söndag 12 april 2009

Fredrik Malm med gråt i halsen över att PKK kan försvinna

I en artikel i DN står det att PKK är på väg bort!

Underrättelsesamarbete om PKK

Icke-muslimska terroristernas chearleader tös Fredrik Malm, som extraknäckar som riksdagsledamot (ingen vidare sådan heller) tycker det är fel att man ska avväpna PKK. Han argumenterar en ”tio-punkts plan” (kul att han har en tio-punktsplan som genom historien i konflikthantering misslyckats ständigt) som ska visa på att hela projektet ska vara ett misslyckande. Det är inte bara Malms okunskap och oförmåga som gör hans argument

Fredriks argument nr 1. Går ut på att PKK inte är Iraks bekymmer, utan att det endast är Turkiets. Att amerikanerna inte agerat mot PKK förklarar han genom att PKK inte angripit amerikanerna.
Då är min fråga till Fredrik, är det Pakistans bekymmer att Talibanerna gömmer sig i Swatdalen och strider i Afghanistan? Där de dödar Nato och Isaf soldater. Tror du de två svenska SGG officerarna dödades av talibaner utbildade och utvilade i Pakistan eller gömda i Afghanistans berg som städigt blir bombade? Det senaste eldöverfallet som svenska soldater hamnade i, var de som utförde den tränade och beväpnade i Afghanistan eller i Swat i Pakistan där man har lugn och ro? Här är lösningen, om du genom ditt territorium tillåter terrorister och gerillor agera mot dina grannar som leder till förluster både materiellt och i människoliv så kränker du grannens suveränitet. Genom den kränkningen berättigas grannen självförsvar enligt FN-stadgan. Speciellt om du inte har kontroll över territoriet i fråga och gnäller över att det kränks. Sen kan jag tillägga på Fredrik Malms ogenomtänkta och efterblivna kommentar om amerikanerna och PKK att amerikanska styrkor hade fullt upp med andra terror- och frihets förband, vad skulle då vara meningen med att ge sig på en passiv sådan som inte ens opererar i samma område som amerikanska målområdet? Att även KRG är med på samma underrättelseprojekt visar väl var man står i det hela, eller behöver du få det på talband Fredrik? Vinkla så mycket du vill, men sanningen kommer alltid fram….







Detta är inte önskvärt någonstans.



Fredriks andra argument nr 2. Går ut på att en politisk process är det enda som kan lösa ”områdena i sydöstra Turkiet kvar i fattigdom, statligt våld, gerillakrig, social oro och elände” kontra Turkiets vilja att intervenera när grannarna inte fullföljer sina löften om avveckling och försvarar sina medborgare.
Fredrik som bara sett den sidan av Turkiet som Beyan.net och Gulan visat för honom har kanske inte upptäckt att samtliga närmanden man gjort, genom att bygga upp infrastrukturen, skapa jobb, skicka lärare osv. Har bekämpats av PKK. Man har minerat vägar när bulldozrar velat bygga vägar, man har bränt ner byggnader och fabriker som skulle skapat jobb, man har avrättat lärare osv. listan är förbannat lång… Så min fråga är, vad ser du för lösning? Att dela upp landet? Att ge mördare och krigsbrottslingar amnesti? Alla försökt till politisk processer har bekämpats, eller inte lämnats i fred och nött ut den. Så jag tycker det är en ganska bra lösning att eliminera ena parten (PKK) och bygga vidare därifrån.


