torsdag 23 april 2009

23 april, självständighetens- och barnens dag!

Idag är det självständighetens- och barnens dag 23 april! Detta är en dag av stor festlighet hemma, och man fick sig ett litet smakprov av vad väntar i Turkiet av de turkiska föreningarna förra veckan. Grattis!





Emre

6 kommentarer:

Konyali Ferhat sa...

Kära Emre, kunde du inte hitta någon annan bild att lägga ut på bloggen? Du vet ju att jag inte tål den turkiska militären! Det kliar i mitt skrev varje gång jag läser Turk Silahli bilmem ne Kuvvetleri!

Turkiska Militärens gratulation orkar jag inte läsa i dessa dagar när Turkiets ÖB lägger sig i allt från politik till antropologi. Basbugu må vara en "reformist" inom den turkiska militären, men han ska lära sig att hålla käften! Han är som en kärring som jag var tillsammans med för ett par år sedan. När jag hade mina diskussioner med polarna så lade hon sig alltid i. Hon visste mest och sa också mest. Det kliade så in i fanken i handflatan ska du veta! Jag fick lust att dela ut en lusing ala bitchslap men avhöll mig alltid i sista sekund.

Varför lägger sig militären i allt i Turkiet? Är dom heliga profeter nedskickade av Buddha Ataturk eller vad? Dom verkar tro att dom är det i allafall.

Tack Allah, Gud och alla profeterna för att Turkiet inte hamnat i ett storskaligt krig mot något grannland sedan 1923.

Å andra sidan har väl lirarna knappast haft något intresse av att göra det! Stjärnorna har ju istället ägnat sig åt att vara allt annat än militär.

Turk Silahli Kuvvetleri:

Militären som varit i ett konstant krig mot sin egen befolkning sedan 1923.

Militären som genomfört en si så där 3-4 militärkuppar i Turkiet!

Militären som diskriminerar muslimer i ett land som är muslimskt.

Militären som låtit sina kurdiska medborgare äta bajs.

Militären som är infiltrerad av en si så där femtielva olika säkerhetstjänster!

Militären som fick fråga USA om lov innan dom genomförde en militärkupp 1980.

Militären som skapade och försedde PKK med vapen!

Militären som varit i ett konstant krig mot Turkiets folk sedan 1923!

Nej, denna militär ska lära sig att hålla klaffen! Dom ska ägna sig åt det som militärer brukar ägna sig åt i demokratiska stater!

Dom ska ge fan i att syssla med politik och spela ut landets olika etniska och religiösa grupperingar mot varandra i landet.

Dom ska FATTA att Turkiets FOLK INTE VILL LEVA I EN KEMALISTISK SKENDEMOKRATI MED STATSIDEOLOGIN KEMALISMEN! Med 11 visa män i Författningsdomstolen som våldför sig på det turkiska folkets demokratiska vilja.

Jag heter Ferhat Cetinkaya och jag betalar i egenskap av turkisk medborgare Basbugs lön och den konjak som han dricker i modernitetens och Kemalens namn!

Men jag, som är en vanlig stolt turk, får inte den bästa sjukvården i landet! Det får däremot TERRORISTMISSTÄNKTA PERSONER I DEN TURKISKA MILITÄRENS EGNA TOPPMODERNA SJUKHUS! Sjukhus som endast militärer kan få vård i! Vad i Ataturkens namn? Vår Dede Kemal vrider sig i graven? Eller gör han det?

Jag blir tokig!

Glöm ett starkt Turkiet så länge makten inte finns i dom folkvaldas händer, utan i militärens.

Så länge dom får ställa och styra som dom vill så lär fler Ergenekon härvor dyka upp, kurdfrågan inte få någon lösning och Turkiet vara en halvbanan och halvgurk republik!

Jag är inte stolt över den turkiska militären. Men jag kan bli!

Den dagen dom inser att dom är en myndighet och ingenting annat samt sprider fred i världen genom uppdrag i FN.

Min gammelmorfar dog inte vid Canakale för att militären skulle syga ut och förtrycka folket!

Och min farfarsfar var blev inte krigsfången i Yemen för att Basbugu ska tala om för landets kurder vad dom är!

Därmed basta!

Punkt!

Min gammelmorfar och gammelfarfar bildade Turkiet och inte någon kemalistsekt!

Okadar!

Mot demokrati och ett starkt Turkiet!

Hucum!!!

http://www.youtube.com/watch?v=EfTi8ZvYsco

Och dom konjakdrickande fisförnäma generalerna kan sitta i Bodrum och gotta sig i folkets skattepengar!

Sancak Beyi Emre sa...

