tisdag 17 november 2009

När Sveriges turkar pekades ut som mördare

Minns ni för några år sedan när en universitets lektor i Örebro blev mördad? Minns ni den rasistiska jakten som inleddes mot svensk- turkar? Jag minns den mycket väl. Det började med att samma grupp, som nu fått har fått Socialdemokraternas att verka för ett erkännande av det fiktiva folkmordet, att sprida lögner om att turkar skulle ligga bakom mordet pga att universitetslektorn var assyr och forskade om 1900-talets mest spridda lögn- ”folkmordet” på armenierna i det osmanska riket. Denna rasistiska grupp påstod först att Turkiet (staten) låg bakom mordet på lektorn. Sen menade man att svensk-turkar låg bakom mordet och att det skulle vara fråga om ett politiskt mord. Denna galenskap och nonsens spreds i en sådan omfattning att etablerad media i Sverige började följa mordutredningen ur anti-Turkiet lobbyns ögon.

Bloggar, hemsidor, radiokanaler, tidningar och tv kanaler pekade indirekt ut svensk-turkar som potentiella mordmisstänkta. Kollegor till den mördade Fuat Deniz tog tillfället i akt och gick ut i media och påstod att ”turkar” hotade dom och att det med största sannolikhet var fråga om ett politiskt mord.

Sakine Madon drog sig inte för att skriva detta:

Det skulle inte förvåna mig om en turkisk extremnationalist har varit i farten”.

Direkt efter mordet var armenier/assyrier och PKK-diasporan framme och pekade ut den turkiska staten som mördaren. Fuat Deniz knivskars till döds 2007, dvs flera år efter att Turkiet blivit ett kandidatland till EU. Samma år stärkte Turkiet de kristna och judiska minoriteternas rättigheter i Turkiet. Trots det så kopplade assyrierna in SÄPO och utnyttjade det tragiska mordet till max för att hetsa mot såväl svensk-turkar som Turkiet som land.

Polisen har nu kopplat in den svenska säkerhetspolisen, Säpo, i utredningen. -Det faktum att offret var politiskt aktiv och att han hade annan etnisk bakgrund är skälen, säger Torbjörn Carlson, informationsansvarig för Örebropolisen, som fortfarande äger utredningen.
Men ingen av personerna i Fuat Deniz närhet verkade känna till att Deniz var i släktfejd med en nära släkting sedan en lång tid tillbaka. Det fick varken polisen eller SÄPO kännedom om förrän långt senare.


Vad hände sedan? Jo, det visade sig att det var en släkting till Fuat som var mördaren, och alltså inte den ”fanatiska turken” man hoppats på. Propaganda kampanjen gick i stöpet. Kollegorna till Fuat tog tillbaka sina uttalanden om att det skulle vara fråga om ett politiskt mord. Alla försökte sopa det rasistiska utspelet under mattan, men svensk-turkarna fick aldrig någon ursäkt.

Historien upprepar sig, nu vill man återigen måla ut turken som en blodtörstig barbar som begår folkmord på kristna… Det är kristen extremism mot turkar, men även kurder och muslimer i största allmänhet som ligger bakom det jag har bloggat idag. Man drivs av ett tvättäkta hat mot muslimer och speciellt turkar och kurder. Retoriken har inte ens ändrats, tillvägagångssättet är den samma (betala svenskar med åsikter till salu; anklaga turkar och kurder för saker man inte kan bevisa osv.) och individerna är de samma.

Kerimo hade tydligen blivit hotad, gissa vad det har försökt speglas som i blogg världen? Gissa vem som utmålades som skyldig? Jag har till och med blivit tillfrågad på min egen blogg om det är jag som hotat Kerimo. Samma taktik, samma retorik och samma tillvägagångssätt…

Ett folkmord utan belägg ska erkännas av Socialdemokraterna, precis som turkarna skulle erkänna mordet på lektorn återigen utan det minsta belägg och återigen så är det ingen som lyssnar till det den anklagade har att säga.

Nu när sossarna har bestämts sig för att verka för ett erkännande av 1900-talets största lögn så måste vi från Turkiet vara på vår vakt! Detta kommer dom fanatiska armenier och assyrier nationalisterna utnyttja till max för att förankra sin lögn ytterligare bland den svenska allmänheten. Så bli inte förvånade om det dyker upp artiklar i svensk media där vi turkar än en gång anklagas för hot. Varför är dessa nationalister inget märkvärdigt när de turkiska ständigt får publicitet? Islamfobi och etnisk rasism mot turkar! Dessa har inte kommit på att alla sorter extremism är farligt, även den kristna man själv för….




Det är bland annat dessa ljud som gör att Turkar fortfarande hatas i Europa... Historian har satt djupa spår...

Sancak Beyi Emre

42 kommentarer:

Osman Feffeson sa...

Sancak:

Lysande skrivet min vän!

Håller med i allt du skriver! För mig återstår bara att ge Gurgin Bakircioglu och Sakine Madon typer en present.

Gurgin: Klicka på mitt nick canim ici!

Timo sa...

Kunde inte sagt det bättre själv. Det som håller på att ske nu är hets mot folkgrupp yani hets mot oss. Diaspora PKK och andra grupper typ armenier-assyrier-syrianer gruppen letar efter en kurban att skylla allt på så fort det passar deras nationalistiska och rasistiska åsikter. Inte fan hade dom vågat göra det i Turkiet det är därför jag tycker att det är fel att förhandla med PKK yani det som våran regering gör nu. Diaspora gruppen ser det inte som något positivt ändå för dom blir aldrig nöjda med nått vi gör! Sveriges turkar är en av dom integrerade invandrargrupperna. Hur många har vi dödat för hedern? Hur mycket har ni hört om brott där turkar är inblandade om du jämför med syrianer-assyrier typ tänk er Original Gangsters skapades av en assyrian. Jag kan inte komma på nått sånt där en turk är inblandad och sen kommer diaspora skiten och skyller allt på oss.
Ileri gitmeye basladilar bunlar!

Barbarbaba sa...

Det var turk hataran David Gaunt som syftade till att det kunde vara turkar i Sverige som stod bakom den tragiska händelsen....

Sancak Beyi Emre sa...

Timo:

Underskatta inte Turkiet, jag tror inte att dem förhandlar med PKK. Inget av det PKK vill ha, kom med i paketet. Dem sågar den ju hela tiden.