Den här atmosfären uppstår när politik förs i närheten av PKK och deras annhängare


Fredriks argument nr 3. Är nog det dummaste han sagt på länge. Han menar på att Iraks centralregering inte har några befogenheter i N.Irak (KRG) och hans höga tankar om Peshmerga är skrattretande. Han drar till och med, återigen idiotiskt nog upp att Irakiska armén nätt och jämnt besegrat Sadr milisen i Basra och dömer Irakiska armens kapacitet.
För det första Fredrik, så ÄR N.Iraks självstyre en del av IRAK och Turkiet har upprepade gånger poängterat att man värnar om Iraks territoriella helhet. Vilket betyder att jävlas du för mycket så kan centralregeringen få en stark allierad i sin kamp mot de du hyllar. Så länge N.Irak inte utropat sig till en självständig stat så har centralregeringen all befogenhet i detta område, eftersom vi precis poängterat att det skulle vara ett mycket farligt äventyr som är dömt att misslyckas så tycker jag inte att du ska kommentera det vidare. Med all respekt för männen och kvinnorna i Peshmerga uniform. Mod och muskelmassa spelar inte så stor roll i ett modernt slagfält. Man är inga övermänniskor i en styrka på ca. 150-200.000. man med ett hundra tal ordentligt utbildade officerare och amerikanska öken camouflage uniformer och M16 karbiner (som jag själv vet att vid ca. var femte skott har eldavbrott och än värre är det nog i Iraks klimat) och 100 stridsvagnar. Irakiska armen som utbildats bataljon åt gången har ständigt haft amerikanska instruktörer och modern utrustning med flera vagnar. De som slogs i Basra var inte dessa Fredrik, det har jag sagt tidigare. Man betalade vänligtsinnade miliser att slåss på sin sida, pga. USA:s oförmåga att hålla de nyutbildade i styr. Så att ställa dessa mot varandra oavsett mod och alla andra drömmar faktorer är självmord. Speciellt om man för tvåfronts krig med turkisk flyg från norr och irakisk pansar, mekaniserad infanteri och artilleri från söder.


Irak


Fredriks argument nr 4. Går ut på att KRG inte kontrollerar Qandil bergen som PKK befinner sig på (vilket Barzani förnekade en gång i tiden) och att lite talar för att man ska skicka iväg de stolta Peshmerga som kan stå emot Irakiska armen men inte PKK (?!). Sen citerar pro-terror ledamoten KRG:s premiärminister Nechirvan Barzani från Washington Post 2007: “Turkey, with its substantial military capability, has not been able to eradicate the PKK within its own borders, yet some Turks inexplicably expect us to be successful with far fewer capabilities and resources”.
Då ska man bilda posteringar vid bergsroten och inte låta dem träda över. Simpelt, kan du inte ta dig upp till berget, så kan du vänta ut dem nedanför. Sen skulle jag skulle vilja att den där Barzani pekar ut var i Turkiet PKK har baser? Är det så att dessa bergsrevolutionärer kryper över gränsen efter sitt vinteride och flyttar in i första bästa grotta dem hittar? Barzani, precis som Malm, försöker komma undan jobbiga frågor genom att hitta på och vinkla verkligheten.


Här ligger lägren, Barzani och övriga handlingsförlamade politiker bör spika upp den på kontoret


Fredriks argument nr 5. Handlar helt plötsligt om att Massoud Barzani och Jalal Talabani är emot PKK och att den terrorstämplade gerillan skadar KRG:s legitimitet. Att efter diverse interna strider så vill folket inte se Peshmerga slåss med PKK. Då kanske Turkiet ska dra sig tillbaka från alla internationella fredsuppdrag, för interna stridighet kan man kalla det mellan staten och PKK. Håller det argumentet verkligen Fredrik, eller vill du bara inte blotta KRG:s oförmåga att agera? Antar att det börjar brännas nu i Norr när amerikanerna drar sig till Afghanistan.


