lördag 4 april 2009

DTP hotade till sig sina segrar i valet

Nu har jag fått nog av allt terror gullande i Sverige! Fredrik Malm försökte få de turkiska lokal valen att verka som en våldsam händelse där folk dog höger och vänster. Någon idiot från socialdemokraterna var nere som ”observatör” och sprang och gömde sig när hon verkligen behövde observera. Man skickar först och främst inga objektiva eller neutrala grupper för observation. Utan oftast så följs politikerna av människor med DTP sympati. Det är klart som fan att rapporterna är dystra om den enda experten man har med sig är partisk.

Sen har många bloggare och ”observatörer” fått för sig att det fuskats från statens sida. Jag undrar då hur man har fuskat? När man fuskar brukar man oftast stå som vinnare. AKP förlorade mot DTP i Diyarbakir tex. Som var ett av AKP:s viktigaste mål med hela 70%.... AKP backade i allmänhet så kan någon förklara var man fuskat?!

Att idioter till kandidater släpar ihop sin släkt och slåss vid valen är idiotiskt i sig, men var det staten som beordrade det? Dessa slag utkämpades av AKP- och DTP kandidater, så varför bara fördöma den ena?

Jag läste om en idiot till riksdagsledamot som var glad över DTP:s valframgångar. Då undrar jag hur en svensk folkvald representant kan vara glad över att ett parti som inte tar avstånd från terrorism och brukar våld på sina möten, kommer långt?! Man borde gråta!

Man bör bidra i den mån att ett alternativ till DTP:s våld- och etniskt baserade politik bildas. Då kan jag förstå och ta åt mig av all kritik. Men inte så länge denna politik förs.

Anledningen till att jag skrev detta inlägg var egentligen för att jag vill ge alla terror gullare en smock på nosen. Fusk, våld, stackars DTP osv. Men visste ni att DTP och underorgan till dessa gick ut med hot inför valet?!

En vän berättade om SMS som man fick där det stod att ”det var i ens bästa intresse att rösta på DTP om man visste vad som var bäst för en själv”. På turkiska så låter dessa ord mer som ett hot än vad de gör på svenska. Denna uppgift fick jag bekräftad av en vän i Istanbul. Han skrattade livat och undrade om valpar verkligen vågar skälla på dem fullvuxna (för killen är ca. 2m och väger 100 kg o ser allmänt läskig ut tills han pratar med sin Urfa turkiska), för DTP skulle inte få hans röst.

Sen kom detta fram! Att väljare fått brev lämnade hemma med hot om att ”den som röstar på AKP, är emot sitt folk och slänger sin hälsa i fara. Släng inte bort ert liv för en röst”. Detta är bara två meningar ur ett A4 brev som man fått hemma som undertecknas "folkets martyr- och hämnd trupper". tom namnet klingar fredligt och demokratiskt, tycker ni inte?
Nu undrar jag, hur många svenska riksdagsledamöter och politiker som vill ändra sina uttalanden? För det blir allt tydligare att man inte kan ta avstånd från terrorism och att det inte går att kombinera att vara DTP- och demokrati vän tillsammans.

Så mitt råd är att man kniper igen käften till dess att man har tillräkligt med information.

Jag hoppas någon anmäler detta, för detta bryter mot folkrätten!

Bilden nedan är ett av dessa hot brev:


Underskriven, folkets martyr- och hämnd trupper

Emre

27 kommentarer:

Anonym sa...

Demokratik Toplum Partisi - driver dem? De kan inte ens vara demokratiska mot sina ''väljare''. Sedan pratar de om mänskliga rättigheter och ger en bild som är så långt ifrån verklighet.

Anonym sa...

Det är modern agafasoner. Dessa har tvingat folket i de östra delarna av Turkiet till att leva i misär och tvingat dem rösta på det parti som bäst tillmötes gick deras krav.
Nu tar de till andra medel. Detta tyder återigen på att Turkiet har misslyckats med sin politik här.
Bort med maffiafasoner från den politiska arenan.

Sancak Beyi Emre sa...

Jag håller med båda de anonyma. Dem har ingenting med demokrati eller MR att göra. Men det visar även hur lätt det är att lura europeiska nissar att tro att dem är goda demokrater som kämpar för sina rättigheter genom demokratiska vägar, men den onda turken vägrar lyssna.

agafasonerna kommer nog inte upphöra, för man har en terrororgansiation som strävar efter att hålla folk i misär och bidrar till den för att ha slagkraft. Så först måste man antingen rensa bergen eller rensa bland politikerna, antingen självmant eller med våld. båda samtidigt går inte. För vi har sett att dessa två element samarbetar när något vettigt börjar hända.

Emre

Anonym sa...

Sluta upp med självbedrägeri. Kom igen. Ett fredligt Turkiet är i majoritetens intresse.. Valfusk sker liksom i Istanbul till Hakkari.
Fråga istället vad kan man göra för att slippa valfusk???
Turkiet är ett rikt land, men tyvärr går för mycket energi åt fel frågor(tex "terrorn". Lösning är botemedlet och det är vid bordet. Tänk på Nurnberg och Tokyo rättegångarna. Man kan alltid skonas..
Tyskar och fransmän har dödat varran i mijoner. Idag ser relationerna annourlunda ut idag..
Sen undrar jag varför skjuter man skarp mot demonstranter. Det är inte så att dessa demonstranter skjuter skarp mot polis/millitär.
Emre du är duktig på rättsregler??
Två döda senast i Urfa(Riha. Nu har du två antiturkiska familjer garanterade, med en släkt som sympatiserar med dessa familjer.Våld föder våld???

