onsdag 12 maj 2010

EU har uppnått sitt mål

Ryssland kommer på besök till Turkiet. Hur kommer man på besök ? Fyra flygplan fullpackade med människor. Så mycket människor släpar man inte med sig till en annan stat i onödan. Dessa människor har till uppgift att fördjupa relationer och samarbete. Vi kan kalla detta Liberalistisk fred för icke-västerlänningar.

Man har bla. Undertecknat ett avtal för kärnkraft i Turkiet och slopat visumet för ryssar och turkar att resa fram och tillbaka mellan länderna. Kan EU skryta med samma relation och tecken på vänskap ?

Var det inte detta EU strävade efter egentligen ? Att trycka bort Turkiet från EU så att medlemskapet inte skulle vara lika attraktivt ? Det har man lyckats med till en viss del. För det lär inte dröja länge förrän man börjar gnälla om något man glömt bort tidigare. Men om nu Ryssland och Turkiet lyckas etablera en motsvarighet till EU i Asien. Hur ser maktrelationen ut för EU och USA ? Ekonomiskt, politiskt och militärt, så kommer mycket att gå åt skogen för dagens struktur. Produktion kraft, effektivitet (både kostnad, arbetskraft och produktion) och export ligger inte i väst världens händer.

Med Turkiet kan man bygga upp de turkiska republikerna i central Asien och i Ryssland. Bygga på en fred mellan Indien och Kina. Då är det ganska så bäddat för snyft och ilska på de som polariserar relationerna.

Med ett Turkiet som strävar efter ”noll problem” med grannar och stater runt om, och som genom EU direktiv demokratiseras och stabiliseras för var dag med en ekonomi som exploderar, varför ska man fortsätta förnedra sig med att vänta i dörren för en klubb som öppet visat sig inte leva som de lär ?

Det är nu på en hår fin gräns då man kan påverka utgången för en polariserad värld, snart är den tiden också slut. Gäller för våra pampar att lägga ner all onödig propaganda och rasistisk tänkande och börja jobba för sin och sitt folks framtid. Om nu en Asiatisk motsvarighet till EU bildas, så kommer standarden för medborgarna i bla EU rasa. Med ett sådant ras, kommer människors missnöje komma till uttryck, som nu i Grekland. Dessutom så är Grekland inte unikt i EU. Det sägs att flera står på tur inför samma öde.

Ett råd till EU politiker med rasistiska motiv och fobier. Släpp allt det där, tänk på era medborgares framtid och världens säkerhet. Ni minns väl sist vi hade två världsmakter ? Kalla kriget varade i några decennier.

Scenariot med ett EU till (vi kan kalla den asiatiska motsvarigheten för Cengiz Khans rike 2.0). Även utan den, så kan ett starkare ryssland bidra till friktion och polarisering. Ryssland som rör sig över sina gränser och inte endast koncentrerar sig på sitt område är ganska nytt sedan kalla kriget. Vad kännetecknar detta ?


Länder i blått, är de som inte kräver Visum för turkiska medborgare


Sancak Beyi Emre

8 kommentarer:

Anonym sa...

Snyggt Emre!

Sancak Beyi Emre sa...

Tackar Anonym !

Emre

Osman Saladinson sa...

Emre:

Jag har sagt det förr och jag säger det igen;

Det kommer att komma en tid då EU kommer att BE Turkiet om att ansluta sig till unionen. När den dagen kommer (närmsta 10 åren), så kommer vårt andra hemland Turkiet att hålla en folkomröstning. Vårt folk kommer då att få det sista ordet. Jag kommer med största sannolikhet att vara en av de somkommer att säga ja till ett turkiskt EU medlemskap. Varför? Jo, för EU behöver anatoliansk tolerans och kreativitet!

Tänk dig ett Turkiet som inte har någon kurdfråga, alevifråga, Ergenekon-problem och som är en rättsstat.

Ikinci Cumhuriyete Hosgeldin!

Dünya Osmanli Olsun!

PS: Jag tycker Deniz Baykal är en legendar. Fatta att vara över 70 år och fortfarande vara förmögen till att bestiga medleålders kvinnor. hahahha Hoppas den TOMTEN blir CHPs partiledare igen. Det skitpartiet förtjänar en sådan påartiledare.

Sancak Beyi Emre sa...

Osman:

Jag ser hellre en vändning till Asien. Frågar du varför, så svarar jag att det har räckt med förnedringen vi haft. Alla förolämpningar och idiotiska argument.

Helt plötsligt blev stater som Bulgarien och Lettland mer demokratiska och ekonomiskt kraftiga...

Att Turkiska premiärministern fick vänta i flera timmar i sitt plan, för att EU pamparna skulle avgöra om man skulle öppet visa att man var en islamofobisk, rasistisk och sluten kristen klubb räcker för mig. För att dessa människor ska leva som de lär tycker jag inte att Turkiet ska kasta sig i samma led som dessa.

Hellre ser jag närmare band till Sverige och England, än att gå med i denna pinsamma klubb som smått faller samman...

Reformerna gör ju Turkiet inte till en svagare stat, så det posetiva kan vi plocka ut, resten kan de själva få sitta och kvida sig i....

Emre

Anonym sa...

Hej Emre
Jag håller helt med dig, Turkiet måste fortsätta med reformerna i landet detta är bara positiv för landets demokrati, om Turkiet hade blivit medlem i EU 20 år sen det hade varit en positiv fördel, ekonomisk och demokratisk, men i dag Turkiet har inget behov av EU tvärt om det är EU som behöver Turkiet, men dem är förblindat av islamofobi och rasism, Jag själv har svårt att se en EU organisation år 2030, Grekland är bara början på den ekonomiska krisen som EU har att kämpa med dem närmaste 5 åren, Turkiet Är väl medveten om detta och öppna sig för Asien, om Turkiet skulle hålla en folkomröstning om EU idag gissa jag på 65 % nej röster.
Fortsätt att skriva Emre jag älska dina kommentarer, se framemot fler, du skriver som jag känner.
Hälsningar Hassan

Osman F sa...