Fredriks argument nr 6. Är riktigt idiotisk. Lösningen på den kurdiska frågan skulle vara ett handslag mellan Ankara och Diyarbakir och att man ska skriva en ny konstitution och ge amnesti till PKK (förutom ledarna poängterar han väl). Mitt svar är, kör upp den lösningen där solen inte skiner (läs arslet)! Ankara är huvudstaden i Turkiet och Diyarbakir är en stad i samma land som står under samma lagar och flagga. I Turkiet är alla som är medborgare Turkar. Inte etniskt sett alltså, ett mer ideal. Detta är en kopia av det som kom till efter den så hyllade franska revolutionen och det som än idag finns i USA. Gnäller man där? Självklart ska alla medborgare få tala vilket språk de vill osv. Men att dela upp landet eller komma till med särskilda bestämmelser för en grupp diskriminerar den andra. Inget självstyre eller autonomi alltså. Alla ska leva under samma lagar, rättigheter och skyldigheter oavsett religion, etnicitet eller språk. Det du gör är att du lägger dig i en inre angelägenhet som är olagligt, håll dig på mattan pojk! Amnesti för PKK kommer inte heller på tal. Har man mördat (enligt konventioner får man inte skylla på att man var beordrad heller) så ska man sitta av sitt straff. Är du en färsk terrorist som gett upp utan att ha utfört dåd så kan du få gå fri. I annat fall så har du antingen fängelse eller artilleri, flyg, grg eller grk granater som väntar dig i Kandil. Bara till att göra ett val.


Jag har visat hur Irak ser ut, och så här ser Turkiet ut.



Fredriks argument nr 7. Handlar om att kurder börjat ha misstro mot den ”väpnade kampen” och att man genom fredliga medel ska söka att få en motsvarighet till det i N.Irak och sakta men säkert bilda Kurdistan. Jag säger det återigen Fredrik, det är ingen möjlighet till att Turkiet ger en autonomi eller självstyre. Vi kan och har levt ihop i flera hundra år och antingen fortsätter man med det eller så säger man upp sitt medborgarskap och söker ett nytt i N.Irak. Här delas inga allmosor ut! Sådana argument hotar ett lands territorium som berättigar självförsvar, återigen är du ute på djupa vatten. Om frugan din och hennes släkt nu är så desperata att få en egen stat så ska du börja argumentera att EU ska ge dem landmassa. Tex. Island som var till salu på E-Bay för inte så länge sedan. Man gjorde det samma med judarna efter WWII och offrade ett folk som inte hade något med Hitler och hans galenskap att göra, vi kan väl upprepa det igen?


Det är bla detta Fredrik Malm försvarar som väpnad kamp. Inga uniformer på dessa offer...




Fredriks argument nr 8. Handlar om att man kan pressa ”gerillan”. Det han inte förstått är att terror bekämpas på detta sett. Man stänger ner alla deras lokaler och verksamheter både själva och be sina grannar/internationella samfundet göra (då är förutsättningen att dessa har terrorstämplat PKK vilket de flesta gjort). Själva krigandet och skjutandet är en liten del av bekämpningen. Det mesta handlar om just att stänga ner aktiviteter och gripa dessa obeväpnade. Men om man nu ser allt endimensionellt så är det inte lika lätt att upptäcka detta.



Fredriks argument nr 9. Fumlar Fredrik fortfarande runt med uttryck och historia. Han kallar det PKK håller på med för ”väpnad kamp”. Att detta beror på förtryck mot turkiska kurder sedan Mustafa Kemal bildade republiken 1923 och att detta kommer till slut leda till att EU stänger sina dörrar. Kallar du PKK:s aktiviteter för ”väpnad kamp” så smutskastar du samtliga kurder och även de som vill nå resultat genom demokratiska vägar och tar avstånd från PKK för terrorister. Malm försöker med sina ideal presentera kurder som en homogen grupp där alla tänker och tycker lika. Till viss del stämmer det, för det feodala klan strukturen har inte mycket maktdelning och man följer det klanledaren säger. Sen skulle jag vilja veta hur EU skulle se ut och hur mycket makt som skulle återstå om Turkiet valde bort EU och sökte ett alternativ? Du är inte helt genomtänkt Fredrik….

En av de bästa vi haft i Turkiet, Tonton Özal.