Anonym 2: Det stämmer det där med Aga. Klassiskt hegemonistruktur.

När ska detta katt och råtta leken ta slut???
Att förlåta och tänka objektiv/sokratiskt är ett tips från mig.
Zinar Agit

Ferirt Ferhat Ferut sa...

Zinar Agit:

Vad krävs för att PKK ska lägga ner sin väpnade kamp?

Ja, tyskarna och fransmännen slaktade varandra i miljoner och idag är dom i samma union.

Kurder och turkar har inte slaktat varandra i miljoner. Ja, det är inte så att turkarna har slaktat kurderna utan en stat som knappast representerat turkarna som har dödat kurder. Kom inte och säg att kemalisterna representerat majoriteten av turkarna sedan 1923.

Vad krävs för att PKK ska lägga ner sina vapen?

Federation?

Att Öcalan frisläpps och blir kurdernas Mandela?

Seriöst, federations snacket kan man diskutera men finns det inte andra problem som borde prioriteras först? Federations snacket är så avlägset idag att jag inte lägger ner någon energi på den.

Och hur realistiskt är det att Öcalan som hatas av 50-55 miljoner turkar ska släppas fri?

Handen på hjärtat Zinar Agit. 2007 vann AK P valet och 2004 fick DTP flest röster i de provinser där den kurdiska nationalismen är starkast. ÄVen i dessa provinser visade AK P att man finns. Stödet försvann aldrig för partiet. AK P är dessutom fortfarande det största partiet i de område som du kallar för Norra Kurdistan. Se på Bingöl, Urfa och Adiyaman tex.

Demokratiseringen och lösningen på kurdfrågan sker i den takt som den turkiska staten vill. PKK finns i norra Irak och den turkiska militären har bra koll på organisationen. DTPs provokationer och demokratiska uttalanden accepterar alla från militären till MHParna.

Vart är vi på väg Zinar Agit? Vad krävs för att PKK ska lägga ner vapnen?

Jag tror mig ha svaret på min fråga. Men är det realistiskt?

Turkiet kommer fortsätta med sin demokratiseirngsprocess och lösningen på kurdfrågan. Detta kommer antingen ske med DTP i ett hörn eller utan.

Kanske kommer man föra diskussioner med PKK, kanske inte.

Men sakta men säkert kommer Turkiet röra sig mot en lösning av kurdfrågan.

Men du och dina gelikar kommer fortsätta att klaga och härja.

För PKK är en industri!

Och seriöst Zingar Agit, fan jag säger inte att det finns 20 miljoner kurder i Turkiet utan 15. Men om det nu finns 20 miljoner kurder borde väl DTP får fler än 5.5%.

I vilket fall som helst måste DTP nu bli en del av lösningen och Turkiet acceptera att man kommer kvida om PKK och Öcalan.

Upp till den turkiska staten att sparka undan benen för DTP. Ge kurderna de rättigheter som andra minoriteter har runtom i demokratiska stater.

Vad gäller fusket så stämmer det! PKK skickade mass-sms från Europa till kurder i östra Turkiuet där man hotade dom.

Detta är DTP. Osäkra clowner som ALLTID livnärt och lyckats uppehålla sig tack vare kemalist-mongon som styrtr den turkiska staten.

Upp till bevis nu AK P! Ändra grundlagen och kasta gärna in ordeyt kurd i något hörn.

Sancak Beyi Emre sa...

Titta Zinar! Vi står på samma sida helt plötsligt! Du kan när du vill!

Självklart är ett fredligt Turkiet i nästan allas intresse, de som inte vill ha fred är ju de som tjänar på konflikten, och då talar jag inte bara om den väpnade, är Ergenekon och PKK. Förutom dessa två grupper så finns det stater som förstått att utan inre friktion så skulle Turkiet komma upp i gamla goda glans dagar (vilket man sakta men säkert är på väg mot) och motarbetar freden under täckmantel. Finns flera exempel på detta.

Vad jag har förstått så anklagade alla varandra för fusk, vilket är illa i sig. Men man dubbel kollade även alla urnor för att se om det stämde så jag ser till resultatet. Men att hota folk till att rösta på en är väldigt lågt. Där ser vi ett steg tillbaka till Saddams val kampanjer.

Lösningen på fuskandet är att eliten inte litar på befolkningens omdöme, därför vill jag se alla korrupta politiker, officerare och terrorister antingen bakom galler eller i en grav! Det kan låta hårt, men det är inte lite lidande dem orsakat befolkningen.

Kurder och Turkar är inte som fransmän och tyskar. Vi har levt ihop länge och gift oss kors och tvärs, så varför föra en etnisk politik? Vi har inget att gräla över egentligen, så fort terrorismen elimineras så kommer en domino effekt att sätta resten på plats.

Du märker väl att sånt bara händer när element från PKK är inblandade? Folket blir våldsamma, slagrop för PKK osv. Man kan undra vilka det var som kom utifrån till kalaset och varför man just valde Urfa? Poliser skjuter inte så länge inte deras liv är hotade. Men min fråga är, var det värt att attackera poliser för att man skulle fira/protestera på Öcalans födelsedag? Sen hade man DTP politiker i spetsen av tåget, hur tror du majoriteten av befolkningen ser på det? Våld föder självklart våld, men man får tänka över vad det är man sysslar med också. Efter så mycket som den mannen själv orsakat så ska man inte riskera sin frihet/säkerhet i onödan, och speciellt inte för honom. Jag tror att man räknade med att polisen inte skulle låta kalaset ske. Sen är jag ganska säker på att PKK hade provokatörer med för att få ut det resultatet som ändå blev av… Men även det ska motarbetas!

