söndag 29 november 2009

Skilj åt folket från terroristerna, annars är det förlorat

Jag fick Feffes reaktion när jag sa att man skulle skilja på folket och terroristgruppernas krav. Om dessa nu fortsätter med sina dåd så ska inte säkerhetsstyrkorna sitta stilla. Släpp dem fria och låt dem ta i tur med de som bränner ner och dödar medan regeringen jobbar på ett lösnings initiativ.

Mediorna har lite av en mörkläggning av DTP och PKK:s dåd sedan ”demokratiseringen” påbörjades. Vilket görs endast för att polariseringen inte ska fortsätta. Men ibland slipper godbitar igenom. Som när en DTP:are säger att svininfluensan sprids av turkar och att Ankara är grunden till infektionen, att den inte nått ”deras fina berg” (jag har ett väldigt fint svar till denna karl, men min uppfostran hindrar mig från att uttrycka detta offentligt).

Sen så har 400 PKK:are gått ut i Mersin och bombaderat en polisstation med Molotovbomber, fyrverkerier, stenar och annat som dessa kommit åt. Eller att statliga byggnader bombas i Batman.. Bara för att nämna några. Vad förväntas göras nu ? Uppenbarligen så vill inte PKK och DTP att denna process genomförs. Annars hade inte PKK släppt sin stadsmilis i den omfattningen. DTP hade varvat ner och slutat med idiotiska uttalanden och tagit närmare steg till de övriga. Men icke. Man har valt våldsorgier. Så vad gör Turkiet ?

Jag ber alla de som uttrycker sig ”PKK är folket” ta på sig en armbindel med en bild på Apo och stöter ihop med de röda baskrarna. Låt dessa herrar som specialutbildas under ca. 6 år, agera som franska och grekiska säkerhetsstyrkor, så vi slipper en massa skit från EU. Fred är ingen möjlighet om bara en part önskar det. Fredsförhandlingar går inte att göras med en part.

Det är alltid samma sak. PKK bjuder upp på batalj, men åker ständigt på stryk, men deras propaganda används i syfte för ”mänskliga rättigheter i Turkiet”. Det finns inget i MR som säger att din hälsa garanteras om polisen eller militären ser dig med en massa bomber och granater i handen i högsta sving. Speciellt inte om du hotar dessas säkerhet. Räkna med att du i bästa fall blir rejält mörbultad under avväpningen.

Gör skillnaden på terrorister och folket. Folket vill ha sina rättigheter och fortleva broderskapet som funnits sedan tusen år. Terrorister och deras mediokra hejare vill inget annat än underminera och förstöra för Turkiet. Vad gör man? Jobbar utifrån att dessa bildar en enhet eller skiljer man dessa åt? Man skiljer dessa åt. Terrorister som fortsätter att slåss fast man erbjudit bättre villkor, även för hemvändarna, kommer att döda. Ska säkerhetspersonal stå och låta sig dödas ? NEJ! Folket som vill ha sina rättigheter och leva i ett mer demokratiskt Turkiet och tar avstånd från terror, ska de lida för terroristernas beteende? NEJ! Skilj dessa åt, behandla frågan utifrån föresättningarna och bemötandet. Skiljer man inte dessa åt kommer man att kasta bort allt man jobbat för hittills.

Man kan tycka vad som helst om ”demokratiseringen”, men jag tycker inte att man ska slänga något man lagt ner energi på med en gång, för något så simpelt. Jag tar inte parti för politiker, jag stöttar dock som blivit folkligt valda. Även om jag skulle tycka att de gör något helt galet, så kritiserar jag konstruktivt för att reglera beslutet. I majoritetsstyre kan man inte förbise folkets reaktion (förutom beslutet om FRA då ;). Det är även därför jag är förbannad på CHP och MHP som väljer att inte diskutera frågan. Utan deras röst kommer majoriteten vara missnöjd. Om man medvetet gör folket missnöjt begår man ett misstag vars motiv jag inte kan sätta fingret på.



Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!


Freds önskande?

Jag undrar hur DTP, PKK, Fredrik Malm och Claes Nordemark skulle legitimera detta? Fredrik och Claes är ju de bästa terrorist supportrarna i Sverige.

1 2 3 4 5 6

Update:
Och detta är vad de fortsatt hitta på under de senaste dagarna, men hade en mot protest i självaste Diyarbakir.

