onsdag 21 april 2010

Gissa vad som händer den 24e ?

Armeniska diasporan och dess lobbygrupper ska muta, pika, hota och pressa människor att tro på deras historia (främst i USA). Jag börjar tröttna på att skriva om detta, men inte sitter dessa små liv stilla, någon måste ju ändå försöka stoppa giftet de släpper ur sig.

Årligen investerar man miljarder för att få politiker säga ett enda ord, ”folkmord”. Det är ingen skillnad i år.

Precis som diskussionerna om Cypern, så har det framgått att man inte lyssnat på den turkiska sidan, och har kommit på nu att man haft en helt förvrängd och absurd bild av verkligheten. Varför ? Man förkastade allt vad turkar heter.

Det är precis vad som görs än idag, även i andra frågor. Fram till på 50-60 talet så var det inte på tal om att ett ”folkmord” begåtts. När man fick se att judarna fick ersättning för Förintelsen, så ville man få samma behandling, kanske kunde drömmen om ”stor Armenien” gå i uppfyllelse. Dessutom var detta det viktigaste för deras identitet. Nybildade stater måste hitta något för att ena folket, folkmords sagan var det bästa man kunde hitta på. O det efter att Nürnberg rättegången.

Om man nu var så säker på sin sak, så hade man öppnat upp ARF (Armenian Revolutionary Federation) arkiv i Boston, Armeniens arkiv och övriga diaspora arkiv som man lik förbannat håller stängda. Om man inte gör det kan man iaf ta det till en internationell domstol. Det gör man inte heller, utan man spenderar massvis med pengar på propaganda, få turkiska böcker bannlysta och manipulerar historien till sitt eget syfte.

Nu försöker man återigen påverka en amerikansk president. Men vad för legitimitet har ett sådant uttalande ? Nada, för det kommer varken självmant eller på ett rent sett, man mutar och hotar till sig ett ord.. Som förändrar vad ? Att Turkiet lämnar ifrån sig landmassa eller betalar skadestånd ? Noop, utan man får utlopp för sitt hat och kan förhoppningsvis hålla kvar på sin löst sammanhållna grupp identitet.

Allt detta för att försöka tysta ner ens egna mindre posetiva bedrifter, både genom historien och i modern tid. Häv ockupationen av Azerbaijan !


Sancak Beyi Emre

4 kommentarer:

Anonym sa...

den 24 april, ska diverse grupper från sverige minnas sin årsdag för det så kallade armeniska folkmordet, på Sergels torg i Stockholm.

Se till att vara där och granska vad de säger!

kl 18.

Sultan

Anonym sa...

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/14500163.asp?gid=373

Dessa barbariska turkar som vägrar lösa frågan ;)

Anonym sa...

Man bör lära av historien och inte begå samma misstag om och om igen. Det har varit turken mot resten av Europa större delen av tiden efter medeltiden. Ge varken cyprioten, eller armeniern vind i segeln för att åstadkomma en bild av turken som tillhör stenåldern. Det gynnar varken dem själva eller andra.

Sancak Beyi Emre sa...

Sultan:

Inte omöjligt att jag dyker upp efter 23 Nisan firandet.

Anonym:

Inget fel med det, väljer man att fortsatt bryta mot internationella konventioner och försätta sitt folk i en än jävligare situation, så får man det. Men nu kommer det gnällas må du tro !

Anonym:

Vet du vad ? Man behöver inte ge dem vind, dem skapar den själva. Skulle en natur katastrof inträffa, så skulle man direkt söka ett sett att kunna anklaga Turkiet. Det är tyvärr så den eran ser ut.

Emre