Fredriks argument nr 10. Är absurd och tar sig återigen ann ämnen och grupper han inte behärskar. Han har precis kommit fram till att PKK är i behov av folket för att kunna fortsätta sin ”kamp”. Nu förtiden hotar man till sig stöd, både i Turkiet och ute i Europa. De samma ska enligt Fredrik gälla för TSK (Turkiets försvarsmakt), att man är beroende av PKK för att behålla sin position i civilsamhället och i den nationella politiken. Det har funnits grupper som Ergenekon som infiltrerat samtliga skikt i Turkiska samhället (som även freddan behandlar) som stött PKK. Om detta är TSK eller Ergenekon vågar han inte dra slutsats över, för målsättningen är att smutskasta Turkiet. Men det roliga är att han skriver att Ergenekon ”genomfört terroristdåd för att dessa ska skyllas på gerillan”. Han väljer att kalla Ergenekon för terrorister, men inte PKK….. Är PKK:s dåd inte terrorism, för vad skiljer dessa åt dåd samarbetat? När i själva verket Ergenekon nissar startat upp PKK? Ergenekon är en restprodukt på NATO:s galdio, kontragerilla som den hette i Turkiet, för att bekämpa Sovjet styrkor bakom linjerna vid en eventuell invasion under kalla kriget. När Sovjet försvann utnyttjade dessa sina ställningar i diverse sjuka former. Men att kalla den ena terrorist men inte den andra, när dem i själva verket lever i symbios och den ena skapat den andra är att begå politiskt självmord i ögonen på intellektuella.




Det är tur att Fredrik Malms argument som vanligt inte speglar hela sanningen. Att KRG skulle hota centralregeringen och Turkiet på samma gång är det bara folk med bristande uppfattningsförmåga som tror på. Att PKK skulle få igenom sina krav och segra mot TSK är också en del av Malms våta drömmar. Men som Ingmar Karlsson sa, "en dröm, en utopi som inte kommer att gå i uppfyllelse". Vad som oroar mig än mer är att vissa verkligen tror på det Malm säger. Jag antar att det är det som är skillnaden på utbildning och analys förmåga. Som jag sa i början av inlägget, tio-punkts lösningar är dömda att misslyckas om man ser till historien. Om dessa tio-punkter dessutom är skriven av en terrorsupporter som inte läst högre än samhäll B i gymnasiet gör det inte bättre. Mitt råd till Fredrik och hans liktänkare är att vara mindre partiska så deras kritik iaf får en gram legitimitet. Frågan är vilket som tjänar Turkiet och dess folk bäst? Att kritiken kommer från partiska idioter som inte vet vad dem snackar om, eller om det kommer riktig kritik grundad på opartisk forskning och av bildade människor. Det förstnämnda är enkelt att avvärja men kritiken från den senare skulle kunna konstruktivt bidra till en förbättring, för det är den sorten som lyssnas till och önskas.

UPPDATE:

Ytterliggare ett bevis på skillanden på mig och Fredrik Malm. Obama gick precis ut med att stödet till KRG är beroende av relationerna mellan KRG och central regeringen samt Turkiet (Star) (Yazete). Alltså precis som jag skrivit högre upp. Jävlas du med grannen och Iraks regering så uteblir även stödet från USA. Sen så har underrättelse utbytet redan påbörjat och detta på Irakiskt initiativ (Today Zaman) (Hurriyet Daily News). Härligt att två nationer som tidigare varit en kan återigen komma ihop och jobba för fred och stabilitet i regionen. Jag hoppas att detta blir tillräckligt för att undvara oss okunniga terrorsupporter-stolpskott en tid framöver. De analyserna gör bara PKK supportrarna gott, i form av fiktionell moral.


Sancak Beyi Emre

13 kommentarer:

Anonym sa...

Haha. Det är nog du som gråter för kurder har aldrig varit så starka som de är idag och de kommer fortsätta framåt. Faschistturk!

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Verkar jag sorgsen kanske? hmm .. Kan du definera ordet "faschist" för mig?

Kurder får vara hur starka dem vill, så länge terrorister inte är det. Men vad exakt ser du som styrke mätare?

Varför blir jag kallad "Faschist" varje gång jag kritiserar PKK? Är det något i maoismen, marxismen, leninismen och apoismen som säger att man ska kalla samtliga kritiker för fascist....

