måndag 16 november 2009

Tabbar om Iran av Malm, Kurdiska Riksförbundet och Gurgin

Fredrik Malm som är känd för sitt Turkiet- och Islam hat, och präglas ganska starkt av en sjuk gerilla- och terrorism fetish, speciellt om dessa grupper är kurdiska och terroriserar Turkiet eller något muslimskt land (alla grupper med ”fri Kurdistan” eller motsvarande är ylle grabbar enligt Malm).

Speglingen är så uppenbar att det är skrämmande. Jag citerar Fredrik:

Den iranska regimen fortsätter att avrätta sina medborgare. Senast dödades Ehsan Fetahiyan från Sanandaj (på kurdiska Sine) häromdagen. Och fler står på kö”.

- Jag vet inte vad ni får för uppfattning, men jag uppfattar det som om Iran ska avrätta hela sin befolkning och har delat ut kölappar till alla. Men riktigt så är det inte….
Sen citerar våran kära ”svenska” riksdagsledamot kurdiska riksförbundet som håller Malms linje:

11 november 2009 avrättades återigen en ung kurdisk politisk fånge av den Iranska regimen. Ihsan Fetahiyan greps och sattes i fängelse i juli 2008 i staden Sine. Efter flera månaders intensiv tortyr dömdes han därtill till 10 år fängelse. Dock ändrades tidsstraffet till dödsstraff av oförklarlig anledning.
Enligt organisationen Human Rights finns nu stor risk att även Shirkoh Bahman Moarefi, 30 år, också han kurd blir avrättad inom några dagar. I en isoleringscell väntar han på avrättning. Andra rapporter visar på att även Habibollah Latifi är tagen till isoleringscell samt att följande personer inom kort kommer att avrättas: Zeynab Jalaliyan, Farhad Chalesh, Ramezan Ahmad, Rostam Arkiya, Fasih Yasamini, Rashid Akhendi, Hossein Khaziri, Farzad Kamangar, Ali Heydariyan, Farhad Vakili …
Det är en skam att vi under vår tid har en stat som avrättar människor på löpande band. Irans suveränitet, får inte innebära att människor mördas utan att omvärlden vågar reagera!
De systematiska avrättningarna av kurdiska politiska fångar i Iran måste förhindras.
Kurdiska Riksförbundet i Sverige, fördömer med kraft den Iranska regimens avrättningar av kurdiska politiska fångar.
Sverige, statsministern, utrikesministern, samtliga politiska partier, EU, FN och mänskliga rätts organisationer bör fördöma dessa avrättningar.
Iranska regimens avrättningar måste stoppas.

KURDISKA RIKSFÖRBUNDET


- Det är alltså politiska fångar som ska avrättas! Det är fruktansvärt och kan inte kompromissas! Man menar att Iransk suveränitet inte gäller, att man måste ingripa och förhindra dessa avrättningar. Det är emot internationella konventioner att intervenera, dödsstraff är legalt, så länge straffet fanns innan man ratificerat konventionen som förbjuder dödsstraff. Urvalet är förståligt, det är kurdiska politiska fångar och därför höjer man inte rösten mot tex. USA. Men man kan inte intervenera och dödsstraff är ok så länge det inte utgör folkmord (politiska åsikter utgör inte en kriterier i konventionen och jag hoppas inte nästa steg blir att kalla det folkmord efter att ha läst det här).

Jag vet ju hur ”dessa” jobbar, så jag tog och tittade vad dessa hade för åsikter som gjorde dem till politiska fångar. Jag tog mig en titt i tidningar och fattade vad det var som hände. Men jag ska låta Gurgin förtydliga detta:

1. Ramazan Ahmad, född i Qamislo i västra Kurdistan (Syrien).
Ahmad anklagas för att vara medlem i Pejak (Kurdistan’s Free Life).
Dömd till döden och förvaras i Maku fängelset.
Han saknar familj i östra Kurdistan och i övriga Iran så ingen stödjer honom eller följer upp hans fall.
2. Farhad Chalesh, från Şirnex (Şırnak) i norra Kurdistan (Turkiet).
Chalesh anklagas för att vara medlem i Pejak (Kurdistan’s Free Life).
Dömd till döden och förvaras i Maku fängelset.
Han saknar familj i östra Kurdistan och i övriga Iran så ingen stödjer honom eller följer upp hans fall.
3. Bahman ”Shirko” Moaarefi, 30, från Baneh i östra Kurdistan (Iran).
Han anklagas för att vara medlem i ett av oppositionspartierna som är aktiv i Kurdistan.
Shirko flydde till södra Kurdistan (Irak) för åtta år sedan och gick med i ett kurdiskt parti där, när han återvände till iranska Kurdistan greps han av säkerhetstjänsten (2008/11/29) och har förvarats av de sedan dess.
4. Rostam Arkia, förmodligen från Maku. Hans anklagelse är medlemskap och stöd Pezhak Party. Han är en fånge Makou fängelse i Iran.
5. Farzad Kamangar, socialarbetare och lärare som är med i styrelsen för utbildningen i Kamiaran, Sine i Kurdistan (Sanandaj, Iran) och har undervisat i regionen i tolv år.
Han anklagas för att vara medlem i PKK och dömdes till döden 2006/02/25 men har ännu inte avrättats.
6. Ali Heidarian, från Sine (Sanandaj) i östra Kurdistan (Iran).
Heidarian anklagas för att vara medlem i Pejak och döms därför till döden.
7. Farhad Vakili, från Sine (Sanandaj) i östra Kurdistan (Iran).
Vakili anklagas för att vara medlem i Pejak och döms därför till döden.
8. Arsalan Ovlia’ee, bosatt i Divandarah.
Ovlia’ee är gift. Hans anklagelse är ännu okänd. Dömd till döden.
9. Habibollaah Latifi, 27, från Sine (Sanandaj) i östra Kurdistan (Iran).
Latifi var student i Islamic Azad University of Ilam när han arresterades 2007/10/23.
Förutom att han var en student aktivist så var han även en av de civila aktivisterna i Sine och medlemmar i flera föreningar.
Anklagelsen känner jag inte till.
Latifi är dömd till döden.
10. Fasih Yasamani, bosatt i Khoy/Salmas i Iran.
Yasamani anklagas för att vara medlem i Pejak och döms därför till döden.
11. Zeynab Jalalian, 27, från Maku i Iran.
Hon greps i staden Kirmaşan (Kermanshah) i östra Kurdistan (Iran) av säkerhetsstyrkorna och överfördes till det iranska revolutionsgardet intelligens kontor.
Revolution domstol i Kirmaşan genomförde en kort rättegång på bara några minuter och på grund av hennes medlemskap i ett kurdiskt parti anklagades hon för att vara en av Guds fiender. henne för att bekämpa Gud.
Hon är dömd till döden.
12. Anvar Rostami, från Kirmaşan (Kermanshah) i östra Kurdistan (Iran), greps i Kirmaşan och ö, Iran och överfördes även han till det iranska revolutionsgardet intelligens kontor.
Han anklagas för att vara medlem i ett av oppositionspartierna i Kurdistan och för att störa nationens fred och ordning för att ha demonstrerat för den slaktade Shivan Ghaderi (som även han var demonstrant, efter att ha skjutits av iranska soldater knöt de hans kropp efter ett militärfordon och drog honom genom staden för att skrämma befolkningen så att de inte skulle organisera fler protester).
Rostami anklagas för att vara medlem i Pejak och döms därför till döden, han förvaras i Kirmaşan-fängelset.
13. Abdolvahed ”Hiva” Botimar, dömdes till döden den 16/7/2007 av en revolutionsdomstol i Mariwan i östra Kurdistan (Iran).Han skrev för tidskriften Aso innan den förbjöds i augusti 2005.