Det finns rötägg bland oss också, kan inte generalisera och döma ut någon, man ska inte sjunka till deras nivå och göra sig skyldig till samma rasism som dem kör på oss.


Barbar:

Det roliga är att den clownen alltid är så lugn och positiv när jag träffat honom.

Emre

Anonym sa...

Evet, evet!! Lysande Sancak, som vanligt! Kopiera och skicka indet till sossarna i riksdagen.
Varför inte skicka ett ex till den där David Gaunt.

Må han vara hatad själv. Dusmani bol ola!

Barbarbaba sa...

Han tog kanske på sig "trevlig" masken. Nämnde han nåt från när han åkte till Turkiet efter ett tips om en eventuell massgrav från det så kallade "folkmordet"? Tester visade ju sedan att det var en romersk begravningsplats, men men....

Anonym sa...

Så går det för stat som Sverige utan någon tydlig nationalitet eller identitet när de bjuder in alla sorters minoriteter och låter dessa växa sig starka här.

Tyvärr är Sverige ett minoriteters paradis, med sin vidsträckta yttrandefrihet att det är fritt öppet för vem som helst att anklaga en etnisk/religiös grupp. Och dessa fårskallar tar tillfället i akt och utnyttjar svenska statens "neutralietet" och det faktum att det är handlingsförlamat.

Så sorligt, att svensken som skall vara så objektiv, faller får dessa lögner och rykten.

Man kanske ska starta någon slags häxjakt gentemot dessa assyrier/armenier och så kanske man får Statens stöd? Kanske ska gå ut i media o be dessa individer be om ursäkt för sitt beslut i kongressen som kränker vår historia, kanske ska be alla syrianer och assyrier dra åt helvete!!!

Men vänta nu, de är inte ens välkomna där. Jag blir så sjukt förbannad!

Anonym sa...

ojj vad synd... Men när det passar eran intressen håller ni käft eller klappar åt det.....

Åk tillbaks till era "vackra" land då?

Störst är den som kallar sig turk()()

Okej, jag säger det blev jag ett bättre människa? Ströbröd till pöbeln...

Osman Feffeson sa...

Timur:

Du är en rätt vettig debattör måste jag säga! Däremot håller jag håller jag inte med dig när det gäller PKK-regeringen. Det är bara kemalist/ulusalci propaganda.

Klicka på mitt nick och läs om den 13 åriga turkiska killen som bestraffades för att han inte accepterade händelserna i Osmanska riket som ett folkmord. 2006 presenterades en lag inför den franska senaten om att kriminalisera förnekandet av "folkmordet". Det har alltså ännu inte accepterats. Men den 13 åriga killen bestraffades ändå av sin lärare. Läs mer Sancak Emre. Du borde nästan blogga om killens öde. När kommer våra barn att bestraffas av svenska lärare bara för att dom inte anser att deras färfäder vara folkmördare?

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Med handen på hjärtat... Jag fattade ingenting av vad du skrev. Skriv på Turkiska eller engelska om du kan göra dig förstådd..

Emre

Osman Feffeson sa...

Anonym:

Vad ligger felet i att Sverige är ett paradis för minoriteter? DOm armenier, syrianer och assyrer som var kvar i Turkiet efter 1 världskriget diskriminerades av staten. Samma stat skyddade inte heller dessa kristna minoriteter när kurderna jävlades med dom i östra Turkiet där dom levde. Är inte den turkiska gruppen en minoritet i Sverige? Ska inte Sverige tillåta den turkiska gruppen att "växa sig starka" i Sverige?

Syrianer och assyrer anser att dom har utsatts för ett folkmord och har därför organiserat sig i Sverige för att föra ut detta budskap. Var har vi turkar varit då? Var har den kemalistiska staten varit? Jo, upptagen med att förtrycka, diskriminera och döda sin egen befolkning.

Vi säger att folkmordet är en lögn! Det är just detta jag menar när jag skriver att andra har skrivit vår historia åt oss i omvärlden. Nu diskuteras Dersim-slakten. Hur många turkiska elever och studenter får läsa om det i sina historieböcker? Inga! Sen står vi där med byxorna neddragna och klagar på diasporornas lögner.

Be assyrer och syrianer att dra åt helvete hjälper nog inte. Dom har sin linje, sen är det väl upp till den turkiska gruppen att bemöta dessa påståenden. Det gör dom ju inte, se på Hasan "Pajasen" Dölek som är ordförande för Turksiak Riskförbundet. Killen var ju inte ens förmögen att protestera mot Sossarnas beslut på TRFs hemsida. Och han ska vara en representant för turkar. Skandal! Istället har han gått till sossarna och sagt att alla turkar i Sverige ska rösta på honom Så ja, sälj ut din historia och dina förfäder för en plats i riksdagen.

Jag förstår inte varför vi blir arga på diaspororna. Jag beundrar deras drivkraft och glöd.

Anonym sa...

Gud, vilken begränsad värld ni stackare lever i! Ni är så pass hjärntvättade med glorifierade Turkiet och "farfar" Musatafa att ni skulle vägra inse att ni har blivit våta om någon knuffade ut er ur en båt mitt på Stilla havet...

Så mycket bevis och fakta, men ni vägrar att inse sanningen eftersom det gör ont. Det måste svida att erkänna ert dubbelfel: dels att folkmordet var verklig och dels att ni har haft fel alla dessa år. Men ni kommer att göra det förr eller senare.

Varför är det inte någon av er som bemöter de svar och underlag som finns presenterad på http://kristenvanster.wordpress.com/2009/10/30/vi-fick-igenom-vart-krav-om-folkmordet-pa-kongresen/comment-page-2/#comments ??? Är bojkott, hot och bitter kacklande det enda ni är kapabla till??!

Gör er själva en tjänst och inse sanningen även om den sårar er orientaliska stolthet och heder. Folkmordet är ett faktum; deal with it!

Osman Feffeson sa...

Dessutom är dom ju inte helt ute och cyklar när dom snackar om massakrer etc.. vi måste diskutera det som hände då mellan oss.. erkänna folkmord eller inte är en sak- det är politik.. men varken ung turkarnas armeer eller kurderna var snälla mot helt oskyldiga armenier.

Kurderna blev giriga och ungturkarna ville bana vägen för en nationalstat med bara turkar i.

Sancak Beyi Emre sa...

Mycket bevis och fakta ? Har någon av det ni refererar till haft tillgång till visentliga arkiv ? eller är det bara spöksagor som berättats ?

