onsdag 28 april 2010

När terrorismen får sin vilja igenom

Terrorist gruppen ASALA, som 60 år efter Osmanska rikets upplösning började en terrorkampanj där man mördade turkiska diplomater världen över, försöker tydligen återupplivas. Dessa fick sig en rejäl smäll när Turkiska staten insåg att Européer och Amerikanare inte skulle göra något särskilt för att bekämpa dessa eller ens skydda de Turkiska diplomater som föll offer för terrorism. Man skickade ut små grupper som oskadliggjorde ASALA:s ledarskikt som man inte återhämtat sig ifrån.
Totalt skördade dessa terrorister 47 turkiska diplomaters liv, de man dödade utanför rampljuset kan man bara spekulera kring. Hur som helst, om man frågar vad terrorism är till sakkunniga så kommer de svara i linje till de övriga definitioner som finns världen över, att ”användning av våld, hot eller tvång för politiska syften”. Dåden i sig brukas för att skapa kaos, oreda och rädsla. När rädslan ljutits in i den bredare publiken, så förmedlas meddelandet (politiska budskapet) som ligger till grunden för dådet.

Vad var ASALA:s budskap då ? “to compel the Turkish Government to acknowledge publicly its responsibility for the deaths of 1.5 million Armenians in 1915, pay reparations, and cede territory for an Armenian homeland” (Att tvinga den Turkiska staten att offentligt erkänna ansvaret för de döda 1.5 miljoner Armenier 1915. Betala ersättning, och lämna territorium för ett Armeniskt hemland). Än idag finns det människor som anser att ASALA inte var en terroristorganisation. Analysera det ASALA krävde, att Turkiet skulle erkänna ett ”folkmord” som inte var ett folkmord (som fort spekuleras i akademiska kretsar och ifrågasätts i allmänhet), betala ersättning (det kan man väl göra, men inte för ett folkmord eller för att ASALA kräver det, men vem ersätter 1/5 av den Anatolianska muslimska befolkningen? Staten Armenien får man nöja sig med; Detta är även nästa steg efter ett s.k. erkännande), lämna territorium för ett Armeniskt hemland (man kräver halva Anatolien för att armenier ständigt levt där (under andras styre), kan jag som nomad turk kräva Cengiz Khan:s, Atillas, Timurlenk, Selcukernas och Osmanernas rike?, detta är en del av "ersättningen" man ska "kräva").

Inte nog med det, man var en minst lika vidrig organisation som PKK, där man levde efter samma ideologi (ASALA slutade, där PKK började, bara jag som ser sambandet?), Marxist-lennistiskt: "The armed struggle and right political line are the way to Armenia", "Viva the revolutionary solidarity of oppressed people!".

ASALA höll även liknande idiotiska aktioner som PKK, man sköt mot civila på Esenboga flygplatsen i Turkiet där man dödade 9 människor och 82 sårades, samtliga civila. Sen har man även lyckats med liknande aktioner, där man dödade Europeiska medborgare, som fick världen att reagera (liberal med lika människovärde hette det va?).

Hur ser debatten ut idag ? ASALA:s retorisk har köpts och utvecklats. Armeniska staten (som samtliga fall bör ta avstånd från terrorism) erkänner inte Turkiets östra gränser (man hoppas på landersättning fortfarande). Man kräver en ursäkt för något som poppade upp efter Nürnberg rättegången (ersättningsglada hycklare ville måla ut sig i samma misär som offren för Förintelsen). Denna propaganda förs idag av olika grupper, allt från kristna extremister, islamofober, anti-turkiet klubben, vänstertvistade fanatiker till utåt välvårdade politiker.

Man gör allt i sin makt för att underminera Turkar och Turkiet i allmänhet. Det har gått så långt till att man försökt använda Hitler som referens och menat på att han skulle inspirerats av turkarna i Osmanska riket. Jänkarna kallade ju Tyskarna för Hunner under WW2 så något nytt i turkfobin är de ju inte.

Att man dessutom genom denna onödiga debatt om folkmord eller inte, som man dessutom vägrar låta forskas oberoende i eller ge tillgång till aktuella arkiv, så tystar man ner en illegal ockupation som sett ett faktiskt folkmord.

Dag och natt, står i kontrast till varandra. Precis som fred och krig. Att föra terroristiska, lögnaktig och girig propaganda och kalla det ”ett bidrag till försoning och fred” är idiotiskt. Försoning, handlar om två grupper som får förståelse för den andras ståndpunkt och enas i bådas lidande. Har man inte insett detta har man inte heller förtjänt av svenska skattepengar som betalar ut lönerna till de briljanta hjärnor som kläcker ur sig dessa idéer och som inte tänker så långt. Tänk ett steg längre nästa gång.

Jag hoppas Gulan Avci läser detta inlägg, och tänker om. Än kan det finnas hopp om en fred och försoning.

PS: Senaste uttalandet av ASALA, som menar att slaget för "västra armenien" (Turkisk mark) inte är över och man skryter om att man gick från "ord till handling" vad gäller terrordåden. Det allra lustigaste, man vill att Armenien ställer sig efter diasporan i Amerika... Vettiga terrorister?

Sancak Beyi Emre

3 kommentarer:

Propaganda minister? sa...

Turkisk propaganda.... Turkiet har en fläck fri historia eller? Propaganda, propaganda...

Sancak Beyi Emre sa...

Jag tror gravstenarna talar för offren.... Är du en av de som anser att ASALA var legitima föreningsfolk ?

Emre

Anonym sa...

Om inte fläckfri, inte värre än Sverige eller andra länder. Jämför USA, Storbritannien, Belgien, Ryssland med Turkiet!!

Se och begrunda!! Vem eller vilka är större skurkar??