Emre

Anonym sa...

Du tycker att kurder ska ha mindre rättigheter än turkar. Om du tittar på det kurdiska folkets historia så ser du att de bott där i tusentals år, de är inte några invandrare till den turkiska staten. Förr i tiden när människan var barbarisk så gjorde man vad som helst mot andra, men idag ser det annorlunda ut och förtryckets tid är över. Men i Turkiet så pågår förtrycket fortfarande och därför ska den bekämpas med alla medel. Frihet är målet och den friheten kommer komma. Jag kanske inte får uppleva den, men jag vet att den kommer komma för människors behov av frihet är grundläggande för mänskligheten då vi föds fria. Jag tycker att du borde tänka om när det gäller kurdfrågan och stötta kurdernas kamp, det är det minsta man kan kräva av en medmänniska. Det är inte PKK som terroriserar utan den turkiska staten. Alla människor har rätt till självförsvar för att skydda sina rättigheter och det innebär att man även får använda vapen i värsta fall. Varför ser vi inte gerillarörelser i Sverige? Det bor ju nästan hundratusen kurder här i detta främmande land. Svaret är att Sverige inte förtrycker människor och därför behövs inte vapen. Den svenska militären är till för att skydda medborgarna, men den turkiska är till för att förtrycka 10 tals miljoner kurder som är medborgare i Turkiet. Du som turk har ju aldrig fått uppleva förtrycket för du tillhör inte den förtryckta gruppen och därför måste du verkligen sätta dig in i förtryckta människors situation. Tänk om allt hände dig istället? Hur skulle det kännas att inte få prata sitt eget språk eller att ha ett turkiskt namn? Att ifrågasätta kurdernas väpnade kamp för frihet är att understödja den turkiska staten/militärens väpnade kamp för förtryck av miljoner människor. Det du måste inse är att det finns miljoner kurder som inte accepterar att vara andra klassens medborgare. Vi nöjer oss inte med en tv kanal på kurdiska från AKP. Vi vill starta egna kanaler på egen hand och det är stor skillnad. Vi vill läsa på vår eget språk i våra områden. Allt ska vara jämställt eller så vill vi inte ha något alls. Ingen jävla skendemokrati som ni förespråkar. Ni kan aldrig kalla PKK för en terroristorganisation då partiet består av flera miljoner människor. Fast i själva verket så ser ni alla miljoner kurder som terrorister, det är så ni rättfärdigar er förtryck idag. Förut fanns inte PKK och då hade ni andra anledningar. Den turkiska staten tackar är skaparen av den kurdiska nationalismen idag. Ju mer förtryck desto mer försvar, så funkar det. Så länge kurders rättigheter inte garanteras i konstitutionen så kommer kampen pågå. Om Turkiet vill så kan PKK lägga ned vapnen imorgon. Allt hänger på Turkiet och deras vilja att låta kurder leva fritt. Alla vet att om gerillan lägger ned vapnen så kommer förtrycket öka markant igen. Gerillan är symbolen för kampen. Den största kampen pågår i städerna där folk går ut i miljoner och demonstrerar. vad ska Turkiet göra med den massan? Det är ju de det handlar om. Vakna upp och bli tänk mänskligt och realistiskt. Det hjälper inte att hålla på och löjla sig. Du som bor i ett fritt land (Sverige) borde förstå hur viktigt mänskliga rättigheter är. Du har som turk samma rättigheter som en svensk i detta land, men kurder på sin egen mark och hemland har inte grundläggande mänskliga rättigheter. Skrämmande att du inte ser problemet.


Några turkiska faschister:

Ungturkarna är en benämning på den fascistiska rörelse som växte fram i slutet av 1800-talet i osmanska riket och som ville modernisera riket till republiken Turkiet. Man motsatte sig bland annat den osmanska sultanen Abdul Hamid II. Det var ungturkarna som var huvudansvariga för det armeniska folkmordet under första världskriget.