Sancak Beyi Emre

12 kommentarer:

Osman Feffeson sa...

Emre:

Klockren blogg! Häromdagen sattes skyltar upp utanför 90 byar utanför Diyarbakri med byarnas turkiska och kurdiska namn. Vad hände? Jo, det du beskriver! Jag kan även tillägga PKKs senaste dåd mot demokratiseringen av Turkiet.

Mustazaf-Der ve AKP'ye Saldırı

Klicka på mitt nick. Terrordåd mot AK Ps lokaler i DIyarbakir.

Detta visar PKK:s sanna terror ansikte!

Jag har ett förslag. Då både du och jag dagligen följer utvecklingen i Turkiet så tycker jag att vi sammanställer en lista över politiker i svenska partier. När PKKs genomför allt från småtill stora terrordåd, så uppmärksammar vi dom svenska politikerna om detta genom mail-utskick. Det kanhandlar om att lägga ut länkar på engelska från Hurriyets engelska upplaga till Todayzaman eller översätta turkiska artiklar.

Skulle du vara intresserad av detta? Ett råd från mig är att du har ett arkiv där du kronologiskt sparar PKKs terrordåd.

Vad säger du?

Välskrivet och lysande blogginlägg! Det är med en sådan argumentation som man åsamkar PKKs hantlangare i Sverige skada.

Bra! Jag bråkar med dig i blogginlägget nedan. Jag vill fortsätta det "Grälet",så försök inte smita undan.

PKK:s desperata terrorhandlingar i städer ska ses i ljuset av regeringens kurdpaket.

Dom har snart INGA argument kvar. De som efter det fortsätter med terror,kommer som du skriver få smaka på dask! Dask som varken Eu eller någon annan kan göra några invändningar emot!

Osman Feffeson sa...

Ännu en PKK attack i Istanbul! Klicka på nicket!

Detta låter kanske cyniskt, men jag skrev för 2 år sedan att liknande attacke en dag skulle vara välkomna. Det är dom också på sätt och vis. När regeringen slog ner på Ergenekon så stoppade vi Ergenekon medlemmar i den turkiska militären från att organisera och samordna stora attacker mot våra soldater i östra Turkiet. Idag har vi tack vare regeringens politik kommit till ett stadie där PKK inte kan genomföra en endast gränsöverskridande attack i Turkiet. De första som man skulle få på sig då skulle vara kurderna i östra Turkiet. Nu fiskar alltså DTP efter skäl för att legitimera liknande attacker i turkiska städer. Målet är kristallklar. Ju fler incidenter som den i izmir när provokatörer stenade DTParna som var på besök i staden, desto bättre.

Turken måste hålla huvudet kallt och inte ge uttryck för anti-kurdiska känslor. Klarar majoriteten av detta komemr Turkiets demokrater och utöva påtryckningar på kurderna (förutsatt att dom inte reagerar å PKKs härjningar i turkiska städer)för att neutralisera PKK.

Låt dom hålla på! PKK är som du skriver en ynklig samling kurdister som springer och bölar ut i Europa. Men nu är det bara kommunister och socialister som tar till sig deras propaganda.

Ahömbele sa...

Så jäkla pinsamt att kurderna här i Sverige propagerar för hur Turkiet förtrycker dem, nästan så du varje dag borde rapportera alla upplopp och stök som Turkiet måste stå ut med på grund av dessa idioter.

Idag var det på över 10 orter oroligheter då kurder kastade sten, moltovs och annat materiell mot Turkiskpolis.

Ärligt talat, varför ska dessa människor vinna på denna så kallade demokratisering. Folk pratar om minoritets förtryck etc etc, men Turkiet tillåter och respekterar andra religioner, medan europeiska nationer får diskriminera fritt.

Schweiz diskriminerar Islam och Frankrike är rasistiska mot Turkar. Här i Sverige betyder ordet "Turk" = "Jävla invandrare".

Fy fan för att Turkiet måste anpassa sig efter andras behag.

Det är alltid Turkiska regeringen som har fel, det är alltid vi som stått för folkmord. Man blir så less alltså, suck.

Undrar ärligt talat hur USA skulle reagerat om Mulla Omar och Usama B hade gått över gränsen, vem hade hyllat dem? Vem hade fått hylla dem? Vem hade tillåtit dem prata fritt i TV?

