lördag 20 december 2008

Sakines "folkmord-freaks" och "anti-turk klubbens" minut i rampljuset

Sakine Madon skriver i expressen att Turkiet måste erkänna ”folkmordet” på de kristna. Att 200 av Turkiets intellektuella gjort en sida där man ber om ursäkt av armenierna, men dessa nämner inte folkmord. Hon menar att det uteblivit av taktiska skäl. Jag tror mer på att ingen vill erkänna något man inte gjort eller sett bevis på att ens föregångare begått. Istället för att tolka detta som ett steg mot försoning tolkar min kära landsman detta som att ”de intellektuella tagit ett steg för att erkänna”. Försoningar är vanliga efter krig mellan grannar Sakine, du som läst statsvetenskap bör känna till det, men istället väljer du att använda fakta för eget syfte genom vinkling. Visst jag köper egen-vinnings-vinklandet, men frågan du ställer:

Kan det vara ett avgörande steg till öppenhet i frågan eller väntar åtal för dessa journalister och författare som härmed "kränker turkiskheten"?” (http://www.expressen.se/ledare/sakinemadon/1.1409589/sakine-madon-tig-inte-om-folkmordet, 201208).

Jag ska besvara din fråga. Öppenheten började innan President Gul gav sig av för att se Turkiet-Armenien VM-kvals matchen i Armenien (Som Turkiet vann för övrigt efter mycket slit, för Armenier kan också lira boll!). Det var startskottet för öppenheten och dialogen du eftersöker. Min ”turkiskhet” kränks inte över att mina utbildade landsmän går ut och säger att ”krig är hemskt, det dog människor på båda sidor, vi ber om ursäkt för vår del” och slänger bollen över till grannen för en motsvarig handling. Efter krig försonas man, inget konstigt med det. När Armeniska intellektuella gör det samma, kommer dem öppna gränsen och omfamna varandra i tårar för att båda varit så dumma så länge. Att du nämner att Erdogan varnar är patetiskt!

”Som väntat varnar premiärminister Erdogan irriterat för att uppropet "endast kan leda till kaos och skada freden". Jag undrar vad det är för fred och myspys det är som Erdogan menar hotas av ett nätupprop om ett väldokumenterat folkmord” (Ibid).

I demokratier styr du efter folkets opinion kära landsman, om du går och förargar massorna mot armenisk-turkisk försoning så är det svårt att genomföra. Det väldokumenterade folkmordet du talar har än idag inte lyckats övertyga majoriteten av nationer på vår planet, utan 19 länder har erkänt ”folkmordet”. Något jag tycker är lustigt är att de flesta som erkänt detta är ett dussin latinamerikanska länder (som säkert sett en massa bilder på nätet) och nationer med agg mot Turkiet sen långt tillbaka.

Sedan fortsätter du med att vinkla fakta för eget syfte.

I min födelsestad, Adana, har nyligen en åklagare exempelvis yrkat på 58 års fängelsestraff för en 13-åring som har ropat slagord och kastat sten” (Ibid).

Sakine, du utesluter vem som släpat dit dessa stackars barn, använt dessa som mänskliga sköldar och utnyttjat deras lidande i allmänhet. Du nämner inte vad och för vem dessa glin gapade slagord för. Du säger ”kastat sten”, nämn istället på vem/vilka dessa pojkar kastade ”sten på och att det inte bara var stenar de kastade. Du berättar heller inget om skadan de orsakat staden de härjade i. Jag kan hålla med dig att straffet är väldigt hårt för en 13-åring, men ett budskap måste ut för att visa vad man får och inte får göra.

Sen fortsätter du att ta upp diverse exempel om att Leyla Zana (som stödjer och propagerar för terrorism) åter blivit gripen och att en rättgång blivit uppskjuten över en tomttvist där det ligger en historisk kyrka. Diskuterar frustrerat över varför svenska politiker inte erkänner ditt och anti-Turk gängets ”fiktiva folkmord” och har ytterligare en fråga som du inte fått svar på. Eftersom vi är landsmän kära Sakine så ska jag besvara dem (hade det varit någon annan hade jag sagt pucko och gått vidare, så känn dig älskad!).

”Jaså. Kanske erkänner Alf Svensson och Mats Sander inte heller Förintelsen, som ju också inträffade före -48? Inget svar. Gång på gång under debatten ställdes frågan: "Vilka seriösa forskare i världen i dag säger att det inte var ett folkmord 1915?". Inte ett enda svar där heller.” (Ibid).