Grå vargarna

Det var från början en ungdomsorganisation till det ultranationalistiskt turkiska partiet Nationalistiska aktionspartiet (MHP) (på turkiska Milliyetçi Hareket Partisi). Partiet blev invalt i Turkiets parlament 2007.

Flera sympatisörer och medlemmar har gjort sig skyldiga till mord och övergrepp mot vänstersympatisörer, kurder, greker och armenier. Detta både i Turkiet och i övriga Europa.

Politiska attentat och mord av Grå vargarna:

* Johannes Paulus II, påve, sköts av Mehmet Ali Agca som varit med i Gråa vargarna.

* Cafer Derili, turkisk vänsteraktivist, knivhöggs till döds den 9 december 2001 i Rotterdam.

* Jardin de Babylone café i Saint-Josse-Ten-Noode i Belgien, som ägs av en armenier, bräns ner och vandaliseras.

* Sveriges kommunistiska parti (SKP) angrips i Malmö då man uppmanar till bojkott av Turkiet.

* En grupp beväpnade med järnrör och spikklubbor dyker upp på Cypern 1996 för att bråka med greker.

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Jag föreslår att du läser inlägget igen. ”Alla ska leva under samma lagar, rättigheter och skyldigheter oavsett religion, etnicitet eller språk”, du behöver inte känna dig kränkt för sakens skull. Indianerna har levt i både nord- och syd Amerika ett längre tag, men idag lever dem i misslyckade stater eller i reservat. Alltså dagis argumentet med att ”vi var först i sandlådan” håller inte när det gäller stater i den moderna världen och jag önskar alla dina medeltidstänkande separatistiska bergs kommunist revolutionärer tar åt er av det och besparar världen tid och energi. Däremot så lever vi en globaliserad värld där vi skrapar axlar och sitter bredvid alla möjliga etniciteter på bussar och spårvagnar. Alltså så går det ut på att kunna komma överrens och gör man inte det så kan man söka sig till en öde ö och leva sitt socialt missanpassade liv där.

Till dina dumma argument och kommentarer:
1. Definiera förtrycket som kräver terror dåd i försvar och legitimerar det?
2. Är det förtrycker du påpekar på ett hot för den grundläggande rättigheten, rätten till liv? Om den inte är det, är inte ”bekämpningen” ur proportion? Proportionsprincipen är ett krav för självförsvar enligt FN-stadgan så den bör du se efter innan och gnäller om folkrätten.
3. Anledningen till att vi inte ser gerillor i Sverige beror på att folket här är bättre utbildat än de i Ö.Turkiet. Man vet hur man ska gå tillväga i en demokrati, man vet att terrorism gör mer skada än nytta osv.
4. ”Hur skulle det kännas att inte få prata sitt eget språk eller att ha ett turkiskt namn?”. Återigen poängterar jag min efterblivna vän, detta blev förbjudet på 70-talet under en militär diktatur men som hävts. Kan du komma till moderntid som alla andra och inte stanna 20-30 år efter oss alla andra.
5. Svenska försvarsmakten har inte samma uppgifter eller resurser som den Turkiska. Men jag kan säga dig med än gång att, svenska är det enda språk som talas inom den organisationen inbördes.
6. ”Ni kan aldrig kalla PKK för en terroristorganisation då partiet består av flera miljoner människor”. Pappskalle! Terrorism är ett tillväga gångs sett, oberoende av hur många som stödjer dem.
7. Jag har förståelse för reaktionerna mot en militär diktatur och även icke-kurdiska grupper gjorde samma sak under tiden det var nödvändigt. Men idag sker val och vi väljer ledare. Så det PKK gör är anti-demokrati, tvinga till sig politiska beslut. Verkar det gå hem?
8. Sen kan jag poängtera att ”kampen” och ”gerillan” inte är så lyckade i övrigt. Knarksmuggling, människohandel, vapenhandel osv. Sen att man i 80 man stark grupp gör eldöverfall på en pluton och lyckas orsaka 2 försluter och själv förlora 8. Räkna procentuellt, dem är nog en av de mest patetiska gerillorna för tillfället, möjligen är talibanerna snäppet sämre. Mao och Che hade haft sig ett gott skratt.
9. Kan du räkna upp de grundläggande mänskliga rättigheterna för mig?
10. Jag bad dig inte nämna turkiska grupper var av grå vargarna kan stämma in i beskrivningen, jag bad dig definiera ” faschism”. Ingen aning om vad det är. Däremot känner jag till Fascism. Däremot finns det ingen klar definition på uttrycket, utan användes självmant av Mussolini i Italien under WWII. Men fortfarande ingen klar akademisk definition. Så sluta slunga ur dig en massa du bara hört! Förresten, ska vi börja tralla upp all PKK mord inom bara den egna gruppen? ;)
Emre

