torsdag 6 maj 2010

Hur ska BDP förklara sig för folket och snyfta för EU?

Den turkiska regeringen håller på att ändra grundlagen i Turkiet, ständigt är det omröstningar och debatter. Det bl.a. EU och många MR aktivister krävt, för att minoriteter ska få en bättre plats i politiken. Man var enormt kritisk till att DTP (PKK:s parti) blev förbjudet och kritiserade Turkiet för att man hade en lagstiftning som kunde vara diskriminerande i viss kontext mot t.ex. kurder.

Men vad hände ? Man hade en omröstning angående parti förbuden, att detta skulle flyttas från HD till riksdagen för att försvåra att detta inträffade. Man anpassade denna lag än närmare Venedig kommissionen. BDP (DTP 2.0) röstade emot.

Hur kommer man förklara sig för röstarna ? Eller hur kommer man förklara sig för MR grupperna och EU nästa gång man läggs ner ? För läggas ner kommer man göra… Nu när PKK trappar upp sina terrordåd, så kommer man uttala sig idiotiskt i stöd för terrorism och hamna i klistret igen. Vad ska man säga då ? Ligga ner och grina över att man är ”förtryckt” håller inte när man själv sopar golvet med sig själv.

BDP har inte ändrats ett dugg från DTP. Man har lika många idioter i partiet som tidigare, man kommer göra samma misstag som tidigare och detta grundar sig mestadels på att man fortfarande har starka band till PKK och inte till folket man påstår sig representera.

Om man tar en utgångspunkt i nätupplagorna i tidningar i områden där kurder bor tätast. Där kan man läsa enskilda artiklars läsarkommentarer som visar på ett enormt missnöje på deras agerande. Diyarbakir tidningen är ett prakt exempel på detta. Läsarna uttrycker ett enormt missnöje över agerandet och undrar om deras ”offer” politik kommer hålla längre än så här.

Min slutsats är att en utomstående aktör beordrat BDP att rösta emot, för att kunna gnälla obefogat. Men nu har deras poltik blottats helt. Vad ska man kunna gnälla på?

Jag undrar hur Gulan, Fredrik och Claes kommer agera nästa gång dessa kommer i kläm. Även om Fredrik i egenskap av sin nya roll i partiet inte kan uttala sig lika idiotiskt som tidigare, så lär han nog släppa några blunder....

Sancak Beyi Emre

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Osman Feffeson
Jag är en 57 år gammal turkcypriotisk man som har bott i Europa i nästan hela mitt liv. Tyvärr har jag haft väldigt dåligt kunskap om Turkiets inrikespolitik fram till år 2000. De sista 10 åren har jag försökt kompensera detta genom att läsa och studera allt som verka intressant, plus att jag följer utvecklingen i Turkiet dagligen genom media. Idag är jag väldigt stolt TURK, bättre sent en aldrig, men jag måste tacka dem som har Islam/turkfobi, utan dem hade kanske jag inte varit på nytt född TURK haha. Du skriver världen ser BDPs antidemokratiska agerande, vem fan höjer rösten? Har du läst i svenska tidningar om BDPs antidemokratiska agerande? Vi får inte hålla andan i väntan att Svenska tidningar ska berömma AKP regeringen och Turkiet för försök av demokratisering i Turkiet. Sen skriver du att TSK planerade ihop med Pkk, Daglica och Aktutun attacken, var finns bevis eller underlag för detta påstående? Jag vet att där finns ruttna Ägg i TSK och jag har läst om DERIN DEVLET osv. Men BEVIS! Du skriver utliggare, PKK: s största offer är inte Turkiska folket men kurdiska. Tro du att dem som stödja PKK bry sig om detta? Eller om kurdiska folket? Sedan 11: e sep har vi sett hur Islamfobin har eskalerat i Europa, varför? Varför tro du att Tayyip Erdogan försöker att ena Arabvärlden och åstadkomma nollkonflikt policy med sina grannar?

Hälsningar Hassan

Osman Saladinson sa...

forts från ovan:

För övrigt så har PKKs/Öcalans och deras politiska springpojkars smutsiga ansikten blottats inför det turkiska och kurdiska folket men även internationellt.

Det ska vi tacka intelligenta patriotiska hjärnor för.

Mer är att komma.

Vill ni se ett starkt Turkiet, ett Turkiet som man lyssnar på internationellt så stöädjer man DEMOKRATI och demokrater.

Det är vad jag gör.. därför tycker jag synd om EU just nu och våra grekiska grannar..

Jag önskar att dom hade lika okorrupta och patriotiska politiker som vi har i Turkiet idag.

För övrigt så föraktar jag PKK framförallt i egenskp av

1) människa och son till en kurd
2) Turkisk medborgare och demokrat
3) turk....

Dags för kurderna att vakna i öst och se klart. Gör dom inte det till nästa val så får dom leva i misär. Skiter jag blankt i.

Hur kommer det sig att BDP, CHP och MHP är så enade idag mot den gemensamma "fienden" AK P?

Det räcker för att jag ska säga:

TEK VATAN!
TEK MILLET!
TEK BAYRAK!
TEK DEVLET, durmak yok yola devam..

för övrigt

Svar på din fråga:

Varför tro du att Tayyip Erdogan försöker att ena Arabvärlden och åstadkomma nollkonflikt policy med sina grannar?