Allt har sin tid, jag ser utveckling! Snart kramas det och dansas halaj igen till dånet av zurna och davul ! Snart inser man att man uppträtt som skit och återigen minns brodern man glömt bort ! Freden kommer med brak och dunder, för terrorism och förnekelse är inte värdig mina medborgare!

Emre

Anonym sa...

Status quo!!

Anonym sa...

Ju längre demokratiseringen i östra Turkiet fortgår desto mer visar DTP sitt sanna jag. Det visar sig plötsligt att det inte längre handlar om demokratisering och ett erkännande av den kurdiska identiten i Turkiet. Det handlar om att man eftersträvar en autonomi och en federation vilket innebär självbestämmanderätt inom territoriet.
Detta är en utopi lika orealistisk som att Öcalan någonsin skulle sättas på fri fot.

Jag inser dock att DTP med de "moderna agorna" i spetsen, eftersträvar att få uppnå något de hittills inte har kunnat, nämligen att få leda ett land.

Vilket dystopi!

Inte nog med att "agorna", som jag har behandlat tidigare, bidragit till att utestänga denna del av landet från allt vad utveckling heter har också kuvat folket.
De klär sig från franska modehus och skickar "marabas" söner och döttrar upp i bergen.

De är lika "fula" som deras fäder var. Enda skillnaden idag är att "marabas" slåss för dem. De kör med skrämmelse taktik.

Fortfarande äger dessa "agor" stora jordareal och alla invånare som bor här.

Den turkiska staten har inte kunnat genomföra jordreformer här trots att man har försökt många år. Dessa "agor" har mutat ledamöter så att regeringar har fått misstroende votum, den senaste under 70 talet mot Ecevit.

Skulle dessa få leda ett federativt styre??

Vilket dystopi!!!

Anonym sa...

Samtidigt som ni sitter och uttrycker era negativa känslor kring DTP och PKK fortsätter dessa bara växa.

Jag tror på dessa och har alltid gjort det och händelseförloppet är bara styrkande.

Fortsätt snacka på bara ;). Rättvisa kommer skipas till slut.
För i slutendan är det den betongbemannade polisen som är tvingad att stå där han står och tvingad att slå ner folkmassan, ingen har tvingat folkmassan att stå obemannad framför brutaliteten och kräva sina rättigheter! Ingen förutom de själva!
Så är det.

Anonym

Anonym sa...

Haha Osman, behåller fortfarande dina artiklar ;P hahahaha "När det står klart att AK P plockat hem segern i Diyarbekir ska jag hålla i en tung techno fest i Malmös industriområde!" hahahaha va Emre bjuden? eller så kanske du hycklat om festen med såsom du gjort om så mycket annat ;)

Anonym sa...

Emre&co: Innan vi diskuterar och argumenterar måste man fråga sig varför skriver man på detta blogg.
Vad vill man få ut av det?
Vad kan man göra föra att lösa?
Hur kan man ändra status quo läget som råder i Turkiet?
Hur kan man demokratisera och få Turkiet in i EU.
Att jag väljer att skriva här är inte för att provicera, istället är det för att alltid få nya perspektiv pga att Turkiets politik är så komplex. Och kurder är en del av Turkiet och politiken där.