Ni som följt PKK och PEJAK känner till denna indelning av information på personerna som typiskt för dessa organisationer. De flesta (absolut inte alla, tre politiska fångar finns bland terroristerna, totlat 13 personer) är terrorister (PEJAK och PKK är terrorstämplade av bl.a EU, USA, Sverige och Turkiet). Men det är tydligt att detta har inte blivit skrik på hjälp, utan propaganda för dessa terrorist organisationer. Att dessa män blir avrättade, fyller deras propaganda syfte på bästa sätt. Detta tjänar självklart separatist gruppernas- och de anti-Iran gruppernas syften. Sorgligt bara att en SVENSK riksdagsledamot för terroristers talan och att ett riksförbund med många akademiker stöttar sådan skit. Inte nog med det, dem försöker dölja det genom att kalla dessa män för ”politiska fångar”. Fredrik Malms beskrivning var mer som att Iran skulle avrätta hela befolkningen. Detta mina vänner är propaganda. Den sämsta i sitt slag, men trots allt propaganda. Riktigt lågt att kalla medlemar i PEJAK och PKK för politiska fångar, hellre hade jag sett Kurdiska riksförbundet och Fredrik Malm stå rakryggade och säga vad dem tycker istället för att försöka manipulera händelsen. STÖDJER NI TERRORISM, GÖR DET ÖPPET ISTÄLLET FÖR ATT FÖRSÖKA DÖLJA DET ! EN DROPPE HEDER SKADAR VÄL INTE?

Förstå mig rätt, jag är ingen Iran vän, men ingen Iran fiende heller. Men rätt ska vara rätt och ärlighet varar längst. När sanningen kommer fram, som nu, så sitter man i ett hörn och undrar hur man i framtiden ska kunna tas på allvar.

Man får inte avrätta kombattanter efter att givit upp striden, men terrorister, har tyvärr inte samma säkerhet som en motståndsgrupp eller statliga styrkor i väpnade konflikter.

Anti-Turkiet klubben vacklar, bättre organiserade än så här brukar dem vara... och varför är Sakine och Gulan tysta ?

Läs gärna Beyan.net minst lika hycklande artikel om "politiska fångar" man kallar för samvets fångar....

Jag personligen skulle vilja veta om vilka i vår riksdag som eventuellt får betalt av grupper, för att stötta terrorism… Vilja veta vilka som står var när det kommer till terrorism… En vet jag ju… En skam att ”liberaler” tillåter terrorist talesmän i sitt parti, än värre sitta i vår riksdag!

PS:
Man kanske ska skicka Hasan Dönek till Kurdiska riksförbundet och göra honom aktiv hos Folkpartiet? Dem håller ju samma linje nästan....
DS.


Sancak Beyi Emre

16 kommentarer:

Aleviyim sa...

Sancak vad du har missat är att fångarna inte är medlemmar i PEJAK de är medlemmar i Komala.

Anonym sa...

Finns det inget annat att skriva om snälla någon. Iranska regimen är sjuk något annat kan ingen komma med så sluta nu. Varför inte skriva om dina åsikter på reformpaktet yani. Ett det ett steg för lösning eller mer konflikter? Feffecigim verkar vara positiv tror ni det kan leda till PKKs fall?

Lord sa...

"Att några män blir avrättade"....??? Du är sinnessjuk Sancak. Dessa män avrättas utan någon rättslig handling. Det är som att säga att Guantanamo basen har rätt att existera och slänga in vemsomhelst. Sancakcigim du har fel inställning. Vad som än händer är det fel att avrätta någon för dens politiska åsikter. Blir Jimmy Åkesson avrättad? Var det rätt att avrätta 17 åringen i Turkiet? Nej dödsstraff för åsikter är sjukt och kan inte finnas i ett demokratiskt samhälle. Ägna dig åt att skriva om vilka reformer man borde göra för att få Turket att bli ett bra land för turken som kurden och lämna sacma düsünceler åt sidan.

Anonym sa...

Dom ser väl sin chans att som du säger, få mer bränsle till sina argument på billigaste vis.

