fredag 26 december 2008

DTP:s djurparks politik


DTP som kräver demokrati, mänskliga rättigheter och erkänd minoritets identitet i Turkiet har ytterligare en gång skämt ut sig och människorna ”dem” anser sig representera.

Under budget möten i turkiska riksdagen så tar dessa upp ”armeniska massakern”. Detta har inget annat syfte än att provocera människor. När det väl kommer protester så börjar DTP medlemmar svinga nävar. Deras våldsbenägenhet gör det svårt att sitta i samma rum som dessa, för tydligen så är inte ens riksdagen heligt nog för dessa att sluta tillgripa våld.

Jag tänkte inte mer på det faktiskt, för det är allmänt känt att DTP och deras anhängare är långt ifrån rumsrena och för tokiga för att ens försöka ta på allvar. Självklart så har vi ju Fredrik Malm, som tagit tillfället i akt! Han försökte måla ut Turkiska riksdagen som en saloon i vilda västen. När i själva verket var DTP orsaken till händelsen så försökte Fredrik få det hela att verka som att DTP återigen var ”stackars förtryckta demokratiska kurder”. Fredrik har visat sin dubbelmoral ett flertal gånger, men nu känns det som att han tappat greppet helt. Att han stödjer ett neo-nationalistist- och neo-rasistiskt parti räcker ju för min del.

Så här är det Fredrik, DTP representerar bara en bråkdel av mina kurdiska landsmän. Däremot vill DTP få det att verka som om PKK och DTP är alla kurders representanter, men så är det inte, långt ifrån verkligheten. Utan majoriteten motsätter dig PKK och förkastar DTP politiska vision. Svaret till detta är enkelt, dem (turkar och kurder) har levt ihop i fred i flera hundra år, de som inte mist förståndet och inte vill roffa åt sig en tredjedel av Turkiet vet bättre.

Samma nivå på DTPs politik
Bilderna visar tydligt vilka som för våld och var våldet hör hemma.








Emre

4 kommentarer:

Osman Jashson sa...

Tja!

DTP vill ha konfrontation och uppviglar därför som vanligt! Dom vill kunna peka på "turkisk fascism" för att radikalisera Turkiets kurder. Väldigt desperata måste jag säga.

Å andra sidan ska man inte ha två cirkusapor i samma rum för då kan det gå illa precis som det gjorde i turkiska parlamentet mellan Sakik och CHparen!

Keep up the good work!

Anonym sa...

Haha, kikade lite smått på detta mer komiska och löjliga slagsmål på nyheterna.

Det som förundrar mig är, om det nu var så pass kränkande lr motsägande för DTP att man kan ta sitt dåraktiga mod i akt för att svinga en näve mot en annan riksdagsledamot, varför då kramas och skaka hand med densamma efter all uppståndelse.
Om det nu var förlåtligt, lr mindre allvarlig, varför kunde inte DTP politikern lösa detta med ORD som civiliserat folk?

Förunderligt hur våldet kan vara centralt och lätt att använda, även för en ledamot oberoende vilket parlament de må sitta i..

Våld i våra bestämmande organ, berättigar må jag säga våld även i respektive stat. Slutar våldet i parlamentet och löser man frågor på mer professionella sätt, borde det bana vägen för en hantering av våldet utanför.

Türkan

Sancak Beyi Emre sa...

Osman:

Även DTP får göra sin röst hörd, men de måste ta avstånd från terrorism och kunna uppföra sig som människor vid liknande tillställningar ..

Turkan:

Är bild liknelsen fel ? :P

Emre

Anonym sa...

Emre;
Fel?
den är utomordentlig!