Anonym sa...

Emre:

Ransaka dig själv. Läs det du skriver och reflektera på hatet och ilskan som indirekt lyftsfram, jag antar att det kanske är omedvetet.

Kompis Det PKK har gjort är nåt nydanande i världshistorien. I många kurdiska städer ropar barnen( i hundratusentals) i tidigt ålder bijji och gör segertecknet(V) när polis griper de äldre. Barnen springer runt polisen/säkerhetsstyrkor. PKK har lyckats. Man mobiliserar miljontals människor.
Man är inne i parlamentet, man förvaltar 98 kommuner i Turkiet trots allt fuskt.
"Vi ska krossa PKK".Hur många gånger har man hört det från Turkiets sida.'
Ledarna i Kandilstaben kan bli martyrer med ett leende på läppen, för att det har lyckats.

Psykologiskt har PKK övertaget på det flesta fronter. Kurdiska folket har upplysts i miljoner.
Lösning sker på bordet officielt eller inofficelt.

Berxwedan Jiyane!

Anonym sa...

Följer din blogg. Du behöver inte publicera det här och kommer nog inte att göra det men jag vill bara säga att du är skitbra och att du måste fortsätta med det du håller på med. Önskar att fler får höra tals om dig.

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym1:
Hat? Jag hatar terrorism och de som utför den, det stämmer. Men jag älskar alla som är medborgare och värnar om Turkiet.

Jasså? Barnen i ”hundratusentals” ropar det för att man lärt sig det av outbildade livegna föräldrar som inte vet bättre, eller är det för en flamma som blossat upp i de små bröstkorgarna?

Vad har PKK lyckats med? Få 2milj röster av 10? Är det att lyckas? Ha 3-5000 terrorister uppe i bergen när man hade ca 20-30000 under 90-talet? Är det att lyckas, eller ens tecken på konstruktiv utveckling? Mobiliserat miljontal? Varför är det bara 4-5000 i bergen? Varför förlorar man fler gerillor än skadan man orsakar under eldöverfall, när det i själva verket är vad gerillakrigsföring går ut på?

Det är väl ett bevis på att Turkiet är en demokrati? Hur mycket man än hatar DTP så lyssnar man till vad folket valt och låter dessa sitta kvar. Men det som höll på att hända AKP kan hända DTP ännu lättare, så tjuren hålls i hornen trots allt.

Vad har PKK kvar? Man var några 10 tusen uppe i bergen innan 90-talet, då var man starka och bjöd på fight, men idag då? Efter förlusterna under samma tid höll man på att ge upp och avveckla organisationen. Vad är det dem har lyckats med? Har Turkiet delats och jag missat det? Även Hitler trodde att han skulle segra när Sovjet knackade på i Berlin. Vad är det PKK har övertag i, förutom brutna konventioner och terrorklassning? Märkligt värre…

Jag hoppas också mitt folk blir upplyst och slutar stödja terrorism, så på den fronten står vi tillsammans.

Lösningen sker antingen på bordet med att PKK ovillkorligt ger upp, eller sprängs i bitar… Bara att välja!