Bevis och fakta, med ett grymt specificerat urval, är inte objektivt korrekt. Som B.Lewis sa, att kalla de folkmord är att endast lyssna till den armeniska sidan i historien och det är vad man gör i alla fall mot Turkiet. Är de korrekt, speciellt om man inte ens haft tillgång till Osmanska arkiven ?

Kristen vänster och jag hade en diskussion, men sen började dem radera mina inlägg, publicera efter deras tycke och censurera det jag skrev… Samtidigt som jag inte fick svar på mina frågor, som blottade deras hyckleri och onda agenda. Sen är politiker inte akademiker, dem har varken kunskap eller ord för att kunna hålla en diskussion. Speciellt inte religiösa fanatiker… kristna svaret på Talibanerna.

Gör dig själv en tjänst, båda för dig fysiskt och för din själ… sluta upp med lögner och anklagelser.. Du kommer känna dig avslappnad utan turk hatet och du kommer få det lättare hos sankte per när du ställs inför rätta för dina syndiga lögner och anklagelser…


PAX TURKIYE
Sancak beyi Emre

Sancak Beyi Emre sa...

Det är dessutom med den "yttrande frihet", "sannings uppfattning" och "demokrati" som kristen vänster håller som speglar hela "folkmords sanningen"... O det säger en hel del...

Hälsa de dina att växa ut en ryggrad o börja vara ärliga !

emre

Anonym sa...

Varför vill ni insistera att alla som påpekar denna verklighet gör det på grund av agg och hat mot turkar? Jag hatar inte turkar. Och skulle definitivt inte göra det p.g.a. att de är turkar. Då skulle jag inte vara mycket bättre än samma turkar som utförde folkmordet mot armenier för att de var just armenier.

Det enda ni är bra på är att stämpla allt som lögn och antiturkisk propaganda. Så säg mig det här: varför skulle det neutrala Sveriges ambassadör och militärattaché skriva det de gjorde 1915-1920 så som det anges här nere?

OK, om du har öppna händer på "hemmaplan" så tar jag rättigheten och kopierar några saker som har skrivits på andra sajter. Hoppas att de som har skrivit inläggen inte har något emot:

1) Om man efterlyser “objektiv” forskning så blir det knappast mer
objektiv än den samling folkmordsforskare och experter som är medlemmar i International Association of Genocide Scholars, IAGS. De har faktiskt varit djärv nog att komma med följande uttalande och än har inte någon
kunnat utmana den: “We write this open letter to you as the leading
international organization of scholars who study genocide.” Än har inte någon utmanat deras auktoritet och kunnande inom området. De har erkänt
Folkmordet 1915 och det i 3-4 olika resolutioner. Deras samtliga texter finns att läsa på http://genocidescholars.org/resolutionsstatements.html

2) Om man sen pratar ur ett rättsligt perspektiv så kan man ta och läsa resultatet från en analys som ett “oberoende råd” satte ihop utrifrån “strikt rättsligt perspektiv”. Det utfördes av International Center for
Transitional Justice på begäran from den kortlivade Turkish Armenian Reconciliation Commission år 2002. Men uppenbarligen så tyckte den turkiska sidan inte om utslaget varför man har medvetet velat glömma det hela. Deras slutsats på den artonsidiga analysen lyder enligt följande:
“…the Events, viewed collectively, can thus be said to include all of
the elements of the crime of genocide as defined in the Convention, and legal scholars as well as historians, politicians, journalists and other people would be justified in continuing to so describe them.” Analysen i
sin helhet finns att läsas på
http://www.ictj.org/images/content/7/5/759.pdf

Anonym sa...

3) Det här är absolut inte en fråga för politiker utan forskare (och inte historiker som vissa vill påstå). Just därför ska politiker erkänna
folkmordet för vad det är och sluta med sin förnekelse och
historierevisionism när vissa av dem vill leka historiker och uppfinna en egen version av sanningen. Precis som Ove Bring och en rad andra forskare
har sagt så har forskningen gjort sitt och nu är det politikers ansvar att basera sitt beslut på existerande forskningsresultat. Det gör de i klimatfrågan så varför inte i denna också? Artikeln publicerades i SvD och
finns här http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_1338951.svd medan den kompletta listan med 60-tal världsledande experter inom området finns här http://detvarfolkmord.armenica.org/se.html

4) Man citerar tyska ögonvittnen och diplomatiska rapporter, medan få vet om de svenska rapporterna om ”den pågående utrotningen.” Svenska UD och generalstaben var väl underrättade om den pågående utrotningen via rapporter som Sveriges ambassadör Per Gustaf August Cosswa Anckarsvärd och
den svenska militärattachén Einar af Wirsén (båda stationerade i
Konstantinopel) skickade till Stockholm. Bland annat kan man läsa
följande:

- Anckarsvärd, 6 juli 1915: ”Herr Minister, Förföljelserna mot armenierna hafva antagit hårresande proportioner och allt tyder på att ungturkarne
vilja begagna tillfället, då af olika skäl ingen effektiv påtryckning utifrån behöfver befaras, för att en gång för alla göra slut på den armeniska frågan. Sättet härför är enkelt nog och består i den armeniska
nationens utrotande.”

- Anckarsvärd, 22 juli 1915: ”Det är icke blott armenierna utan äfven
Turkiets undersåtar af grekisk nationalitet som f.n. äro utsatta för svåra förföljelser… Det kunde enligt hr. Tsamados [grekisk chargé d’affaires] icke vara fråga om annat än ett utrotningskrig mot den grekiska nationen i
Turkiet…”

- Anckarsvärd, 2 september 1915: ”De sex s.k. armeniska vilayeten lära vara totalt rensade från åtminstone armenisk-katolska armenier… Det är uppenbart att turkarna söka begagna tillfället nu under kriget för att utplåna den armeniska nationen, så att när freden kommer ingen armenisk
fråga längre existerar.”

- Wirsén, 13 maj 1916: ”Hälsotillståndet i Irak är förfärande. Fläcktyfusen kräfver talrika offer. Armenierförföljelserna hafva i hög
grad bidragit till sjukdomens spridande, emedan de utdrifna i
hundratusental dött af hunger och umbäranden längs vägarna.”

- Anckarsvärd, 5 januari 1917: ”Tillståndet kunde dock varit ett helt annat, om nämligen Turkiet följt centralmakternas råd att till dem överlåta äfven den inre organisationen af provianterings- o. d. frågor…
Värre än detta är emellertid utrotandet af armenierna, som kanske kunnat förhindras, om tyska rådgifvare i tid fått samma makt öfver den civila förvaltningen som de tyska officerarne faktiskt utöfva öfver här och flotta.”