Ferhat:

Jag hittade faktis ingen annan om jag ska vara ärlig .. Sen ska du veta att jag sörjer lika mycket över svinen som infeltrerat militären och gett dem det rykte dem har idag. Men jag tror på bättring och tror inte den är långt ifrån !

23 nisan bayramin kutlu olsun !

Emre

Ferhat Botan sa...

Minors still prosecuted as adults in terror cases

http://www.todayszaman.com/tz-web/detaylar.do?load=detay&link=173364

Medan vissa ungar i Turkiet lallar runt och gottar sig under deras egen dag så står 835 ungar i Turkiet åtalde för "Medlemskap i en illegal organisation".

En unge fick 20 år i fängelsestraff medan en annan fick 11 år.

Det roliga är att dom nu ska sitta i fängelse med vuxna. Och inte heller står dom inför rätta i vanliga domstolar, utan i special domstolar:

Sociologist Ferhat Kentel has another take on the issue. He said that the fight against terrorism is done by using minors.

“Children are used in the fight against terrorism, but instead of fighting against terrorism, the result is having a new breeding ground for terrorism. As these children stay in prison with adults, they get hardened and they learn how to act as adults,” Kentel said.

They all point out the fact that charging a person younger than 18 in a court system meant for adults is incongruous with the United Nations Convention on the Rights of the Child, the rule of law and other international conventions of law.

Nu vill jag att varje turk och kurd från Turkiet söker svar på dessa frågor:

I Sverige brukar ungdomar göra inbrott, sparka på pensionärer eller klottra. Hur kommer det sig då att minderåriga i Turkeit ägnar sig åt "terrorist aktiviteter"?

Hur i helvete kan en åklagare yrka fängelsestraff på upp till 20 år för en snorunge?

Så, så mycket var Ataturks Barnens Dag värd!

Fassa fisso och bara att slänga i papperskorgen.

Men det hade inte behövt vara så!

För dom där kurdungarna som nu ska kastas i fängelse, men en dag kommer dom ut.

Fyllda av hat!

Och då lär i varje fall jag få lite svårt att klandra den själen om han reser upp till bergen och blir apoistisk bersgrevolutionär!

Välkommen till Turkiet- Landet som skulle kunna bli en DEMOKRATISK stormakt, men som är i händerna på en vidrig kemalistsekt!

Och nu återstår att se vad Basbugu kommer att säga om att nedgrävda vapenarsenal dyker upp i området som tillhör militären.

Vem är terrorist?

Basbugs militärer eller kurdungarna som kastar sten på polis efter att ha blivit organiserade av PKK svin?

Skandal!

Vi kan vifta med femtioelva turkiska fanor och trycka dom största bilderna på Farfar Ataturk, men fakta kvarstår.

En sekt styr vårt kära fosterland.

En sekt för fan!

Sancak Beyi Emre sa...

Ferhat:

Precis som du poängterade så är det ett brått mot CRC i folkrätten ! Jag önskar att man hade kommit lika långt på den punkten som vi har i Sverige, men det kommer med tiden och då har redan dessa barns liv redan brännts... England har ju liknande lagar och regler som Turkiet och även USA.

Man bör ha terror rehab hem för kidsen för att de ska hamna på rätt spår och vara produktiva i samhället senare. men men ..... Men även föräldrarna för dessa barn måste ta ett större ansvar, man skaffar inte barn för att offra dem för terrorismens skull..

Detta är som du säger en skam och sektist mönster på båda sidor och otroligt synd för just 23 april... Jävla ironi !

Emre

Anonym sa...

Var god uttryck er lite mer civiliserad när det gäller den turkiska militären! Alla turkar, oavsett ålder respekterar soldater som en bror eller en son med kärlek och vördnad. Dessutom är det inget fel på bilden. Den visar en barnslig glädje utan gränser. Jag tycker inte du ska be om ursäkt för bilden, Emre. Den är välvald och passande.

Ataturk har aldrig bett om att bli exploaterad och utnytjad såsom man gör idag.

Ferhat Botan sa...

Anonym:

Och det turkiska folket har aldrig bett sin militär att:

1) genomföra 3,5 militärkupp

2) Stötta PKK

3) Tortera och döda sin egen befolkning (vilket man uppenbarligen gjorde i östra Turkiet)

4) Diskriminera turkiska medborgare pga deras etnicitet eller religiösa övertygelse

5) Lägga sig i politiken

6) Planera kuppar

Den turkiska militären är som vilken annan jäkla myndighet som helst i Turkiet! Problemet är bara att dom tror att dom är den turkiska folkets övermän.

Nej du! Basbugu ska hålla käften och ägna sig åt det som en militär ska ägan sig åt!

Killen är ju inte ens förmögen att förklara varför kuppmakare finns inom det egna leden eller varför militärens vapendepåer håpllit "öppet hus" för alla möjliga lirare!