Jag tänkte rent spontant då jag läste om avrättningarna för första gången att de inte var deras ursprung som var anledning till avrättningen, varför skriker man inte lika högt när andra minoriteter eller iranier avrättas ??? De här människorna bryr sig inte om mänskliga rättigheter de bryr sig bara om sig själva och skiter i övrigt berörda om du frågar mig.

Sancak Beyi Emre sa...

Aleviyim:

Jag utgår från informationen som var tillgänglig från de tre källor jag använde. Malm, Kurdiska riksförbundet och Gurgin.

Anonym:

Paketet har inte kommit något längre än sist, så jag sysselsätter mig med att blotta hyckleriet...

Lord:
Jasså? Reagerar du varje gång någon avrättas ? Jag legitimerar ingenting. Läs artikel ordentligt innan du yttrar dig pappskalle ! Jag visar på vad man vill måla ut de till och vad det egentligen är. SD är inte som PEJAK och PKK, du inser skillnaderna själv antar jag. Så fort det dyker upp nyheter om reformerna så kommer jag skriva, tills dess tar jag allt annat som faller i mitt tycke..

Emre

Lord sa...

Amen kom igen nu Sancak för faaan du vet vad jag menar.
Du vet att jag håller med dig i många frågor men inte i att staten har rätt att avrätta människor. jag är emot dödstraff i alla fall. Jag tror inte på att det är en lösning jag tror på det rättsväsende som finns i Sverige. Det finns medlemmar i SD som innan dom blev "civiliserade" terroriserade vissa politiker och eldade flyktingläger. Är inte inte det typ en PKK taktik dvs att störa ordningen? Nej dödstraff är fel i alla fall. Staten har inte rätt att ta någons liv.

The End for PKK by Osman Feffeson sa...

The End of PKK

This is the end
Beautiful friend
This is the end
My only friend, the end
Of our elaborate plans, the end
Of everything that stands, the end
No safety or surprise, the end
I'll never look into your eyes...again
Can you picture what will be
So limitless and free
Desperately in need...of some...stranger's hand
In a...desperate land
Lost in a Roman...wilderness of pain
And all the children are insane
All the children are insane
Waiting for the summer rain, yeah
There's danger on the edge of town
Ride the King's highway, baby
Weird scenes inside the gold mine
Ride the highway west, baby
Ride the snake, ride the snake
To the lake, the ancient lake, baby
The snake is long, seven miles
Ride the snake...he's old, and his skin is cold
The west is the best
The west is the best
Get here, and we'll do the rest
The blue bus is callin' us
The blue bus is callin' us
Driver, where you taken' us
The killer awoke before dawn, he put his boots on
He took a face from the ancient gallery
And he walked on down the hall
He went into the room where his sister lived, and...then he
Paid a visit to his brother, and then he
He walked on down the hall, and
And he came to a door...and he looked inside
Father, yes son, I want to kill you
Mother...I want to...WAAAAAA
C'mon baby,--------- No "take a chance with us"
C'mon baby, take a chance with us
C'mon baby, take a chance with us
And meet me at the back of the blue bus
Doin' a blue rock
On a blue bus
Doin' a blue rock
C'mon, yeah
Kill, kill, kill, kill, kill, kill
This is the end
Beautiful friend
This is the end
My only friend, the end
It hurts to set you free
But you'll never follow me
The end of laughter and soft lies
The end of nights we tried to die
This is the end

Vi ser slutet på PKK, en fascistisk turkisk stat, Ergenekon och fred mellan Anatoliens och Kurdistans två stolta muslimska folk....

så Gurgin får jättegärna hylla dödade marxist-leninister i PJAK. I 25 år hans slag gottat sig åt att turkar och kurder dödat varandra.

Ararat är Turkiet! Ararat är Kurdistan!

Den turkiska regeringen har inte bara en fin plan för PKK, utan även för PKKs systerparti PJAK tillsammans med den iranska regimen.

Vi ska rensa ut Kandils glädjepojkar på demokratisk väg! Samma glädjepojkar som sa att PKKs samtliga gerillor stod till förgogande för den amerikanska militären efter USAs invasion av Irak 2003. Vänta och se! Allt har sin tid!