Sluta fjäska för alla andra Turkiet, våga vara TURKIET!

Ahömbele sa...

Lysande exempel på hur tidningar på alla fronter är emot Turkiet, även i sport måste man svart måla oss...

Sancak Beyi Emre sa...

Ahömbele:

Det beror på att vi utgår från Västs synpunkt. Gör vi inte det så ser bilden annorlunda ut.

Om du läser andra regioners tidningar får du en helt annan bild. Det handlar om intressen och synen.

Sen måste du (som jag skrev i artikeln) skilja åt turkiska medborgare och terror supportrar. Hade alla kurder gått ut, så hade omfattningen varit annorlunda.. Men majoriteten av mina medborgare är vettiga.

Ingen skulle låta dessa prata. Ingen lät Saddam prata tex. Men det är väst hyckleri och perfektion som faller i bitar.. Inget att grubbla över, det är faktis Turkiet som gett tillåtelse att kritiseras genom EU-medlemskapet.. Det hade sett annorlunda ut om vi inte hade det så..

Emre

Ahömbele sa...

Även idag var det DTP demostrationer som utmynnade i vandalism, stenkastning och Molotov slängande. Är det 4:e dagen i rad man måste se detta nyheterna?

Sancak Beyi Emre sa...

Ahömble:

Vad skulle du vilja att man gjorde om du fick välja ?

Emre

Osman Feffeson sa...

Amöba:

Jo,men nu är det ju så att ett demokratiinitiativ från folkets parti har lett till det vi ser idag. Vad är det då vi ser? Jo, vi ser en turkisk stat som är genomrutten och består av folkfiender och så deras springpojkar i PKK. Öcalan och PKK är och har alltid varit Ergenekons springpojkar. Nu har DTP gått ut och deklarerat att man inte vill stödja regeringens kurdpaket. Förvånad? Ja, jag är det inte då jag vet att dessa DTP politiker lever under ständigt dödshot av PKKs hit-men i östra Turkiet.

Samtidigt som vi ser DTP organisera kravaller ihop med PKK, så planerar de turkiska riksåklagarna att stänga ner DTP.

Vem kommer att bli upprörd när detta sker? Ja, inte är det DTParena eller PKKarna . Dom kommer att bli lyckliga. CHP och MHP kommer också bli glada då dom vet att det kommer leda till mer nationalism bland kurderna. De som kommer tjuta kommer bli AK p och Turkiets demokrater. Denna strategi är medveten från anti-demokraterna, såväl inom staten som bland kurdisterna.

Sist den turkiska regeringen var i i irakiska Kurdistan/Norra Irak så gick Öcalan ut och klagade på taskiga levndasvillkor. Varför? Jo, för han liksom CHP och Ergenekon vill inte se goda relationer mellan Turkiet ocgh irakiska Kurdistan. Varför inte? Jo, för om Turkiet inte motsätter sig en kurdisk autonomi så kommer Turkiets kurder att INTE bli nationalistiska och stödet för PKK gå i botten.

Nu har vi alltså än en gång en stor händelse, dvs att lösa kurdfrågan långsiktigt och kortsiktigt, och vad händer då?

Öcalan börjar klaga på fängelsevillkoren, PKKare och DTP organiserar kravaller och upplopp .

Förvånad? Nejdå, detta har vi sett i 25 år nu.

Emre:

Snälla kom inte och säg att man ska skjuta på snorungarna som kastar bensinbomber. Vi har skjutit på dom i 25 år nu.

Det bästa med det jag beskriver ovan och dessa upplopp, är att dom d'är 2 miljoner 340.000 kurderna som röstade på DTP äntligen ser nu vad såväl PKK som DTP är för nåt, dvs lakejer och sprinpojkar till Ergenekon patrask.

Man ska se det positiva i allt ont sa en vis man vid Osman Feffeson en gång.

Sancak Beyi Emre sa...

Feffe:

Nej fan, kulor kostar, svinga batong mot de som bombar och har sig.. Läste i Firat news, vart helst dessa drar runt så skadas barn... lustigt va ?

Nej, det är dags för dessa att inse att det inte finns plats längre, antingen sticker dem eller så börjar de utveckla en viss social kompetens...

Emre

Ahömbele sa...

Emre,
Jag ser gärna att man plockar bort dem från gatan. När vi exempelvis ser barn kasta sten på gatorna på polis, skolor och andra byggnader ser vi att något är fel i den här grabbens uppfostran.

