måndag 29 december 2008

Moderna Korsriddaren Mobiliserar

Sveriges mest kända turko-fob och islamo-fob Fredrik Malm höll ett tal angående tomt konflikten i Turkiet, där st. Gabriels kloster ligger. Det hela handlar om en tomttvist (som ändå inte kommer att leda till rivning!) där ett urgammalt kloster ligger, men som Fredrik med krigsretorik försöker få som ett allmänt hot mot kristna.

Klostret uppfördes 397 e kr, profeten Muhammed föddes 570 e kr och st. Gabriel 574 e kr . Islam kom till ca år 600 enligt den västerländska tideräkningen. Att det skulle vara hundratals år innan profeten föddes som Fredrik säger stämmer inte riktigt. Men att en moské skulle ha byggts där tidigare kan jag hålla med om att är löjligt.

Men vad Fredrik inte förstår är att klostret är ett kulturarv, som kommer att bevaras och skyddas oavsett vem som vill lägga vantarna på den. Jag menar, man får Jandarma (militärpolis) efter sig om man ens tar en sten med sig från stranden där Apollo templet ligger. Vad skulle då hända om någon fick för sig att riva ett kulturarv som har stor betydelse för vissa grupper i Turkiet?

Sen tar han upp argument om att kloster inte överlever om folk inte går dit och anledningen till att de inte går dit, är enligt Malm för att de är rädda. Detta kanske kommer som en chock för riksdagsledamoten, men på 2000-talet så har människor hittat mer tröst i vetenskapen än hos religionen. Den allmänna religiösa fanatismen har blivit svagare om man jämför med hur det såg ut tidigare.

Sen säger han att om kyrkan rivs så fullbordas folkmordet, för att syftet ska vara (återigen enligt Malm) att driva de kristna ur regionen. Men då måste det betyda att det ”systematiska dödandet” som folkmord-freaken brukar hojta inte ägde rum, utan att det var som jag sa, utflyttning av armenier (inte kristna i allmänhet) som massakrerade människor. Flytta folk som gör uppror är det mildaste man kan göra under sådana situationer, i ett annat århundrade.

Sen tycker jag kommentaren ”Inga kristna förtryckare i regionen” tycker jag är extrem lustig. Vad kallar du ockupationen av Irak? Vad säger du om alla CIA operationer i hela mellanöstern, kidnappningarna av misstänkta terrorister, politisk utpressning i diverse former osv. Men jag antar att man inte ser så mycket när man är inbäddad mer förövarna bakom betong murar i Irak.

Jag hoppas att Fredrik Malm vet att han orsakar splittring bland muslimer och kristna med sådana kommentarer. Islamfobi kan tilläggas till turkfobin hos mannen som hatar Turkiets T.

Ska jag vara helt ärlig, så låter hela talet som en befälhavare som håller krigstal inför sitt manskap innan strid. Men i detta kontext så hetsar du en folk grupp, smutskastar en annan och förstorar en tomttvist. Det känns som om korstågen skulle återupptas om du fick som du ville, ”ena kristenheten”, du lever för mycket in i Arn. Den moderna korsfararen Fredrik Malm!

Hade detta gjorts av en inflytelserik ledande politiker så hade det kunnat ha fruktansvärda konsekvenser. Men tacka gudarna för att det bara är Fredrik Malm, men jag antar att det var samma känsla vettiga tyskar kände när Hitler snackade i öl haken. Skillnaden är att Hitler var duktig talare.

Ursäkt för all del, men jag kräver en ursäkt för de 3000 icke-kristna ottomaner som dödades på bara en natt i Erzurum (Ryska Artilleri Översten Toverdohleyof dagbok, turkiska generalstabens arkiv). Detta var bara över en natt. Vad som hände de övriga dagar och nätter kanske ”folkmord-freaken” bör fråga sig själva och de armeniska historieböckerna och deras författare.

5 kommentarer:

Osman Jashson sa...

Jävlar vad Fredrik tar i! Det här är ett sätt för Malm att skaffa personröster inför det kommande valet till Europaparlamentet.

Sancak Beyi Emre sa...

Osman:

Kan man lugnt säga ! Det och att han hetsar folk !


Emre

Anonym sa...

Jag är så J... trött på karln. Ingift bland kurder och kurdiska tjejer vet hur man ska lyfta fram ednna fråga, via s... vägen. Alla medel e bra även dom dåliga. Heja Fredrik Malm du e sämst.

Osmali kadini

Anonym sa...

Jag e så J... trött på mannen en riktig populist i fel parti tyvärr. Allt han tar i blir inte till guld och inte heller har han andra vettiga åsikter. Ingift bland kurder och snacka om att gå sängvägen.

Osmanli

Sancak Beyi Emre sa...

Osmanli Kardeslerim:

Ja, vad ska man säga? Marjonett spelet dras hemifrån, han säger en masssa dumheter som idioter köper, han får röster och förgiftar Sverige och Turkiet ..

Resultatet är en fortsatt polarisering....

PS:
Jag tycker han lugnat sig avsevärt på senare tid... Ama az tokat yemedi bu haline gelmek icin
DS


Sancak Beyi Emre