måndag 5 april 2010

Krig är inte bra, men ockupation håller vi tyst om

Armeniens opposition, Tasnaksutyun (de som slaktade icke-armenier i Anatolien för ett självständigt ”stor armenien”), är rädd för normaliserings protokollen mellan Turkiet och Armenien. Om dessa protokoll undertecknas så kan det föda nya strider mellan Azerierna och Armenierna i Karabag. Alltså måste man hålla sig borta från protokollen, för Azerierna kan visa sig vilja ha tillbaka sina ockuperade landområden, med vapenmakt, då Armenien vägrar lämna tillbaka dessa med fredliga medel.

Logiken är att man håller sig isolerad, folket svälter, man ockuperar delar av sin granne MEN inte kan man söka en normalisering, det skulle ju få allt detta att upphöra. Gränserna stängdes till Armenien, efter Armeniens ockupation, vilket medförde en ekonomisk katastrof som ledde till folkets misär. Allt detta hade kunnat upphöra om man lämnade marken man illegalt ockuperar. Det innebär att man slutat drömma om ”stor armenien”. Ett sådant steg skulle innebära att man inte hade någon anledning till att stänga sin gräns och skulle kunna flöda varor och utvecklas ekonomiskt som sina grannar.

För att behålla en illegal ockupation (där man utfört en etnisk rensning), för att behålla drömmen om ”stor armenien” som även kräver stora delar av Turkiet och hålla folket i schack genom svält och fattigdom; så vill man inte ha dessa protokoll från oppositionens håll. Närliggande anledningar ligger för regeringen, om än inte lika extrem, så är man inte för att lämna ockuperad mark. Det Turkiet gör, är vad samtliga FN medlemmar ska göra när stater agerar illegalt.

1 2
Läs gärna PanArmenia.net
- En pervers sida vars nyheter mer än 50% handlar om Turkar. Min teori om att Armenierna inte har någon identitet utan "Turken" visar sig stämma än mer. Här kan ni läsa perversa nyheter om att Azerierna bör betala kompersation för Karabag, att Turkiet inte går att lita på, att "folkmordet" inte går att neka osv. En pervers Pan-armenisk sida.... Jag undrar vad de skulle tycka om Pan-Turkiskhet ?

Sancak Beyi Emre

2 kommentarer:

Anonym sa...

Väl, med tanke på att panarmenian tar in det mesta av sin info från turkisk media så I guess the jokes on you...

Fast med tanke på den urusla nivån på turkisk media så måste man faktiskt tycka ännu mer synd om panarmenian som anväder en sådan kass källa.

Sancak Beyi Emre sa...

Nja, tror knappast att Turkisk media skriver att "man bör erkänna folkmordet".

Däremot kan man plocka in, transformera och tolka. Det är en annan femma.

Dock kan jag hålla med dig om att de många turkiska tidningar är skräp...

Emre