Bu arada, bende seni…


Anonym2:

Tack så mycket! Värmer verkligen! Härlig omväxling från idioters ord som inte ens är kritik. Det är bara att sprida så fler får ta del av det jag skriver. Glädjer mig att det blir uppskattat och jag kommer inte sluta förren jag lämnat över fanan till nästa Sancak beyi.

Sancak Beyi Emre

Föreningen för bevarandet av Öcalans mustasch sa...

70 apoist-mongon arresterade!

Obamas besök gjorde sannerligen susen måste jag säga!

Sancak Beyi Emre sa...

HAHAHA ! Så var det med övertaget och att man hade lyckats .. kommer ett nytt inlägg snart :D

Emre

Anonym sa...

Citat"* Johannes Paulus II, påve, sköts av Mehmet Ali Agca som varit med i Gråa vargarna."slut citat.

Agca är ju för sjutton kurd. Varför skulle han gå med i en förening som Grå vargarna om nu de är fascister och dessutom står för panturkism?

Kan det finnas kurder som stödjer sådana tankar också??

Behöver man vara fascist för att man älskar sitt land?

Har man rätt och har den sanna övertygelsen bara för att man utger sig att vara vänstervriden?

Nej du!!

Komunism och fascism är två ideologier som är motpoler till varandra och den ena är inte bättre än den andra. Dessa ideologier har miljoner och åter miljoner människoliv på sina samveten.

Nej du!! Bägge är av samma skrot och korn. Basunera inte ut sådant du inte begriper dig på. Ge dig ut ur ankdammen ut i vida världen och
skåda sanningen.

Anonym sa...

Folkets val kommer aldrig före statens. En demokrati? Bah! Varför arresterar man inte dessa politiker före valet? Just för att motvärka det DTP som växte sig starka.
Osman, du kan inte vara en vän till demokrati samtidigt som du accepterar fachistiska drag som detta.

Anonym

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Antingen läser du på eller så håller du käften! Fått nog av ditt osammanhängande skitsnack!

polisen har spanat i 2 år och gjorde gripande pga av sammröre med terrorister! Vad är FASCISTISKT i det?

kom ur den jävla offer mentaliteten och se saker för vad dem är! Det spelar ingen roll vem som valt dig eller hur många, samarbetar du med en terrorist grupp så blir du gripen! Så är det även i Sverige!

Hade dessa blivit gripna om de inte haft samröre med PKK?!

Emre

Anonym sa...

Senaste Anonym;

Hur definerar du "demokrati"?
Om inte genom folkval..om inte genom rösträtt..om inte genom att tillåta ett radikalt parti i riksdagen..

Turkiska staten gjorde det som krävdes för att västmakternas syn på demokrati skulle uppfyllas...tillät DTP! Ett enormt steg, ett steg visserligen Sverige kommer ta om några år när Sverigedemokraterna kommer med i svenska riksdagen.

Men, har Sverigedemokraterna´förbindelser med en organisation som är terrorist stämplade av världsamfundet? NEJ!
Är organistationen PKK med tydliga förbindelser med DTP stämplat som en terroristorganisation av världsamfundet? JA!!

Så...vart det klarare för dig nu? eller ska jag med andra termer förklara skillanden mellan orden NEJ och JA för att du ska förstå?

Statens val går före folkvalet säger du...i vilket land gör det inte det mer eller mindre? Vad är inte demokrati om inte en skenbild av det vi fredliga människor vill åstadkomma trots alla hinder. Eller vad är inte demokrati om inte den bästa av de sämsta styrelseskicken människan lyckats med många om o men åstadkomma? Eller vad är inte demokrati om inte en term som går att tolk så vitt utan begränsningar alls?

Så vad är demokrati för dig? vad innebär den bokstavskombinationen...

Snälla begär inte mer än vad förutsättningarna erbjuder, och begär inte mer än vad ni själva aldrig skulle kunna uppnå..

Kurder har inte lyckats skapa sina egna gränser någonsin, när du inte har det och inte kan skapa din egna bild av en "demokrati", nöjd dig fanimej med den du erbjuds...

Lev i harmoni.

Turkan