Folkmordet på människor med den judiska tron var det första folkmordet en konventions perspektiv. Vet du varför Sakine? För konventionen som berör folkmord kom till just för att döma de ansvariga i nazi-Tyskland. Men den du förespråkar för har inte ägt rum, det var inget folkmord, läs siffrorna ur ottomanska arkiven på invånarna i riket och jämför dessa med antalet Armenier som lever idag.

Din andra fråga är än mer intressant. Vilka är dessa seriösa forskare som anser att det var ett folkmord? Är de som inte håller med dessa oseriösa? Bra att du ser objektivt på det hela, har man ingen rätt att inte dela din åsikt? Att förkasta ena sidan ger dig inte en korrekt bild, utan enbart ena sidans.

Sen berör du ett ämne som även jag håller med dig om.

”Jag undrar också när riksdagen fick den fiffiga idén att anpassa politik efter extremister som kan tänkas vilja ha ihjäl folk efter den svenska riksdagens ställningstaganden” (Ibid).

Ja, varför får PKK samla in pengar i Sverige? Varför får dem ha föreningar? Varför får efterlysta terrorister bo här? Vi kan inte vara rädda för evigt, ut med terroristerna och in med människor som bör vara här!

Jag vill avsluta det hela med att besvara en sista fråga du ställde.

”Något senare argumenterade en ökänd man för "Lebensraum" och Förintelsen med frågan: "Who, after all, speaks today of the annihilation of the Armenians?" Ja, vem talar i dag om förintelsen av armenierna?” (Ibid).

Ingen gör det! För att det aldrig var ett folkmord och att världen vet bättre än att haka på ”folkmord-freaks” som du! Sen anklagar/indirekt hotar du politiker (bl.a. Vår utrikesminister Carl Bildt) att de inte erkänner pga. nationella intressen och att de i ”hamnar i framtiden i bästa fall på humorklippen på youtube” (Ibid). Kan inte de nationer som erkänt att det var ett folkmord gjort det pga. nationella intressen Sakine?

Du och dina ”folkmord-freaks” har en lång väg att gå och jag lovar att det inte blir bättre av att ni allierar er med ”anti-Turk” gruppen som jag förövrigt vet att du är medlem i. Människor tror på sanningen, inte påhittad propaganda, tänk på det i framtiden. Tänk även på att inte många tar expressen på allvar (främst människor som vill läsa skvaller), men nu kommer även "folkmords-freaks" läsa den, för jag är säker på att detta inte är det sista du skriver om "fiktiva folkmord".



Sakinecim barisalim, gel bosver bu isleri! Gel beraber kacalim, giden bir makine buluruz nasilolsa!





Läs gärna inlägget en gång till med musik i bakgrunden (obs. öppna i nytt fönster):
http://www.youtube.com/watch?v=rUwqo6tMXKc


Hela Sakines artikel (obs. bör läsas ihop med länken ovan):
http://www.expressen.se/ledare/sakinemadon/1.1409589/sakine-madon-tig-inte-om-folkmordet



Emre

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skulle vilja veta vad Fredrik Malm har får åsikter om det som pågår i Rosengård. Detta eftersom han försvarade de ungdomar som kastade stenar mot polisen och vandaliserade butiker och brände bilar.
Hans partikamrat (Nyamko Sabuni) tycker;
"Det är helt oacceptabelt att våldsverkare försöker tvinga igenom sina åsikter med attacker på polisen och trafikanter. Räddningstjänst och bussar har utsatts för stenkastning även i andra utanförskapsområden i landet. Vi tar dessa varningssignaler på allvar. Framförallt inser vi att det är mer än en polisiär fråga."

Sancak Beyi Emre sa...

Få igenom vilja genom våld är en av grunderna för terrorism ..

Jag är inte tillräkligt insatt i rosengårds problemet för att kommentera det.

Emre

Anonym sa...

Bra skrivet!!!

Lellan Johansson

Sancak Beyi Emre sa...

Lellan Johansson:

Tack så mycket! Jag hoppas nå ut till den allmäna svensken så att deras uppfattning inte förgitas av dessa klåpare, så din kommentar värmer !

Emre

Anonym sa...

Le Le Le Sakine, neden gittin bir Ermene? Gel beraber kacalim, sensiz gitmiyor makine...

Türkan