- Envoyé Ahlgren, 20 augusti 1917: ”Dyrtiden stegras alltjämnt… Den har flera orsaker:… och slutligen produktionens starka aftagande på grund af minskad arbetskraft, orsakad dels genom mobiliseringen dels ock genom utrotandet af den armeniska rasen”.

I sina memoarer ”Minnen från Fred och Krig” (1942), tillägnade Wirsén ett helt kapitel åt folkmordet. I ”Mordet på en nation” skriver Wirsén att
“[deportationerna] hade officiellt till mål att flytta hela den armeniska befolkningen till steppområden i norra Mesopotamien och i Syrien, men i verkligheten avsågo de att utrota armenierna… Förintandet av den armeniska
nationen i Mindre Asien måste uppröra alla mänskliga känslor. Det hör utan tvivel till de största brott som under senare århundraden begåtts. Det
sätt på vilket det armeniska problemet löstes var hårresande.”

Anonym sa...

Hjalmar Branting var förmodligen den förste i historien som använde sig av begreppet “folkmord”, långt innan Raphael Lemkin myntade det under 1940-talet och som sen blev till FN:s konvention. I ett protestmöte den 26 mars 1917 sa Branting det följande: ”Dokumenten säga klart ifrån, att här
ej är tal om övergrepp av underordnande, utan det är frågan om ett organiserat och systematiskt folkmord, värre än vad vi någonsin sett maken
till i Europa. Det har gällt att hela stora områdes befolkning, att
massakrera dem, driva de överlevande i öknen under förhoppning att de ej
skola uthärda utan att deras ben skola vittra i ökensanden. Detta folkmord står bland krigets alla ohyggligheter beträffande offrens antal och den systematiska vildheten i dess utförande utan motstycke. När vi läsa därom
har det isat våra hjärtan, verkligen på allvar isat våra hjärtan”.

De ska finnas återgivna i en magisteruppsats som finns här: http://www.armenica.org/material

5) Men om man nu även ska se efter FN konventionens definition och
tillämpning (utöver det som ICTJ har fastslagit) så kan man väl vända sig till självaste upphovsmannen till konventionen, Rapahel Lemkin som myntande begreppet “genocide”. Han gjorde det med erfarenhet från
armeniska massakrerna under första världskriget. Om man inte känner till bakgrunden eller orkar läsa inom litteraturen så kanske orkar man titta på en kort film där ni får höra det från hans egna läppar:
http://www.youtube.com/watch?v=2g6FjTNvs3I Det är bara 5 minuter men orkar ni inte ens det så spola fram till 2:20 inne i klippet.

6) Att Turkiet inte har öppnat sina arkiv och forskningen inte har haft tillgång till de osmanska arkiven har inget med fastställandet av sanningen att göra. Även om turkiska arkiven inte har undersökts som de borde så har sammanställningen av tyska, österrikiska (Turkiets allierade under kriget), franska, ryska, amerikanska, svenska, italienska m.m. tillfört så mycket information att man har klart för sig vad som hände. Det enda nya dokument tillför är ytterligare bekräftelse på folkmordets realitet

Anonym sa...

7) Man har undersökt turkiska arkiven även om de flesta är överens om att det vore naivt att förvänta sig att en förnekande turkisk stat skulle ha suttit passivt under dessa 90 år som man har nekat tillgång till dokumenten och inte själv ha gått genom dessa och förstört det som skulle vara ofördelaktigt för den turkiska statens version. En av de få som har haft tillgång till arkiven är den forskaren Ara Sarafian som räknas till en expert i området. Han har haft en begränsad åtkomst till de ottomanska arkiven och påpekar att siffror som används för att bekräfta att ett stort antal armeniska deporterade överlevde kan ifrågasättas då vid hans undersökning visade att denna statistik inte över armeniska flyktingar, utan, överraskande nog, muslimska flyktingar som flydde undan den ryska fronten under 1915-16. I en artikel beskrev han senare enligt följande: ”De turkiska arkivauktoriteterna reserverar sig rätten till att vidhålla alla dokument från forskare och att ge en del tillgång till andra: Alla dokumentens innehåll läses i förväg innan de ges ut till forskare och materialen kan vidhållas av arkivauktoriteterna från utlämning. Förfrågningar kan helt enkelt nekas på grund av att 1) dokumentet i fråga är utanför forskarens deklarerade forskningsområde; 2) dokumenten kan inte hittas; 3) materialet som man har begärt är för skört eller 4) materialet är under specialbehandling (vad det nu innebär).” Inte långt efter att han hade lämnat Turkiet meddelandes han att han var persona non grata i arkiven och även vägrades inresevisum till Turkiet. Detsamma gällde hans tyska kollega Hilmar Kaiser.

8) Forskningsfältet är lååååååångt ifrån armeniskt. De är faktiskt i minoritet. Så här läste jag på ett forum om diskussionen om forskningen: För att åskådliggöra den tvärvetenskapliga spridningen kan man dela in de som ingår i denna grupp enligt följande: historikerna Yehuda Bauer, Yair Auron, Henry Huttenbach, Eric Weitz, Kurt Jonassohn, Yves Ternon, Richard Hovannisian och Ronald Suny; statsvetarna Robert Melson, Roger Smith och Colin Tatz; sociologerna Helen Fein, Vahakn N. Dadrian, Israel Charny (även psykolog) och Eric Markusen; juristerna Raphael Lemkin, William Schabas, Alfred de Zayas, Roger W. Smith och Gregory Stanton. Till dessa kan man lägga den turkiske historikern Taner Akçam och svenskarna Klas-Göran Karlsson och David Gaunt (både historiker) och Ove Bring (jurist och folkrättsexpert).

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Vad fan är du ? En missionär för fiktiva folkmord ? PRESENTERA FAKTA ISTÄLLET FÖR EN MASSA SWEET TALK för att ”vinna” över folk på din sida, det är bristen på objektiv forskning och fakta som gör att jag nekar till skiten !

1. Bara för att det är en samling forskare i IAGS så betyder det inte att det dem säger är korrekt. Om samtliga utgår från samma grundkällor så blir resultatet de samma. Om förintelse nekande forskade samlas i en grupp, skulle det göra deras påståenden sanna ?

