationalister. Men du glömmer att den överväldigande majoriteten av kurderna gör som turken- vill leva i samexistens som jämlikar och röstar på AK P.

Lycka till med din kurdiska marxismbland kurder i Erzurum eller Erzincan. Åk till malatya så hittar d vargdyrkande kurder. I Antep likadant.

Jag tar inte PKK eller DTP på allvar. Att AK P och dom liberal-konservativa ännu inte lyckats krossa er beror på att vi har en djup stat att bekämpa. En djup stat som ditt PKK och DTP samarbetat friskt med.

Ni vet inte vad ni vill ha.

NE MUTLU KÜRDUM DIYENE!

TEK VATAN!
TEK MILLET!
TEK BAYRAK!
TEK DEBVLET... jämlikhet, demokrati och broderskap. passar inte det för kurdisten så säger jag bara:

Ya sec ya siktir ol git.. det gäller turkisten oxå!

Den som sätter sig emot demokrati är ett hot och ska behandlas efter det. Idag skriver den liberala tideningen tarads största krönikörer att PKK motsätter sig demokrati.

Jag upprepar mig igen:

Har vi ett demokratiskt Turkiet där kurden och turken lever i jämlikhet och det ändå finns kurdister som är beredda att döda och ägna sig åt terror så förväntar jag mig staten "tar hand om dom". Samtidigt så säger jag detta till dom som är en gammal MHP slogan:

Ya sev ya terk et!

Med det menar jag inte att man på demokratisk väg INTE ska kunna kämpa för en konfederationslösning eller ännu mer kulturella rättigheter än vad tex EU kräver etc. Men spilla blod, nejya sec ya siktir ol git.

SOm turkisk medborgare reagerar jag mot PKK.

Men som kurd blöder gör det minst lika ont. För PKKs största offer är inte den turkiska staten eller turkar, utan kurderna.

brödrafolk?? sa...

Återigen feffe

Du försöker sätta ord i min mun genom att sätta mig i pkk facket för att lättare kunna döma ut mig som kommunist/nationalist/våldsförespråkare jag vet inte vad.

Jag är varken kommunist eller pkk anhängare, hatar kommunism och kollektvitet överhuvudtaget.
Anser mig själv delvis som liberal vad gäller samhällsekonomi och konservativ i sociala frågor.
Kul att du ser alla kurder som vägrar vika sig för turken som pkkare. i din värld existerar inga självständiga kurder som inte är pkkare.


Du kan inte förneka att den turkiska staten och samhället är uppbyggt utifrån turkens kultur och värderingar såsom den svenska samhället är uppbyggd utifrån svenskarnas värderingar, dock är den svenska något demokratiskt och tolerant och ger möjlighet för medborgare som mig att få kunna lära mig mitt modersmål och få leva ett fritt och värdigt liv något som miljontals kurder saknar i sitt hemland under turkens styre.

Att det finns gråvargare bland kurder är ännu ett bevis på vad din stat har hållit på med under dessa hundra år.
Hur förklarar du feffe att det finns kurder som är turkiska nationalister?
för mig något helt obegripligt som svarta Ku Klux Klan anhängare.

Emre, angående begreppet landsmän.
Du ser mig som landsman på dina villkor precis som jag skulle se dig som landsman på mina villkor.

Jag har aldrig bott inom staten turkiet men jag tänker inte överge de marker som mina förfäder har bott i hundratals år bara för att det för tillfälligt är under ett annat folks styre. Jag är den markens rättfärdiga ägare och ingen kan tvinga mig till något annat.

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym;

Det var synd. Det kommer tyvärr aldrig hända.. inte under de vilkoren...

Emre