Anonym: Sluta lura dig själv, var vänlig och åk till sydöstra Turkiet och analysera vem som är agor och tvärtom???
Det är bla PKK/DTP som försöker ändra vissa kurders primitiva beetende. Inte tvärtom. Jag var i Diyarbekir under Newroz firandet, såg hur polisen blundade för ungdomar som missbrukade droger. Medans DTPs ungdomar försöker få dem på den rätta vägen, ett missbrukfri liv. Det sägs till o med att staten uppmuntrar undomarna genom att blunda och själv distributera droger i kurdiska områden, detta företelse är inget nytt, opiumkriget i Kina, Vietnam, Afganistan osv?? Ni känner väll till ändamålet, hellre en passiv och beroende kurdiskt ungdom än en medveten och kritisernade över den drägliga system som råder i sydöstra Turkiet och i en stor del för befolkningen i Turkiet. Detta är fakta som jag själv bevittnade uppe på muren i Diyarbekir.
Du verkar ha fått fel information vänen min. Min by äger mark, vi kunde ha valt och samarbetat med millitären och levt livets goda låtsas och köpa den turkiska förviringspropoganda om just PKK och låtsas som om inget har hänt eller att den kurdiska frågan inte fanns. Men dock har det funnits avsky mot uniformen sedan ottomanska riket tider på grund av millitärens bristande respekt mot kurderna i Nusaybin provinsen(Inte konstig att DTP vinner med en klar majoritet, senast var det nära 80 %. Nusaybin,Cizire,Bismil,Dersim,Kiziltepe,Derik,Yukselkova,Hakkari och Diyarbekir är kurdiska städer där prokurdiska partier alltid vinner med en stor majoritet pga Turkiska överhöghetens förtryck och brutalitet.Vålden från turkiskt hål föder bara mer kurdiskt nationalism.
Min by är en en fin exempel. Dock finns det patriotism av sundare slag, ingen folkslag är bättre den andra. Bara om man får samma grundläggande förutsättningar. Det är PKK ideologi ska ni veta.
Ferhat:
Angående nedmontering av PKK:s vapen, är ingen svar som jag konkret kan ge. Detta är ett väldigt känsligt proces med tanke på att PKK har millitära slagkraft i Turkiet,Syrien, Irak och Iran. Det snackas om ett riktigt kurdiskt konferans på toppnivå denna gång från alla delar av kurdiska områden. Man hoppas på att en lösning är på gång.Men i Turkiets fall är att Turkiet måste ändra grundlagen som Tek,Tek,Tek och Tek lagarna.
Kurdernas kulturella rättigheter måste garanteras. PKK förespråkar konfederalism där man kan leva med alla under jämlika och demokratiska former. Man har kommit in ett bra bit på vägen, man förvaltar 98 kommuner nu. Och Turkiets fjärde största parti.
Turkiska överhögheten måste ändra sin inställning och agenda angående kurderna i Turkiet. Tidigare har man försökt att assimilera kurderna, enligt mig är det ett brutalt vitt våldtäkt, de har de lyckas delvis på många kurder i Turkiet. Men i det stora hela misslyckas man och uppnåde inte målet. Därför måste man ändra agenda och stradegi. Senast var kortet AKP men den misslykades tottalt. Herr Erogan hade chansen man han lätt det rinna ur hans hand, han fick kurdernas förtroende.Han blev ingen Özal,Churcill, De Goual.
Ni som argumenterar om att "varför fick DTP bara 5,6 % av väljar kåren" Visste ni att kurder som röstar på DTP i östra Turkiet straffas på något sätt av systemet, byväktare, indragen "Yesilkard" hotelser från millitär, polis.
Sen kan man självklart inte påstå att alla kurder är anhängare till PKK/DTP, HAK-par, KADEK. Men dock glömmer ni bort något viktigt, de 2,3 miljoner som röstade på DTP är över 18 år, som ni vet är det vanligt att folk i Turkiet får barn i tidiga åldern, så räkna med att av de 2,3 miljoner har i snitt 4 barn, multiplicera det med 2,3= Här har vi öppet minst 8 miljoner invånare som indirekt sympatiserar med PKK. Nu är vi Bara i Turkiet, vi har Kurder i Syrien,Iran,Irak och diasporan som stödjer och sympatiserar med PKK.
Varför jag nämner detta är för att man kan inte "rensa" PKK. Därför är lösningen i förhandlingsbordet.
Det finns en realitet, bästa lösningen är just konfederalism i Turkiet angående den kurdiska frågan. Federastion är inte lösning i dagsläget. En stor del av Turkiets befolkning har ett indoktorerad patriotism(enligt mig är det inget fel, visst får man älska sitt land,men inte i kostnad på andra kulturer och folkslag), det skulle vara enkelt för farliga element att blåsa upp antikurdiska känslor i större skala.

Atagligen vet ni vem Öcalan är och hur skarp han är som människa och hans stora betydelse inom PKK och den kurdiska kampen, eller har ni bara förutsatta fördomar som är endast grundade på fel och snedvriden information. Har ni inte lärt er i skolan att vara själkritiskt????? A-O
Det Öcalan har lyckats göra för kurdernas är utan motstycke i kurdernas moderna historia. Han har gett miljontals kurd hopp som man saknade tidigare.
Stödet för AKP minskades i Urfa,Mardin,Sirnak,Hakkari,Wan,Agiri,Mus,Bitlis,Igdir,Batman,Diyarbekir,Bingöl, Dersim,Kars,Gaziantep OBS det är provinser jag har nämnt, i alla dessa gick AKP bakåt. DTP, gick framåt.
Så Emre: Dessa som röstade på DTP är inget fan av "terrorister",tro mig. PKK styrka är just folket. Så länge du ser PKK som "terrorist" händer inget, man går tilbaks till ruta ett.
Men de senaste månaderna har jag haft en skön känsla att något ligger i luften.I Turkiet och världen över diskuteras det som aldrig för angående den kurdsika frågan, man har börjat ändra attydid, PKK är ett realitet som funnits i mer än 30 år.
Vad är felet att folk vill hylla sin kära folkledare?? När jag var i Newroz Diyarbekir uppstod inte en enda provokation varken från polis eller folket, förutom den millitära helikopteruppsvingen över folkmassorna, så man kan om man vill. Händelsen i Urfa och Agri nu, är fel av polisen att agera på det visset, man dödar ingen på det sättet. Jag fördömer det faktiskt.
So wat man skriker slagord, alltså är ord vassare än svärd???

"90 % av världens befolkning tror att de är smartare än resterande 90 procenten."

Zinar Agit

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym1:

Jo tjena! från att vara närmare 10.000. i bergen på 90-taler till att sjunka till ca.2000-3000. Från att dagligen kunna skapa kaos till att knappt kunna röra sig i Turkiet. Fått flytta från Syrien, Ryssland, Grekland, Iran och snart Irak.

Jag antar att man inte tar upp liknande analyser på hpg-online och motsvarande.

Ute i europa tappar man även kraft. Hur exakt blir man starkare? 500 personer skulle fira apos födelsedag, är det tecken på stöd och styrka?

Jag tror att samtlig statligt anställd säkerhets personal mer än gärna ser en lösning istället för att behöva hålla tillbaka mobbar. Men tro inte att beslutsamheten brister. Om den skulle göra det mot all förmodan hos någon, så kan tex. jag rycka in som ersättare.

Anonym2:

Osman skulle ha hållit i en rejäl fest i malmö och jag var bjuden. Dock tveksamt om jag skulle haft tid att åka. Osmans artiklar var bra tycker jag, han berörde och tog upp saker som inte alltid sades högt. Sånt jag gillar alltså ! Men men, jag kommer att ha en brakar fest så fort den här onödiga konflikten i Turkiet är över. O då är alla turkiska medborgare bjudna !