2. Återigen, vilka källor har man utgått ifrån? Är det samma grundkällor som forskarna i IAGS så är det inte förvånande. Jag har pluggat folkmord på högskolan, jag vet precis hur forskningen och fördomarna fungerar i disciplinen. Försök inte ens… Om nu alla är så säkra o eniga, varför har ingen gått till ICJ ? varför väljer Armenien att stänga sina arkiv ? Varför säger ryska arkiv motsatsen till vad ”objektiva och korrekta” forskare säger ?


3. Vad har politiker med historia att göra ? Dessa fabricerade anklagelser är inget annat än ett verktyg i diplomatiska sammanhang mot Turkiet. Historia har ingenting med politik att göra, och det finns fortfarande åsikt och yttrande frihet, som du och dina vapendragare utnyttjar till max, men när det kommer till andra sidan så är det något negativt… Hyckleriets högsta nivå kan ses på dessa folkmords-freaks.

4. Jävla lustigt med dem källorna… för man förkastade en major som var utsänd I OMRÅDET som nazist. Sen att ”spioner” håller till i krigszon är också lustigt. Sen så är evakuering av civila inget folkmord… om du nu är något kunnig, så är de mesta antaganden. Sen kan man undra om det är statliga eller civila som slåss, om det är inbördeskrigs tillstånd. Sorgligare argument kan man nog inte hitta.


5. Återigen, speglad fakta. Kan du något om fiendebilder ? Kan du något om demonisering ? eller fobin mot Osmanska riket ? Studera de tre förstnämnda och mycket kommer klarna för dig.

6. Här visar sig din grava efterblivenhet. Tyskarna var allierade med Osmanerna. Men varken franska eller tyska styrkor var stationerade i östra Anatolien ! RYSSAR, ARMENIER OCH OSMANER !! DET ÄR DERAS KÄLLOR SOM SKA UNDERSÖKAS !! Bara för att Européer säger och skriver något, betyder det heller inte att det är automatiskt o att det inte går att ifrågasätta… Hur sekulärt var Europa då ? Vilka har varit Europas största skräck i några hundra år ? URVAL IDIOT !! URVAL ! Använd hjärnan lite iaf…


7. Återigen, turkarna kan man inte lita på, men alla andra skulle aldrig ljuga ? Det finns nog få arkiv man får ströva runt fritt i, än mindre att alla dokument fortfarande är hela och inte sköra. Vad säger detta om Armeniens arkiv som inte varit öppna alls ? Självklart kan man ju utgå från tidningsartiklar, men vad händer med ”intentionen” till en utrotning som är kriteriet för folkmord ? Varför transporteras folk ut med tåg, när soldater går till fronten, om man nu vill utrota dem ? Jävligt konstigt.. O var ligger den militära logiken i att skicka soldater för att jaga armenier när landet är under invasion på flera fronter ? Fråga en Svensk officer hur han hade agerat i samma situation.. Hade han jagat samer med sina soldater eller slagits mot fiende styrkor ?

8. Men armeniska forskare citeras flitigt, medan inte ens hälften så många turkiska används. Läroböcker i ämnet på högskolan är sjukt vinklad och återigen använder endast armeniska forskare som grund. Inte en enda turkisk. Hur många muslimska forskare finns bland dessa ? URVAL O MOTIV ! Finns alltid ett motiv till urval för forskningsämne..


Lite hjärnaktivitet skulle nog radera många av dina argument...

Vad fan är du egentligen ? Tempelriddare ? Korstågare ? folmords missionär ?

Emre

Osman Feffeson sa...

Anonym ala folkmordsfantast:

Vilka argument för att det inte var fråga om ett folkmord för turkiska och utländska forskare fram som inte anser att det var fråga om ett folkmord?

Har du något svar på det?

Sen är det ju väldigt lustigt att ni inte kan presentera några som helt dokument eller utsagor om att det fanns en "slutgiltig lösning" för armenierna. Vet du att armenier i Istanbul stred i den osmanska armen när detta folkmord skulle ha ägt rum? Även Talat Pasha (ungturkisk general) medger ju att avsikten inte var att rensa ut armenierna utan att flytta dom till Syrien. Kan ni peka på några som helst dokument som skickades från Istanbul till områdets mäktiga kurdiska klaner där man ges grönt ljus att börja döda armenier? Nej nej och åter nej.

Ett Osmanskt rike som håller på att falla sönder, armeniska nationalister i samarbete med utländska makter och ett rike och dess muslismka befolkning som slår till hårt.

Det var ingen folkmord utifrån det jag läst. Men som sagt, det står 1-0 till Turkiet trots att armenier-diasporan sprider sin version av det hela. Detta då man är beredd att samla världens mest främträdande historiker och forskare samt öppna sina arkiv för en oberoende kommission.

VIsst dödades det, visst förekom det som idag kallas för etnisk rensning, men det är inget unikt för händelserna i östra Turkiet under 1WW. Miljoner muslimer mördades på Balkan och Kaukausus under samma tidsperiod.

Barbarbaba sa...

Man citerar Sveriges ambassad som rapporterade hit, men detta så kallade folkmord skedde en bra bit ifrån Istanbul där herr Ambassadör hör till. Dom närmaste var Jänkarnas militär attaché i Mersin, och enligt hans rapporter gick allting välfigt lugnt till och Armenier som skulle flyttas till Syrien blev bjudna på mat och fick sitta i lyx kabinen på tågen ner till Damascus...

Anonym sa...

Återigen: en massa påståenden utan några som helst substans och en massa indicier och noll fakta även om ni själva är jätteduktiga på att begära det. Och så en massa faktafel. Ni borde gå och läsa mer om ämnet:

1) Om du pratar om Gustav Hjalmar Pravitz så var han INTE utsänd till osmanska imperiet, utan ingick i en svensk styrka i Persien som skulle hjälpa till att organisera och modernisera landets polisväsende. Han var på väg från Istanbul till Teheran när han åkte genom Turkiet med en turkisk chaufför. Tror du verkligen att de skulle köra honom till massakerplatserna?! Eller att hans vy av frågan är samma som Einar af Wirsén som var Sveriges militärattaché i Turkiet under hela den perioden?! Och då låter vi ha det osagt hur han beskrev judar och armenier á la nazi-perspektiv...

2) Gå och läs Dadrian, Akcam eller Zürcher. De använder bara turkiska och tyska källor, d.v.s. "vänners". Hovannisian använder ryska och armeniska källor, d.v.s. "fienders". Avedian använder svenska källor, d.v.s. "neutrala". Och alla överensstämmer i att det var folkmord. Om du kan läsa nåt annat så läser du VÄLDIGT subjektivt. Det borde svara flertalet av dina punkter.