Jag tycker man ska göra som många andra länder, ta barnet och låta det gå på internat. Föräldrarna är inte kapabla att vårda barnen, då är lösningen att genom tvång ta in dem och hjälpa dem få en bra utbildning, så dem kan bli något istället för att fortsätta på samma spår och en dag, ja vem vet vad, hamna i ordentliga trubbel.

Dem vuxna som kastar sten ser jag gärna att man plockar fast, gummikulor eller FX kulor (Färg) för att antingen stoppa dem eller märka dem så man kan jaga i fatt dem. Är det olagligt så är det, bryter man lagar och regler så har man sin plats i utvisningsbåset, aka Finkan.

Dessa ligister förstör för dem andra i samhället och då förtjänar man ett straff.

Vill man inte vara en del av Turkiet, ja då är det lika bra att att utvisa dem till det landet dem tillhör.

Ergenekon, PKK, jag skiter i vilket, varje människa gör som den själv vill. Vill man bryta lagar och regler, ja då har man inget att göra utanför fängelsetsgrindar.

Att dessutom blanda in AKP, CHP och MHP tycker jag bara är löjligt. Vi pratar inte politik, vi pratar uppror, vandalism, lagbrytande från individer i samhället.

Demostrationer är tillåtet i Turkiet om man gör det lagligt, om dessa grupperingar vill demonstrera, men gör det då! ÄRligt talat får ju folk det till att låta som om vi lever i en diktatur som är en blandning av Nordkorea och en Ayatolla.

Vi pratar om en nation där religion är mer frihet än i alla europeiska länder. VI pratar om en nation där folk får prata vilket språk dem vill...

PS: I Sirnak attackerade en gruppering på 500 personer ett mindre "campus" för barn och lärare. Vad gjorde barnen för att förtjäna detta? Sov i sina sängar...

Sancak Beyi Emre sa...

Det börjar nå den nivån där man får ta än hårdare metoder mot dessa. För tala fungerar ju inte .. Släpp in bushmaster bestyckade vagnar och bemöt svinen på samma sätt som de utsätter folket och poliserna...

Emre

Osman Feffeson sa...

Amöba:
Att det idag finns en terrororganisation som sprider kaos och anarki på Turkiets gator har i slutändan att göra med den turkiska republikens assimilationspolitik mot det kurdiska folket sedan 85 år tillbaka. Under hela 90-talet så var statens inställning till kurdfrågan att den kunde lösas militärt och med statsterror. Detta gjorde att PKK kunde växa sig starka. Det är alltså den turkiska staten som skapat och stärkt PKKs inflytande bland kurderna.
Internat tror jag inte på. Däremot tror jag på tvångsmetoder. Exempelvis skulle sociologer kunna ta sig an dessa ungdomar . Socialen skulle kunna utöva påtryckningar på föräldrarna. Glöm inte heller att många föräldrar får problem med PKK om dom försöker skydda sina barn från PKK.
Din lösning för vuxna demonstranter tycker jag är bra. Viktigt att inte skörda dödsoffer, men vad ska en polisman göra nästa gång en PKKare riktar ett vapen mot honom? Jo, skjuta. Dödsoffer och vandaler som misshandlas utnyttjas friskt av PKK propagandan ute i Europa. Det ska man inte ge dom.
”Vill man inte vara en del av Turkiet, ja då är det lika bra att att utvisa dem till det landet dem tillhör.”
Detta är ju bara dumt att skriva. Vem försöker du utvisa? Dessa människor är inte bara turkiska medborgare, utan har även en historia i området som är mycket äldre än turkarnas. Ett sådant uttalande skulle väcka agg hos en kurd som hatar PKK mer än dig och mig tillsammans. En demokratisk stat kan inte utvisa sina egna medborgare oavsett vad dom begår för brott.

Nej, vi pratar om en nation där aleviter diskrimineras men även sunniter. Slöjförbudet ochg diskrimineringen av imam-hatip elever är bara några exempel.

Sen hoppas jag verkligen att du betraktar Ergenekon och kupp-fantasterna inom den turkiska militären som större hot än några snorisar som lärt sig kasta bensinbomber och PKK som endast lyckas genomföra storskaliga attacker i samarbete med landsförrädare inom TSK.