Emre

Anonym sa...

Emre bey:
i Urfa var det minst 10000männsikor som ville bege sig till Öcalans by. Dessa som har rest dit vet vad som väntar, kravaler,millitär,tårgas,kanske döden och att skadas. Enligt mig har dessa fina och ädla människor all rätt i världen att besöka en plats som de uppskatar. Dock är inte de resande mål att försöka komma i drabbningar och skapa kaos, tvärtom är det säkerhetsstrykorna som försöker skrämma via våld. Bli inte förvånad att männsikor kommer att pilgrimera varje år i hundratusentals i framtiden. Under 90-talet firade man Newroz i några hundratals, senare i tusentals och nu i miljontalsnivån.
Du underskattar ständigt PKK potential, åk ner istället till sydöstra Turkiet och se sanningen istället, eller varför inte åk till Mersin,Izmir,Istanbul, Manisa,Aydin och Adana så hittar du PKK sympatisörer i hundratusentals. Gerillans styrka vet varken du eller jag eller annan underrättelsetjänst.
Ni som argumenterar att "50-55" miljoner männsikro i Turkiet är emot Öcalans/PKK Amnesty, går att ändra på deras inställning. De som har spritt och smutskastat kan tala sanning istället, tex en stor del av den turkiska median som har styrt från millitären. Erkänna istälet för sitt folk hur det har vilselett sitt folk angående den kurdiska frågan.
Via förhandlings bordet är botmedlet för detta konflikt.

Zinar Agit

Anonym sa...

Vad sysslar du med? Studerar eller arbeter? Vart kommer intresset till turkisk politik?

Du har en grym blogg. Foortsätt så! Men när kommer Osman tillbaka?

Anonym sa...

Emre,

Vad säger att PKK förlorar styrka i Europa?

Var samlades 500 pers för att fira Öcalans födelsedag?
Är det 50 perss eller 5000 perss som fira dennes födelsedag spelar ingen roll. Pkk är folket, det som spelar roll är att 50-70 000 kurder samlades i Strasbourg för att visa sin stöd till PKK. Hur många andra organisationer kan samla så mycket folk i en enad demostration? Glöm inte demonstrationerna på andra håll!

Vad kan ha gett säkerhetsstyrkorna den "beslutsammheten" att avrätta barn? Det visar bara hur vrickat systemet och de som håller upp systemet är.
I fall av upplopp i ett DEMOKRATISKT land som Sverige där folket beter sig aggresiva (det varken kommer hända eller behövas hända i Sverige... fråga dig varför), hur många barn skulle bli avrättade eller få armen bruten och lekt med av leende säkerhetsstyrkor som njuter av stunden?
Det är BARBARISM i högsta grad! De som utför detta måste antingen vara på gränsen till psykiskt rubbade eller riktigt hjärntvättade? Hur kan man annars njuta av sådant? Och du kan se dig var en av dom? Intressant!

PKKs militära styrka är inte Turkiska staten kapabel till att slå och på det demokratiska slagfältet har man vuxit till sig en avgörande roll i politiken där man konstant testar den turkiska "demokratin" och visar upp för allmänheten de så många hål som turkiets orättvisors saddams gömmer sig i! Över fem procent av Turkiets befolkning är PKkare och denna siffra kommer bara växa! Man öppnar en kanal på det språk som man fortfarande kan bli gripen för att yttra och detta även i valgynnande syften men inte i demokratiska syften! Det är för sådant PKK finns och så länge orättvisor existerar i så hög grad som det gör i Turkiet idag, så kommer PKK bara fortsätta växa!

Ja! PKK är starkaren nånsin!

Anonym

Osman sa...

Anonym:

Vad har förändrats då?

Öcalan är kvar i fängelset och PKK lever i Kandil som grottmänniskor.

Tidfråga innan PKK problemet är löst!

Vad är DTP utan PKK?

Svar: Kurd-kemalister och inkompetenta lirare som inte ens kan asfaltera en gata rätt.

Vad är PKK utan DTP?

Svar: En simpel terrorisorganisation utan någon som helst politisk legitimitet.

En av dom ska krossas!

PKK säger jag!

Sen får vi se om DTP kan ge sina väljare det dom vill ha!

Obama vände ryggen till Ahmet Turk som kom till femminuters mötet med en pärm.

Lägg ner PKK! Sen får DTP, apoianer och andra kurd-kemalister existera bäst dom vill.

För jag bor inte i Diyarbekir!

Se Gaziantep och Merdin och jämför utvecklingen i dessa städer med den i Diyarbekir.

Nu får vi se om Roj TV stängs ner.

Fy fan vad hårt det kommer ta på den sekteristiska PKKurdiska diapsoran.

Kom ner från bergen och bedriv en fredlig politik! Annars får ni finna er i att amerikanskt och israelisk teknik möjliggör "napalmering" av PKK gerillan i Kandil.

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Jag är inte ett dugg intresserad egentligen, men när jag såg hyckleriet bland svenska politiker som bla ger felaktiga bilder av Turkiet och sorgen över att vissa av mina landsmän intar rollen som får för en fåraherde, så fick jag nog och började skriva.

Osman har tyvärr lagt ner bloggandet efter ett vad han slog. Men det viktigaste är att han höll sitt ord. Men dyker upp och kommenterar nu tex.

Tack för dina vänliga ord! Värmer. Vi kör vidare, även om hjulen skulle falla av.


Osman:

Har inga invändningar på något förutom att ROJ tv ska bort ! Finns inga kansken ! B-O-R-T !