3) Talat pascha var general?!? Var har Osman Feffeson läst turkisk historia??! Han var civilperson, f.d. telegrafarbetare, senare inrikesminister och storvesir.

4) Osman: jag förstod inte alls den första fråga du hade skrivit. Läst om och om igen, men förstår inte. Kan du skriva om?

Sancak Beyi Emre sa...

1.

Men en militär attache skulle släppas in i en krigszon ? Eller ens där en "massaker" sker ? LOGIK ?! Prawitz beskrivelse är nazistisk. Hur målar ni ut turkar då ?

2.

Det är arkiven jag vill åt, där ordern står att "utrota armenierna". Tills dess att det pappret kommit fram, så kan du och resten av korsfararna babbla på så mycket ni vill.. O jag tycker att det är sorgligt att du behöver missionera för att övertyga folk... Kanske ska göra som lobbyn, betala mig en massa pengar så skriver jag att det faktis var ett folkmord på min blogg... vad sägs ?

3.

Pasa, används som ersättningsord för stora ämbetsmän och generaler, o dessa kunde ta sig ann samma uppgifter... Du som bör läsa på.

Anonym sa...

SAncaK, kan du skriva om fiendebild och demonisering?
Det verkar vara behov av det här.

Vilken bild hade europeer av osmanerna och vilken bild spred man när de under 500-600 år hade levt i fruktan för detta rike.

Jämför läget idag. USA kontra arabländer.

Än idag demoniserar man arabländer och legitimerar den bild som ges av USA.

Varje vettig individ bör ställa sig frågan hur objektivt bilden som återges är istället för att svälja allt med hår och hull.

Varför öppnar inte armenier sina arkiv för forskare?
Varför denna misstro mot turkar och deras arkiv? Varför skulle just turkar vara oärliga?

Du hänvisar till en massa källor.
Vilka möjligheter hade den svenska attachen att följa kriget? Kan det vara en fiendens bild man upprepar? Möjligheter finns. Många stormakter hade intressen i det geografiska området såsom oljan i Mellanöstern. Kan det vara de som spred denna bild av ungturkarna?

Landet var i krig och attackerades av många länder samtidigt. Ett som är säkert är att det förekom hemska övergrepp. Absurt att endast den angripna stod för allt.

Snacka om att sila mygg och svälja kameler.

På lärarhögskolan ville en student från forna Jugslavien inte arbeta i samma grupp som jag då han tyckte att både han och hans förfäder hade fått nog av mitt folk.
Vad hade det och göra med oss nästan hundra år senare? Han hade en fiendebild av turkar som fortfarande var väldigt levande.

Anonym sa...

Talaat var aldrig en militär, har aldrig fört ett befäl eller haft någon som helst roll i armén! Era kunskaper om ert eget land är ju rent av skrämmande!! Och så ska du sitta och diskutera folkmord?!

Nej, ta och lär er grundläggande historia om Turkiet istället och när ni kan grunderna så kan vi fortsätta vidare med lite mer komplicerade saker.

Inte ens i Förintelsens afll fanns det något dokument som sa "döda alla judar". Hittar du det så får du säkert en massa pengar av Israel så slipper du vara beroende på de fantasipengar som ni tror armenier lobbyar med. Istället ta och lyssna till Sibel Edmonds som är turkisk tolk hos FBI som berättar om hur turkiska staten mutar amerikanska forskare och tjänstemän med pengar och sexuella tjänster för att sätta locket på folkmordets erkännande: http://www.youtube.com/watch?v=ZsP3XhV_QJs

Sancak Beyi Emre sa...

Du är då en rolig prick… Jag beskrev vad Pasa var för något.
”Pasa, används som ersättningsord för stora ämbetsmän och generaler, o dessa kunde ta sig ann samma uppgifter... Du som bör läsa på”

Diskutera folkmord ? Finns inget att diskutera så länge du inte kommer upp med F-A-K-T-A!

Nej, för Turkiet skulle ju jag inte kunna något om… Var har du slipat dina kunskaper ? Gymnasieböcker som beskriver hur turkar slaktade sina fiender ? Folket från Turkiet bör väl kunna sin historia bättre än någon halvdan instängd författare som skrivit om venetianernas skräckupplevelser… Eller grundas hela denna folkmords teori på Cengiz Khan och Attila ?

Förintelsen är det bäst dokumenterade folkmordet, intentionen lyste igenom både i böcker och dokument, vad fan snackar du om?! Mein Kampf, ring any bells mate?

Hur lågt kan du sjunka ? seriöst ? En tolk, är en tolk… Har strikt tystnadsplikt och utför inget underrättelse arbete. Hade det varit en fältagent hade jag köpt de… Men va fan, en tolk… Fanns det ingen diskare på FBI med bättre information om hur turkarna dödade forskare också? Precis vad ni försökte få det till sist en dog…. Kamma dig, nu lyser din intention igenom tydligt. Du är en sorglig liten krabat. Även om detta nu skulle vara sant. Är det inte Armenier som pumpar miljoner dollar i varje jävla val kampanj för att få höra en mening? Om det är så jävla bergsäkert, då skulle man inte behöva de… eller ?

Antingen diskuterar du konstruktivt utan lama slag eller så låter du bli…


Emre

Anonym sa...

Ja... Du är i en sådan djup självförnekelse att det tar mycket mer än argument och fakta för att övertyga dig. Irans soldater under kriget med Irak trodde verkligen att plastnyckeln runt halsen öppnade pärlporten. Du är lika hjärntvättad som dem men främst är ni hemskt rädda för "ifall de har rätt trots allt".

De hundratals som har skrivit om folkmordet ljuger. Alla forskare som skriver om det är partiska. FBI:s tolk vet inget etc. etc. etc.

Ta upp någon bok från något svenskt universitet och läs.

Ha ett bra liv!

Sancak Beyi Emre sa...

Ja, för är man inte efterbliven inser man att en tolk översätter, inte är fält agent.

Jag har studerat folkmord i högskolan, har du ? Det första jag lärde mig på högskolan var objektivitet och vikten av korrekta källor... Den "forskningen" hade kuggats med en gång. Kanske du som ska slipa på betygen och söka dig till högskolan..

