söndag 19 april 2009

Inte bra att fler uttrycker sina "rättigheter"

Det som inte får hända har börjat hända. I Mersin i Turkiet gick ungdomar och yngre ut för att ”protestera” de senaste gripanden turkisk polis gjort mot PKK i städerna. Som vanligt så kan inte dessa protestera anständigt, utan man var illa tvungen att kasta sten, bränna soptunnor, störa trafiken genom att skapa hinder och vara allmänt odrägliga förutom PKK slagorden.

Detta beteende brukar kallas av våra svenska ”liberaler”, ”demokrativänner”, "MR främjare" och terrorsupportrar för att ”utöva sina demokratiska och mänskliga rättigheter”. Det är det långt ifrån, utan det är rent ut sagt brottsligt och man brukar bemötas med berättigat (oftast) våld tillbaka av kravall polisen. Men nu har något kul börjat hända. När dessa oskyldiga människor är ute o löper amok så har även andra grupper börjat samlas kring dem för att ”uttrycka sina demokratiska och mänskliga rättigheter” gentemot dem.

I Mersin alltså så möttes dessa PKK yngel av andra ynglingar som bombarderade dem med sten. Är det rätt? Juridiskt sett nej, moraliskt sett möjligen eftersom PKK upplopp är en ”rättighet” så gör dessa de samma och socialt sett så är det livsfarligt.

Polisen hamnade i mitten den här gången mellan dessa två grupper men löste sin uppgift bra, man fick även hjälp av förbipasserande som örfilade och drog några av ungarna i öronen och förklarade att man inte kastar stenar på poliser.

Jag hoppas inte att detta upprepas eller eskalerar. För då har vi bataljer vid varje ”protest” med förutom terror supportrar utan även de som tröttnat på att man är för snäll mot dessa anti-demokratiska krafter.











Hurriyet


Emre

4 kommentarer:

Anonym sa...

Emre,

De som demonstrerar gör det inte för att uttrycka sina rättigheter utan att uttrycka sin vilja för att få de rättigheter som den självklara demokratin ska kunna ge dem. Men sen när blev Turkiet en demokrati sen minoriteter inte accepteras enligt grundlagarna.
Återigen Emre, massa skitsnack från din sida men att du uppmärksammar dessa demonstrationer tycker jag är bra!

Anonym

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Är det ett sett att uttrycka sin vilja för rättigheter? Bör man inte i så fall ha stöttat regeringen när man var aktiv för en förändring? Varför gick man och lyssnade på PKK i så fall? Låter det ens vettigt i dina öron?

Sen undrar jag vad man bla. kallar våld för att få igenom en politisk mening?

Jag sätter inte en pistol i din tinning och tvingar dig att läsa min vän.

Emre

Anonym sa...

Frågan är hur länge turkiet har varit en "demokrati" då minoriteter en idag förtycks på så många vis. Det handlar om att vissa har sina rättigheter garanterade medans andra inte har det och detta är ett faktum.
Så många regeringar har haft sin ärsel på den styrande stolen men än är kurden förtryckt. Ska man fortsätta stödja ennu ett AKP? Samma AKP vars ledare kom ut med TEK hit och TEK dit. Turken och Kurden kommer aldrig vara TEK. Däremot kan man sammarbeta för att inom ett samhälle leva i samexistens men detta endast om Kurden och dess rättigheter erkänns. Det är därför PKK och DTP finns. Har kurden och dess rättigheter erkänts den senaste tiden eller dom senaste hundra åren? NEJ! Att man gör motstånd mot soldater som på ett mycket provocerande sätt blockerar folkets väg till Amara. Är det fel?
Vad gör 10.000 poliser mitt i ingenstans beväpnade till tänderna? Kan man inte ha dom som bekämpande medel mot de stora mängder droger som transporteras genom Turkiet men sedan, staten kan inte med lätthet bekämpa det de är ansvariga för.
Var du än vänder och vrider så kommer folket fortsätta sin kamp för sina rättigheter, om folkets röst blockeras i parlamentet så ska det uttryckas i städerna!

Anonym

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Kan vi specificera problemet? På vilka fronter förtrycks minoriteter? Vilka rättigheter snackar vi om? Sist jag tittade så satt det folk från samtliga grupper i diverse partier i riksdagen, även terrorstödjande partier som anses ha en grotesk dagordning. Kan du nämna någon annan demokrati som har detta? Skulle Al-qaida få sitta i EU eller USA?

Ger man sig på soldater och poliser så kan man inte heller gnälla över att de försvarar sig. Sen är det inte utan anledning militär och polis spärrar av områden. Att fira en fähunds födelsedag och vidare skapa upplopp tycker jag är en god anledning att skicka polis och MP i kravall utrustning. Så funkar tyvärr majoritets styren! Bör du som kommenterar Turkiets demokrati känna till iaf tycker man…

Försök för gudskull inte ge sken av att DTP och PKK representerar alla kurder! DEM ÄR EN MINORITET BLAND EN MINORITET! Så var det med de… Vad är det för fel att kväva krav som självstyre och annat skit i försök att dela landet? Har SD det jätte bra i Sverige? Men självklart ska alla medborgare åtnjuta samma rättigheter, men det finns en gräns på vad man kan kräva.

Kan inte vissa grupper lära sig att uppträda som anständigt folk så kommer man fortfarande få stryk under sina ”uttryck” i städerna. När man tröttnat på det, så för man antingen anständiga demonstrationer och politik eller flyttar någonstans som är villiga att ge upp sin självständighet på eget territorium.

Emre