Emre

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Vill det ”folket” bli hotade till att rösta på deras parti? Har du läst inlägget? 70.000 på sin höjd är en minoritet i en minoritet vännen. 2 miljoner röster av 10-15 möjliga i Turkiet gör er inte till ”folket”… så dumt argument att det är skrattretande!

Jag kan nämna flera organisationer som har fler anställda än 70.000. om det är de du är ute efter. Finns nog däremot få samlingar med lika många puckon som de PKK håller i.

När har man avrättat barn? Slag fram en länk. Vrickat tycker du? Jag kan säga att jag skitit om det var en pensionär eller en 10 åring som kastade brandbomber på mig, utan jag hade oskadlig gjort denna utan åtanke. Det kallar nödvärn. Du som värnar om demokrati och MR bör känna till nödvärn. Minns du demonstrationerna i Göteborg när Bush den yngre hälsade på? Det sköts och bröts armar och ben. Håller ditt argument? Då hände samma sak, man löpte amok och krossade butiker, bilar och infrastruktur. Men främst så gav man sig på polisen och resultatet blev det samma. Skillnaden var att ingen terrorist lurat ut små barn som användes som mänskliga sköldar och föräldrar hade vett nog att hålla sina mindre åriga hemma.

Kallar du nu Svenska polisen för barbarer? Eller gynnar det enbart ditt ”offer syfte” att ge dig på turkisk säkerhets personal? Jag menar senast PKK utförde ett väpnat dåd innan man drog sig i ide inför vintern så sköt man på poliser och ett späd barn och en 3 åring sårades av skotten. Vad kallar du det? Olycka?

HAHAHA ! PKK utan hjälp av Ergenekon kommer bli intressant. Kan du förklara varför man trappat ner på sina rekryteringskrav? Varför styrkan minskat så markant? Varför Barzani dagligen får in nya rekryter i form av deserterade PKK nissar?

På vilket sett är man avgörande? Med Israeliska Heron drönare och 15.5 cm Firtina pjäser har gjort att man knappt kan vistas utanför grottorna utan att bli full med granat splitter! Jag märker verkligen av den sk. Styrkan PKK har och deras avgörande makt. DTP:s propaganda köps av enfaldiga.

Kom ut ur grottan min vän. Solen skiner ute, inne där inne!

Emre

Sancak Beyi Emre sa...

Zinar Agit:
Jag uppskattar alla som skriver här, det presenterar olika syner och vinklar. Samtliga TC medborgare är en del av Turkiet och ska ha sin röst hörd! Utan undantag! Tillskillnad från andra så publicerar jag alla inlägg, hur dumt inlägg de än ibland kan ha.

Zinar det där med att man bekämpar det primitiva systemet i Ö.Turkiet är skitsnack broder som man sprider. PKK bekämpar de klaner man inte kommer åt. Man lösgör folket i en klan för att få individuellt stöd, men i annat fall får man en hel klans stöd. Ahmet Turk, vet du vad han är? Hur människor på hans fabriker och företag behandlas och hur mycket man får betalt? Hur han svänger runt konstant och ändrar ståndpunkt hela tiden enbart pga hur han bäst kan tjäna pengar?

Droger är utbredda överallt i vår värld, bara att acceptera. Men om det du säger stämmer, så är det illa. Poliser ska följa lagen och upprätthålla den oavsett. Men jag tror inte att staten uppmuntrar till detta beteende och vem i så fall får dit droger?

Jag sörjer Zinar. Jag sörjer för att man på 2000-talet fortfarande inte insett vad Marxs skitsnack kryddat med andra vidriga mäns (Mao och Lenin, hur många liv har dem på sitt samvete?) tolkningar snackar om demokrati. Men Zinar, vad hade PKK gjort om ni inte stött dem? Jag har sett bilder och första hands vittnen berätta. Jag har hört även hur det går för folk i Tyskland som inte vill stödja dem.

Zinar, övriga befolkningen är inte heller steril ;) o har en tendens till att skaffa sig massvis med barn (Själv planerar jag på antingen ett fotbolls lag eller en lätt infanteri pluton). Så det jämnar ut sig ska du se.

Självkritik? Har du tittat på Apo med det ögat?

Hur eliminerar man anti-kurdiska känslor? Jo, man eliminerar det som är anledningen till den, PKK! Personligen så känner jag till att PKK bara har stöt av ”utvalda få”, därför känner jag inget begär efter att generalisera eller hata. Jag har sett hur det går för PKKare som ger sig ut på marker där de inte har stöd. Jag har även hört vad man tycker och tänker om dessa.

Så, nu när ergenekon blottas, så kommer PKK inte överleva länge till. Jag hoppas att man tar sig ner innan detta drabbar. Att man antingen hinner lösa det innan politiskt. Men jag ser iaf ett slut på denna onödiga konflikt och ser början på återupprättningen av broderskapet!

PS: jag tycker all död är onödig, speciellt om man medvetet provocerar för att festa till det för en idiot som gjort mer skada än nytta.

Emre

Anonym sa...

Zinar, folket i din by måste vara lyckligt lottade om de äger sin jord. Under 60 och 70 talet var det många som lämnade sina byar just för feodalismen i östra Turkiet.

Läs Yasar Kemal, han om någon beskriver det feodala samhället.

Du skriver att den turkiska överhögheten måste ändra inställning angående kurder. Jag håller med dig, fullt ut. Ingen ska behöva finna sig i särbehandling för etnisk tillhörighet eller religion.
Jag är redo att ofra min frihet för dina rättigheter men inte på samma tåg som en terrorlistad och tillika hatad organisation.