Jag behöver ingen jävla hycklande idiot som försöker tvinga på mig sina uppenbart felande källor, jag kan min historia. Jag har släkt som slagits på den Ryska fronten, kan du skryta om någon ens i närheten? Kommit närmare historia än så ?

Den dag fakta presenteras, då kan vi prata, tills dess kan du sprida din "historia" för resten av de enfaldiga i din grupp... missionera håller inte på 2000-talet..

Emre

Osman Feffeson sa...

Anonym:

Vilka forskare och historiker har kommit fram till att det inte var fråga om ett folkmord? (utländska och turkiska)

Ägde massakrer rum på muslimer under den tiden?

Vad har ni folkmordsanhängare att förlora på att en oberoende historisk komission utreder saken?

Anonym sa...

1) Om du menar Lowry, McCarthy, Lewy, Mango, Lewis och Shaw så tar listan i princip slut där. Och då menar jag forskare som kan något i ämnet och inte andra som inte har läst en sida i ämnet och bara bekräftar det de hört.

2) Armenier dödade visst turkar och kurder. Men det måste sättas i perspektiv i händelserna som ägde rum långt efter folkmordets huvudfas (1915-16) och skedde i huvudsak under 1918-1920. Och även då när man pratar om hämndaktioner så var det ytterst begränsade aktioner. Vi det här laget hade 80% av armenierna i osmanska riket försvunnit och dessutom är det löjligt att jämföra en civilt minoritetsbefolkning med en fullfjädrad statsapparat och armé

3) Inte mycket förutom den tid Turkiet kommer att vinna på att uppfinna hjulet en gång till. Dessutom så har man faktiskt haft en sådan kommission, den s.k. TARC (Turkish Armenian Reconciliation Commission) år 2002. De frågade faktiskt ICTJ att agera skiljedomare och undersöka om händelserna var folkmord eller inte och deras oberoende analys sa "JA!". Deras analys finns att läsa här: http://www.ictj.org/images/content/7/5/759.pdf Men tydligen vill Turkiet inte veta av resultatet så länge det inte gynnar deras egen version.

Så den gyllene frågan är: hur många gånger och instanser måste upprepa samma resultat för att det ska bli sanning i Turkiets ögon?

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

1) Kommer jag räknas in bland dessa herrar när jag är klar med mina studier och doktorerat ?

2) Jasså de gjorde dem ? Lustigt att man fått tvinga de ur dig.. o det nämns ytterst sällan av er freaks. Du kanske ska göra en analys på folksånger från perioden… Säger att armenierna gjorde mer än att bara döda… Sen är jag nyfiken på, hur många armenier fanns det i Osmanska Riket ? Hur många armenier finns det idag i Armenien ? Hur många dog under förflyttningen ? Vad anser du vara en kombattant ?

3) Got you again, vad utgick ICTJ från ? Inte dem halvdana som jag stått och sagt att man inte ska utgå från ? Skojar du eller ?


När ska ni stackare inse att era själar är i fara ? Sluta upp med lögnerna, gå o bikta er, ta er en rejäl klunk av vigt vatten och ta sedan och tvätta er med de för att hamna på rätt spår… Bevisbördan ligger inte på Turkiet.

Var ligger den militära logiken att jaga armenier när landet är under invasion ? Svara på de för gudsskull !

Emre

Anonym sa...

Emre, det sättet du argumenterar når inte ens upp till IG på ett svenskt universitet, än mindre för högre utbildning och doktorand.

Dina påståenden är tomma, grundlösa och hör hemma hos propagandister.

Du är bra på att hela tiden ställa frågor men något hårt fakta har du än i hela denna tråden inte kunnat prestera.

Antingen har du inte läst på högskolenivå som du påstår har gjort och dess mindre inom ämnet folkmord, eller så hade du usla betyg.

Vad det gäller alla dina eviga frågor: ta och läs ICTJ:s rapport så ser du var de hittat sina källor, hur de har resonerat och vad de har kommit fram till. Eller så är du inkapabel till att läsa längre texter än din rappakalja du häller ur dig här på ditt blogg. Inte undra för att andra sajter vägrar ta in det du skriver. Det är bara för att bespara andra huvudvärken och slöseri med hårddiskutrymme på servern...

Anonym sa...

till anonym:

"Armenier dödade visst turkar och kurder. Men det måste sättas i perspektiv i händelserna som ägde rum långt efter folkmordets huvudfas (1915-16) och skedde i huvudsak under 1918-1920."

"Det måste sättas i perspektiv.." - ganska korkat av dig att uttrycka dig så där du försäger dig. Det kan alltså gälla armenier men inte den nation som ligger i krig.

Precis sätt det i det perspektivet.

Vem kan uppge hur många armenier hade blivit dödade? Vem hade folkbokfört armenier? Kan de ha dött i kriget? Nej! Absolut inte!

Du har en friendebild av turkarna som är missvisande?

Du missbedömer vår kunskap i vår egen historia. Vi är bra kunniga i mycket här synnerhet i vår egen historia som vi är mycket stolta över.
Vi har läst ganska mycket varierande litteratur och inte "flummig" som du. Flummig är rätt ord då all turkisk arkiv är felaktiga, armenier vägrar öppna sina arkiv och ryssarnas arkiv är inte mycket värda.

Var i helvete hittar man då sanningsenlig fakta? Man kanske hittar på och hävdar att man har rätt?? Eller har en fiendebild som andra spär på för egen vinning.

Sancak Beyi Emre sa...

Jasså ? Under de senaste 3 åren har jag inte haft en enda omtenta.. O det inkluderas i folkmords kursen där jag hade bataljer med mina lärare. Men jag antar att du vet bättre… Efter all ditt skitsnack antar jag att du har iaf gymnasiekompetens för att vara så modig och säker på dina argument som blivit ihåligare än en Holländsk ost… o väljer att fortsätta…

Tomma ? tycker du ? Om jag nu har fel i alla mina argument, så ska ni som har rätt kunna ta kritiken.. Har ni rätt, då ska mina frågor inte vara några problem att avvärja.. Men inte ens mina professorer kunde det, så jag antar att ert påstående inte är vattentät i alla fall ?

Varför ska jag ställa fram fakta för? Detta inlägg handlar inte ens om det vi diskuterar. Det är du som har påståenden och jag ställer frågor, det är väl ganska logiskt ?