Emre:

Ingmar Karlsson skriver i en av sina böcker att Frankrike motsatte sig Storbrittaniens anslutning till EG en gång i tiden. Vet du vad Frankrikes huvudargument var mot ett brittiskt medlemskap i EG?

Svar: Britterna är INTE europeer eftersom dom bor på en ö.

Jag menar att Turkiet har en jävla massa att ge EU den dagen man inte längre utgör en skendemokrati. Vad har ryssland, iran och turkmensiatn att ge Turkiet? När Turkiet en dag blir en riktig demokrati så kommer länder som syrien, iran och azerbajcan att smittas av demokratin i Turkiet. Är då Turkiet medlem i EU så kan det eventuellt bli aktuellt med en ytterligare utvidgning av EU. Kanske Syrien blir medlem i EU om 30 år?

Du bor i EU Emre, varför neka dina landsmän i Turkiet välfärd, demokrati etc? Är det lite av diaspora-dumnationalismen som talar i kommentaren ovan?

Klart som fan att EU hycklar, men det är ju bara normalt. Det ska man inte svälja, utan utnyttja mot de krafter i EU som motsätter sig ett turkiskt EU medlemskap. Det är i ljuset av det som du ska se "alliansen" mellan Ryssland och Turkiet. I och med denna "allians" skickar Turkiet tydliga signaler till EU. Man säger:

Sluta tramsa och hyckla och behandla oss såsom ni behandlar övriga ansäkarländer. Passar inte det er så kommer vi söka pakter med Ryssland, Kina, Iran etc.

Nu ligger väl bollen ändå hos EU.

Rise of the Osmanli Spirit!

Här har du resultatet av icke-kemalistisk politik...kemalism är så in i fanken efterblivet. Men det hade inte behövt vara så.. tänk om farfar Ataturk hade lett vårt befrielsekrig efter andra vädlskriget. Då hade kemalismen förmodligen varit liberal och någorlunda demokratisk.

Men Farfar Ataturk var kristallklar när det kom till vilken väg Turkiet ska ta;

Han sa, liksom osmanerna, att man ska blicka blickarna västerut. Låt oss då blicka västerut och ta gosaker som demokrati, kapitalism, minoritetsrättigheter och nyttja det för att sedan exportera det österut.

Vad gör EU till en pinsamklubb? Tror du på fullaste allvar att Turkiet hade varit världens 16:e största ekonomi om det inte hade funnits en tullunion mellan Turkey och EU?

Sancak Beyi Emre sa...

Hassan:

Dina vänliga ord värmer enormt! Jag kommer fortsätta !

Osman:

Självklart finns mycket att ge och ta från EU, men hur mycket förnedring ska man behöva ta ? Det Ryssland, Iran och Turkmenisan har att erbjuda är ekonomiska muskler, i form av produktion och inflytande i Asien… Europa är inte världens center hur mycket man än vill få det att verka så.

Självklart ! Min dröm är att Turkiet håller samma demokratiska nivå som Sverige, Sverige är utan tvekan världens mest kompletta land vad gäller demokrati. Jag stöttar demokratisk utveckling vart helst på planeten det kommer, endast om den görs på rätt sätt, men det gör den i Turkiet. Men att EU ska vara slutprodukten på allt velande, bryr jag mig inte om särskilt mycket. Jag ser hellre till mina asiatiska kamrater som iaf inte hycklar om allt de uttalar sig om, än eu som gör allt i sin makt för att agera destruktivt.

Jag nekar inte mina landsmän något Feffe. Jag tror på att Turkiet går om EU om max 5-10 år. EU inträde kan komma att sänka ner den processen och utvecklingen och det baserar jag på Sveriges (min primära andra nationalitet) utveckling.

Precis, pakten ger den signalen. Jag tycker att folket i slutändan ska få avgöra om man ska in i EU eller inte. Detta med offentliga debatter och folkomröstning.

Turkiet är fortsättningen på Osmanska riket. Ataturk raserade inget. Han var en trogen Osmansk Pasa intill slutet. Han följde endast maktrelationerna och utvecklingen. Självklart ska vi blicka västerut, men inte ovillkorligt.

Emre

Anonym sa...

Osman
Turkiet är världens 16: e ekonomi idag har inte med tullunion med EU att göra Osman, glöm inte 8år sen låg vi på 27 plats, det har med den politik som AKP har kört och kör, Turkiet har lyckats kommer undan IMF s astronomiska utlånings räntor, där med IMF: s inblandning i Turkiets inrikes politik, turkiska folket har varit slava sen 50 talet under dessa höga räntor till IMF, vi fick inte låna till dem förmånliga 5 % räntor som vår granne Grekland har gjort, vet du att Turkiet har knapp Jordbruk Kvar idag, Vi till och med har börjat importera kött, nej Osman det är EU som inte kan vara utan Turkiets 72,5 miljoner marknad i dag, Turkiet utökat handel med hela världen, (Dunya Bizim!) inklusive Afrika, vår Turism har också ökat kraftigt och AKP regering har lyckats bättre med driva in skatter, det har blivit lite svarare att fuska, det finns fortfarande mycket att åtgärda innan vi hamna på den 10e plats som är Erdogans och min dröm.
Hälsningar Hassan