Du skriver vidare att den turkiska överhögheten ser mellan fingrarna och t o m uppmuntrar när det gäller missbrukande ungdomar i östra Turkiet. Det är under all kritik och i så fall begår man ett stort samhälleligt övertramp. Men handen på hjärtat Zinar! Är det inte just genom medel från narkotikahandeln terrororganisationen du stödjer
bygger upp och finansierar sitt nätverk?
Det kallas att trampa i klaveret.



Jag citerar dig "(Inte konstig att DTP vinner med en klar majoritet,"

Du menar möjligen inte att de tar till maffiafasoner och skrämmer folk till att rösta på dem??

Ja, Zinar, ord är vassare än svärdet.
Har du möjligen hört det svenska uttrycket "att bygga luftslott?

Skulle den turkiska staten sätta sig i förhandlingsbordet med en terrororganisation.
Det är onekligen att svära i kyrkan, förlåt i moskén.


Du, den dystopin du står för vill jag inte stödja och definitivt inte leva i!

Anonym sa...

Emre, vem är Du? Är du politiker?

Du är grym!

Fan vilka inlägg!

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Jag är en Fanbärare som håller turkiska fanan svajande precis som Ulubatli Hasan gjorde 1453 i Konstantinopel !

Emre

Anonym sa...

Heder åt fanbäraren av idag och de som föregick honom!

En beundrare

Anonym sa...

Amerika''dan bir vatandaşımızın
Türkiye''nin Abd Seattle Fahri Konsolosu olan Sn. J. Fuk Gökçenin
''Türk olmak nasıl bir duygudur?'' konulu yazısı.

Aslında çok şeydir, Türk olmak.
Türk olmak, Osmanlı''nın borcunu ödemektir. Hovarda babanın borçla yaşayan evladı gibi.

Kosova''da ve Bosna''da, Batı Trakya''da ve Makedonya''da bilmem kaç asır geçmişte kalan meselelerin hesabını vermektir.

Türk olmak
- Kıbrıs''ta,
- Hocali''da,
- Anadolu''da ve Balkanlar''da soykırıma uğrayıp
- karşılığında yapmadığın soykırımla suçlanmaktır.

Türk olmak
- Faşist olmaktır,
- Vatanına, milletine, tarihine sahip çıktığında…
— Demokrat ve çağdaş olmaktır,
- Vatanına, milletine, tarihine sövüldüğünde…

Türk olmak lisanının Avrupa''da yasaklanmasıdır ve yine Türk olmak kendini ve derdini anlatamamaktır.

Avrupa''da hor görülmek Türk olmaktır,
- Ataların birçok asır önce Viyana’yı kuşattığı için ve
hoş görülmemektir
- Tabii ki - sadece kuşatıp; Napolyon gibi bütün Viyana''yı yakmadığın için.

Türk olmak
- Selanik''te Pontus Anıtı''nın,
- Viyana''da Çiğnenen yeniçeri minberinin ve
- Malta''da papazın üzerine bastığı Türk bayrağı heykelinin önünden geçmektir.

Türk olmak zordur, çetindir ve eziyetlidir.
— Üç kıtadan dönüp,
- Bir küçük yarımadada misafir muamelesi görmektir.

— Sayısız imparatorluk kurmak Türk olmaktır,
- Aynı zamanda sayısız imparatorluk yıkmak da Türk olmaktır.

Türk olmak
- Arabaya koşulan ilk atın vatanında,
- ilk yazılı antlaşmanın imzalandığı yurtta,
- Yazının bulunduğu,
- Paranın icat edildiği
- Her metrekaresinden bereket fışkıran bu yurtta,
- Kalkınmak için yabancı sermaye beklemektir.

Türk olmak;
- Truva''dan bu yana,
- Sümer''den bu yana serpilerek gelse de,
- Tarihten eski bu topraklarda,
- Bütün zamandan damıtılarak gelen yüksek değerlerine rağmen,
- Bir haftalık hafıza ile yaşamaktır.

— Doğu Roma’yı da
- Batı Roma’yı da yıkıp,
- yeni Roma olan AB''ye girmeye çalışmaktır, Türk olmak.

Türk olmak,
- Mostar''da köprüdür,
- Kerkük''te kaledir,
- İstanbul’da Kızkulesi''dir,
- Anadolu''da buğdaydır,
- Çukurova''da pamuktur,
- Ege''de tütün,
- Karadeniz''de fındık,
- Trakya''da ayçiçeğidir.
Türk olmak
- Çanakkale''de ölmektir.
— Çanakkale’de ölmeden önce düşmana su vermektir,
- Onun yaralısını sırtında kendi hastanesine taşımaktır.
— Düşmanın ardından rahmet okumak,
- kanlısından helallik almaktır.
— Sabahları odana rahmet dolsun diye, cami açmaktır.
— Kar yağdığında kayak yapmayı değil, evsizleri düşünmektir.
— Balkon köşesine kuşlar için, kışın ekmek kırıntısı, yazın su koymaktır.
— Yağmura rahmet,
- Kara bereket diye bakmaktır.

Türk olmak,
- Harap bir ülkede,
- Zengin ülkelerin müstemlekesini reddedip,
- Tahtadan kılıç ve ipten üzengi ile,
- Paylaşacak ve sahiplenecek tek varlığı fakirlik olmasına rağmen,
- Yedi düvele meydan okumaktır.