Vet du vilken provis som var den TREDJE RIKASTE I republiken Turkiet under 20-talet?

Svar: DIYARBAKIR.

Vet du varför den på rekordkort tid blev en av de fattigaste i Turkiet?

Svar: För att en mycket vis och smart politiker vid namn Mustafa Kemal och självutnämnd Ataturk valde att stänga ner gränsen till både Syrien och Irak. När kurderna inte längre kunde göra affär med syrierna och irakierna så sänktes deras välfärd.

Varför har Turkiet sedan Ataturks dagar alltid pekat ut Grekland, Syrien och Iran (våra grannar alltså), som fiender och spöken? Jo, för man har velat utnyttja folkets fruktan för att upprätthålla sin egen makt.

Nu gör Turkiet affärer med Iran och Iran STÖDJER INTE PKK längre vilket man gjorde under 90-talet. Samma sak gäller för Syrien.

AK P sätter Turkiets intressen främst. Denna gyllene regel genomsurar partiets politik i alla frågor.

Det är inte sektmedlemmar i den Ataturkistiska sekten soms tyr Turkiet längre.

Därför reser sig Osmans och Saladins ätttlingar igen.

Målet är EU. Vi måste erövra EU och lära dom anatoliansk TOLERANS.

När svenska politiker försökte övertyga det svenska folket om ett EU medlemsskap så sa man som argument att Sverige måste in för att lära det slutna EU vad offentlighetsprincipen innebär. Jag menar att vi måste in i EU för att lära dom tolerans så att rasism, antisemtism och islamofobi kan utrotas.

Men det kan vi göra först när vi tolerar varandra. Det kommer ta ytterligare tio år.

Sug på den karamellen alla ni turkarburkar som BOR I EU, men är emot att ert andra hemland Turkiet ska med.

Osman Feffeson sa...

Hasan:

Grunden för PKK lades av självaste Mustafa Kemal Ataturk och kurden Ismet Inönu under 20-talet då man beslöt sig för att assimilera den stora kurdiska gruppen i Turkiet.

Men Ataturk dör.. och hans bästa kompis Ismet Inönu tar över och förtrycket av kurderna i Turkiet fortsätter, men även förtrycket av TURKARNA (dom konservativa, det är inte en slump att CHP aldrig har vunnit ett val i Turkiet sedan man gick över till flerpartisystem med demokratiska val på 50-talet).

Sen fortsätter förtrycket av det turkiska folket och kurderna under 40-talet. På 50-talet gör dom anatolianska turkarna gemensam sak med kurderna och enas under Menderes Demokrati Parti. Man vinner valet och Ismet Inönus CHP får titta på när FOLKET tar makten i landet. Sen kommer ett val till och det vinner DP igen. Sen gör kemalisterna en kupp och med kuppen kommer slakt och fötryck av både turkar och kurder. Samma sak 1971 och 1980.

Nu är det så här att den turkiska republiken sedan Ataturks dagar har STYRTS av en elit som har utgjort runt 10% av hela befolkningen. Denna kemalistiska elit har:

- exploaterat landet ekonomiskt och förtryckt resterande 90%. Vilka har då varit offer "mest" för kemalisternas förtryck?

1) Kristna minoriteter.
2) Kurdiska aleviter (detta eftersom kemalismens bygger på förnekelse av den kurdiska identiteten och tro och då speciellt kurdisk alevi-tro).
3) Kurder överlag-
4) Konservativa muslimska turkar.

Kemalismen är en ideologi som betraktar majoriteten av sin befolkning som ett hot. Den som inte accepterar den kemalistiska modellen av "turk" är ett hot.

Det vi ser i Turkiet idag är den slutgiltiga kampen mellan FOLKET och den kemalistiska eliten. Slagfältet är icke gatorna eller inbördeskrig i bergen, utan inom staten. Det är en fredlig revolution som vi ser.

När det gäller PKK och DTP så lades grunden för dessa redan av Ataturk och Inönu. Förtrycket som fick perversa former innan, under och efter 80-kuppen ledde till att dessa ultra-nationalistiska marxist-leninister fick ett massivt stöd av Turkiets kurder.

När kriget mellan den turkiska militären och PKK var som värst så valde kemalistaporna i vår militär att förtrycka och döda ännu fler kurder. Man trodde att detta skulle lösa problemet. Det gjorde det inte och konflikten fortsatte från 1984 och gör det än idag.

Saken är denna att den kemalistiska regimen SKAPADE PKK. Nu när denna kemalistiska regim sakta men säkert monteras ned och ersätt av REPRESENTANTER FRÅN FOLKET så kommer denna organisation att försvinna.

Slutsats:

Kemalisten dödade och bombade och trodde att PKk skulle försvinna, men det gjorde det icke.

AK P regeringen vill ge kurder demokratiska och kulturella rättigheter och på så vis göra sin EGNA MEDBORGARE GLADA OCH NÖJDA samtidigt som man krossar hot som PKK.

Om detta är svårt att förstå så vill jag att ni läser som bulgar-turkarnas historia i Bulgarien när landet blev självständigt. Exakt samma assmilationsförsök som bulgarerna utsatte våra bröder för där, har den kemalistiska regimen utsatt våra kurdiska bröder.

forts. nedan...