Nu ska vi inte bli griniga herr ”turkarna har/vill utföra folkmord på allt som kommer i deras närhet”. Jag har sett vad ICTJ har använt för källor och jag vet även att diasporan protesterade högljutt.. Detta var anledningen: ” Therefore, no legal, financial or
territorial claim arising out of the Events could successfully be made against any
individual or state under the Convention”

Sen så säger ICTJ även att “This memorandum is a legal, not a factual or historical, analysis. In deriving the conclusions contained in this memorandum we have attempted to state
explicitly whether our conclusion relies on any factual assumptions. Although we have
reviewed various accounts of the relevant facts, we have not undertaken any independent
factual investigation”. Man gör alltså ingen utredning på egen hand… o avgör inte historia !

Sen så är det viktigt att om man anklagar staten TURKIET, så måste TURKISKA statsmän ha begått eller beordrat en ”utrotning”, har det skett ? Eller var det enskilda grupper i det Osmanska folket som slogs mot varandra ? Rysk invasion, Grekisk Invasion, Istanbul under ockupation, nedrustning av armen till den nivå att man knappt hade ammunition och svärd… så jag tvivlar starkt på att STATEN skulle vara den skyldiga… Så, om det inte är staten, var det civila ? Vem ska stå till svars då ?

Sen säger även ICTJ rapporten något ganska så lustigt:
“The Genocide Convention does not give rise to individual criminal or state
responsibility for events which occurred during the early twentieth century or at any time
prior to January 12, 1951”.

Sancak Beyi Emre sa...

ICTJ rapporten säger samma sak som mina “tomma argument”. Jag nekar inte till att folk dog. Det var krig, och lägg där till ett inbördeskrig, men antalet och identiteten av de döda stämmer inte. Döda kurder har räknats in som armenier för att stärka argument, och det är väl citerat i de källor ni freaks väljer att förkasta. Sen är de även oklart om det var staten order, eller just inbördeskrig. “While it is not seriously disputed that massacres, deportations and other
crimes were committed against Armenian citizens of the Ottoman Empire in the early
twentieth century, there is disagreement on certain facts, including the number of people
affected and, crucially, the identity and intent of the perpetrators”.

De källor man utgår ifrån, är återigen bara västerländska, och samtliga på den allierade sidan (alltså den sidan som krigar emot Osmanerna). Hur objektiv är man mot en fiende ?
Amerikanska och brittiska… Sen har man mage att använda armeniska författare, vart tog de turkiska vägen ?
“44 See, e.g., Abraham Hartunian, Neither to Laugh nor to Weep: A Memoir of the Armenian
Genocide (2d ed. 1986); John Minassian, Many Hills Yet to Climb: Memoirs of an Armenian
Deportee (1986); Donald E. Miller and Lorna Touryan Miller, Survivors: An Oral History of
the Armenian Genocide (1993).
45 See, e.g., Vahakn Dadrian, Genocide as a Problem of National and International Law: The
World War I Armenian Case and its Contemporary Legal Ramifications, 14 Yale. J. Int’l L.
221, 291-315 (1989)”.

Det är dessa källor man drar en slutsats från… Hur rättvis rättegång var det ? Hängd innan rättegången om man utgår från de källor som ”godkänts” av den kristna klubben i väst.

“The crucial issue of genocidal intent is contested, and this legal
memorandum is not intended to definitively resolve particular factual disputes”.
Var slutsatsen. Vad säger man? Schackmatt? Utan ”intent”, inget folkmord. Om det inte är staten så är det idiotisk att ge Turkiet skit för de…

Ni som är så intresserade av folkmord och brott, har ni någonsin grävt i vad Osmanerna genomgick under invasionen ? Greker, fransmän, britter osv ?

Du verkar inte ha läst rapporten min vän, jag hoppas du kan engelska:
http://www1.american.edu/cgp/track2/data/ICTJreportEnglish.pdf

Sancak Beyi Emre

Anonym sa...

Så förutom okunnig i historia kan du inte mycket om schack heller?! Schack matt för vad?! Tröttnade du när du kom fram till sidan 17 eller hann du läsa i deras "Conclusion" som säger att "...the
Events, viewed collectively, can thus be said to include all of the elements of the crime of
genocide as defined in the Convention, and legal scholars as well as historians,
politicians, journalists and other people would be justified in continuing to so describe
them."

Du läser väldigt subjektivt. Läs om, läs rätt!

Sancak Beyi Emre sa...

Jag antar att vi får får ta det på din nivå...

Om man har ensidiga källor, vad för resultat trodde du att man skulle få ? Trode det var ganska tydligt när jag visade källorna...

Koppla 1+1 så tror jag du kommer längre ..

Emre

Anonym sa...

Som sagt: du kommer ingen vart så länge du har den tjocka mur du har byggt runt dig själv. Första steget att fatta mod och inse sanningen. Det kommer ni att göra förr eller senare. Om inte du så dina barn eller deras barnbarn. Valet är ert.

Ha det gött medan du bevittnar hur lögnen ni har växt upp med och klingar fast vid slås sönder bit för bit ;o)

Sancak Beyi Emre sa...

Jo just det, för ni har facit på hand och har rätt... Så tragiska att jag verkligen tycker synd om er ...

Emre

Anonym sa...

Anonym, det är väl snarare du och dina barn som kommer att inse att det inte har förekommit någon systematisk och medveten massmord på varken armenier eller några andra folkslag.
Det var krigets fasor som drabbade alla människor i Osmanska riket.

I forskningskretsar brukar man använda all information och inte ensidig från en part.

Detta kommer vi att hävda mycket bestämt tills ett oberoende forskarlag kommer fram till annat. Jag tvivlar att man någonsin kommer till ett annat utslag.

Kom inte och säg att den officiella turkiska synen är felaktig och därmed också våra protester.

Vem kan avgöra det?


Vad säger att den armeniska officiella synen eller att din syn skulle vara rätt?

Egentligen borde vi turkar helt ignorera liknande utspel i framtiden.
Det sägs ju att tomma tunnor låter mest.

Du talar ur nattmössan.

Josef sa...

Pajas till JK , Göran Lambertz (killen är ju själv en korrumperande jurist och det är han man skall ty sig till om man känner sig orättvist behandlad :) , i BananKungadömet Sverige vart påkommen när han försökte få till ett Turkiet-spår !
http://mobil.svt.se/2.33831/1.1019985/jk_forsokte_paverka_utredning_av_fuat_deniz_dod&lid=aldreNyheter_363990&lpos=rubrik_1019985
Skam , han borde sparkas från sitt ämbete.
Ännu ett bevis på att turkar blir anklagade t o m för familjefejder.