Türk olmak
- Askere davul-zurna ile uğurlanmaktır,
- Belki de dönmeyeceğini bilerek.
Türk olmak,
- Annenin şehit oğlunun ardından ''Bir oğlum daha olsun, onu da vatan icin göndereceğim.'' demesidir.
— Babanın gözyaşlarını tutarak, tabutuna son kez dokunurken ''Vatan sağ olsun!'' demesidir.

Türk olmak
- ''Türk çayında radyasyon olmaz!'' yalanları ile,
- ''Gusül abdesti alana AIDS bulaşmaz!'' dolanları ile yaşamaktır.

Her hükümetin
- Enkaz devraldığı, ama
- Asla ardında enkaz bırakmadığı ülkede olmaktır.

Türk olmak,
- Ecdadın yaşadığı kıtlıktan dolayı, çayın yanında gelen şekerden fazla olanı garsona geri vermektir.
— Aynı nedenle Türk olmak, yemeği ziyan etmekten korkmaktır.
— Göz hakkına, diş kirasına saygıdır.

Türk olmak.
— Evindeki bir kap aşın yarısını Tanrı misafirine vermektir.
— Kendi yerde, misafiri döşekte yatırmaktır Türk olmak.

Türk olmak,
- Milli maçta ağlamaktır.
— Ayhan Işık''a, Belgin Doruk''a âşık olmaktır.


En güzel aşk şiirlerini yüreğinde hissetmektir. Eşkıyaya türkü yakmaktır, Türk olmak.

Milletine sövmektir, ama başkasına sövdürmemektir, Türk olmak.

Türk olmak
- Yunus''u bilmektir,
- Âşık Veysel''i sevmektir.
— Mevlana’yı, Hacı Bektaşi-i Veli''yi ve Hoca Yesevî''yi
- tek bir satırını okumasa da yüreğinde taşımaktır.

Türk olmak,
- Saz çaldığında,
- Ney üflendiğinde,
- Kös dövüldüğünde ve kaval çaldığında,
- Yüreğinin derinlerinde bir sızı sezmektir,
- Bir de Yemen Türküsü''nde...

— Hayatın sana verdiklerine ''Nasip'',
- Vermediklerine ''Kısmet'' demektir.
— Her işin ''Hayırlısına'' inanmaktır ve
- Ağlamamak için çok gülmekten çekinmektir.

Türk olmak,
- Asya''da batılı,
- Avrupa''da doğulu diye tepki görmektir.

Irk sözünü bilmeden yaşamak, yaratılanı Yaradan''dan ötürü sevmektir.

— Magazin programları ile dizilerin arasana sıkışsa da,
- Silkinip üzerindeki ölü toprağını atabilmektir.

Türk olmak,
- Mahalle maçı için ayni saatte,
- On kişi buluşamazken,
- Milyon kişinin bir araya gelmesidir.
— Tavla oynarken bile kavga ederken,
- Milyon kişinin kavga etmeden gösteri yapabilmesidir.

Türk olmak,
- Buhran zamanında Arjantin''de de mağazalar yağmalanırken,
- Daha ağır buhranda sıraya girerek,
- Sorumlusuna en ağır cezayı tek bir cam kırmadan sandıkta kesmektir.

Türk olmak
- En zayıf günün
de bile dünyaya meydan okumak,

- En dertli gününde bile her ufunetin bir şafakta biteceğini bilerek
- Tevekkül göstermektir.


Zor iştir Türk olmak. Türk olmak
- Anadolu''da her düşen yağmur damlasına hamd etmek,
- Her çıkan başak için şükretmektir.


Türk olmak, medeniyetler mezarlığı Anadolu''da dik durabilmektir

alıntı

Osman- när ska Turket renas från kemalism? sa...

Till alla som tror att det var TURKAR som vann Befrielsekriget och höll den ottomanska fanan högt i 600 stolt år:

Gå och lägg er! Osmanerna kallade sig aldrig för turkar och det var inte "Turk milleti" som stred vid Canakale och Gud vet vad, utan osmanerna/ottomanerna.

Så, då var det klart!

Ska sanningen fram så gillade inte ens osmanerna sitt turkiska ursprung. Man tyckte att turkarna var primitiva klanfolk! Det förklara även den osmanska centralmaktens förföljelser av turkmenska klaner.

Begreppet Turk hittade ung turkarna på och senare "utvecklade" Mustafa Kemal det.

8-10% av Turkiets befolkning kan kalla sig för etniska turkar. Om vi tittar på anatolianernas gener så har dom mer gemensamt med armenier och de andra folkslagen som levde där innan turkarna kom och tog plats och inte med uzbeker, azerier eller andra turkfolk i centralasien.

Anonym:

Fin turk- dikt du har hittat fram! Liraren som skrivit den måste ha ett mindervärdeskomplex utan dess like!

Jag skulle skriva en bätte turk dikt!

Sancak Beyi Emre sa...

Osman:

Det var anatolier som stred i Canakkale. Bland dem fanns alla som bor i Anatolien. Men att Osmanerna inte var stolta över sitt ursprung vet jag inget om, men dem var fortfarande väldigt fästa vid sina ”primitiva steppfolkssysslor” som bågskytte, rida, supa, erövra, spela cilit och mycket annat. Sen att Osmanerna hade samma militära och sociala struktur som tex. Attila och Cengiz han motsäger det. Men dock så var det religionen som var avgörande för Osman ätten, det går inte att neka. Sen vet jag ;) att de inte var så förtjusta i shamanism heller … Som sagt, det var religionen som var grupp faktorn och inte etnisiteten.

Emre

Bayranci sa...

Jag kissar på Abdullah Öcalan och Ataturks grav. Turkar och Kurder borde leva tillsammans i frid i ett så fint land som Turkiet.