torsdag 4 december 2008

Fredrik och hans oförmåga att förstå symboler

Turkiet tolererar inte ens blommor är Riksdagsledamoten Fredrik Malms senaste försök att smutskasta Turkiet och plocka billiga poäng från frugans släkt och de som röstar på honom (http://fredrikmalm.blogspot.com/2008/12/nytt-terrorhot-i-turkiet-blomrabatt.html, hämtat: 041208). Han refererar till en turkisk tidning (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10492075.asp?top=1, Ibid) och en direkt PKK bunden internetsida (http://bersiv.wordpress.com/). Vilket är bra för omväxlingsskull, att han har tagit sig tiden att titta två källor, en från vardera part. Men vad gör det för nytta när du förkastar den ena?
Men nu blir jag förvirrad igen, för den här killen har jätte svårt att förstå vad nästan alla människor lärt sig att förstå, nämligen symboler.
För att undvika hamna på din nivå Malm (hans följeslagare får mer än gärna också ta åt sig av detta), så ska jag inte babbla om vad en symbol är och vad de kan innebära, utan jag ska dra paralleller som ni kanske kan tänka över och inom en snar framtid även förstå.
Det har dött tusentals människor konflikten mellan Turkiet och PKK, där man har en allmän värnplikt (du kallar de tvångsrekrytering även om vi hade de samma här i Sverige bara för några månader sedan) vilket gör att alla unga män är berörda. Dessa män har även mödrar och fäder som sörjer över fallna soldater (inte bara sina egna). Är inte det en spottloska i ansiktet på dessa om du nu går och planterar en blomrabatt som ens går att associera till fienden? Berör inte detta oss alla, eftersom terror är färg-, religions-, etnicitet- och politisk ”färg” blind?
Varför ändrades Nordic Battle Groups symbol? Jo, för att en grupp ansåg sig kränkta av dess innebörd. Detta kan du läsa mer på (http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_682923.svd) och på din kära expressen (http://www.expressen.se/nyheter/1.966735/snoppen-som-forsvann).
Om symboler inte var viktiga, varför skulle då DTP anhängare försöka lyncha en (kurd faktist) som skrek ”åt helvette med PKK” på ett av deras möten? Du som hade så svårt att förstå att DTP skulle var PKK supportrar, kan ju läsa hela artikeln på turkiska (http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=siyaset&ArticleID=1023726&Date=02.12.2008&b=DTP mitinginde "kahrolsun PKK" diye bagirinca....&ver=77, hämtat:021208).
Jag menar, skulle Israel tillåta Nazi- eller Hamas symboler i Tel Aviv? Nej, och det med all rätt. Precis som Turkiet har Israel allmän värnplikt där alla (som inte har fysiska eller psykiska förhinder) bär uniform någon gång under sin livstid vilket gör att situationen är ganska likställd. Alltså Fredrik så kan man inte fördöma en terrorist och godtycka den andra. Det får dig att verka….. Tja, precis som du är faktiskt, skrattretande för den som inte är ”boskap”.
Vad tror du reaktionen blir om du hänger upp en stor bild på Bin Ladens ansikte mitt i New York ungefär där WTC stod? Om du tänker efter lite så tror jag nog du förstår varför vissa saker sker i Turkiet, och att dessa inte är ”för att inskränka på kurdernas rättigheter” eller för att ”göra livet surt för mänskligheten i allmänhet”. Du vet att tiden då mina förfäder red på hästar och sköt pilar ifrån och injagade skräck i alla är över för flera hundra år sedan, vi är inte krigande nomadstäppfolk längre, vi är bosatta, har inga expansionsmålsättningar och önskar bara fred. Kan inte du komma lite längre i historieböckerna?
Emre


Vad är det Freddan inte ser? Jag har också glasögon

3 kommentarer:

Anonym sa...

När ja såg denna nyhet på tv var det första ja tänkte på att någon har gjort detta medvetet, att det kommer en mot reaktion är fullt normalt!!!

Anonym sa...

Ursäkta men finns det ingen stjärna i den Turkiska flaggan?

Sancak Beyi Emre sa...

jo det gör de, men med en halvmåne.