Sancak Beyi Emre sa...

Lord:

Jag förstår vad du menar. Jag är för dödsstraff i extrema tillfällen, Hitler, Bin Ladin, Apo osv. I detta fall tycker jag att man kunnat låta terroristerna sitta av ett fängelse straff, men det är Iransk lag. Vad man än tycker om den.

Som sagt, jag är varken vän eller fiende till Iran, men jag tror på att varje kultur har en egen verklighet och egen moralisk kodex. Kallas socialantropologi.

Staten har rätt att ta liv för att beskydda sina medborgare. En grupp eller person som utgör ett hot för medborgarna är ett legitimt mål. Varför bär poliser och soldater vapen tror du ?

SD har aldrig varit i närheten av vad PKK och PEJAK är. SD spränger inte bomber och skjuter inte vildt omkring. Eller ? Vet du något jag inte vet ?

Emre

Osman Feffeson sa...

Sancak:

Varför vill du avrätta Abdullah Öcalan? Han har aldrig avfyrat ett skott mot den turkiska militären i hela sitt liv. Dessutom har han beordrat avrättning på kanske tusen PKK medlemmar under sin karriär som PKK ledare i Damaskus.

Nej, dödsstraff är barbariskt!

Osmanerna brukade vinna upprorledarnas gunst genom att erbjuda dom olika priviligier. Kanske den turkiska regeringen ska förhandla med Öcalan i smyg och ge honom nåt i gengäld för hans samarbete? Kanske husarrest i Diyarbakir? Jag vet inte, en sak vet jag och det är Öcalan eller någon anann människa ska avrtättas i Turkiet.

Sancak Beyi Emre sa...

Feffe:

Extrema fall... de värsta brotten endast, i enlighet med folkrätten...

Emre

Osman Feffeson sa...

Machine "Kelesh" Gun Bekiro

I'll tell you 'bout Machine Gun Bekiro
he rode along the outlaw and liberation trail
Machine Gun Bekiro was a simple man
But the apoist-woman was as hard as hell

Watch out Machine Gun
Don't let her puy you 'round
Don't let a woman put you six feet in the ground
Machine Gun

I'll tell you 'bout Zeynep Kinaciyi
Tired of being such small time
Figured they'd killa a poor anatolian man's son
And make it in the world of terror

You'd better watch out Machine Gun Bekiro
Careful of what you do now
If you keep listening to your old leader Apo
Ain't no telling what'll happen to you now
Machine Gun

The government boys they came for Machine Gun Bekiro
And took the poor boy away
They stuck him in a hole in Diyarbekir prison
Where he lived until his dying day

Watch out Machine Gun
Don't let Apo put you down
Don't let a Ataturkist make you out to be a clown
Machine Gun

Watch out Machine "Kelesh" Gun

PKK- vänner och landsmän:

Har PKKs väpnade kamp någon som helst legitimitet idag? Kan ni lista upp era argument om svaret är ett ja.

Anonym sa...

Sancak, det är lite diffust och se vad det är du står för. Därför tolkar många dig som att du är för dödsstraff.
"I extrema fall är jag för" skriver du. Vem avgör vad som är extremt?

Jag tycker inte någon ska ha rätt att behöva annan livet. Ändamålet kan inte helga medlen.

Sancak Beyi Emre sa...

Är man ansvarig för några tusen människors död, då har man fyllt sin kvovt... extema fall !

Osman Feffeson sa...

Sancak:

Vill du avrätta dom turkiska militärerna som står bakom 18.000 dödade turkiska medborgare i östra Turkiet?

Anonym sa...

Jag är emot dödsstraff men jag kan tänka mig se dig (turk emre) hängande och fira det med en öl.

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Jag kan tänka mig att Gurgin, Fredrik Malm, Gulan och Sakine skulle de... Men vad har jag gjort dig ? Du råkar inte vara någon av dem nämnda ovan med annat namn va ?

Skulle något hända mig, så finns det människor som skulle se till att den öl flaskan blev en utväxt på din kropp (där solen inte skiner)..

Emre