tisdag 11 maj 2010

När BDP och PKK kan få slut på argument, då kommer allt idiotiskt fram

PKK har upptäckt länken mellan kristenfundamentalism och politisk makt. Man har på senare tid försökt ena sin kamp med kristenhet. Besöka kyrkor runt om i Europa, dela ut biblar osv är deras nya sätt att vinna sympati i väst. Den armeniska lögnen köptes ju kristen extremism grunder, så varför skulle inte detta fungera ?

Hur moraliskt korrekt detta är går ju att diskutera. Att blanda in religion med terrorism (vi har ju motsvarigheter, men nu även på hemmaplan), men moral och terrorism är inte synonymt. Medlemmarna är ju inte överlyckliga över detta, då majoriteten trots allt är muslimer och man tvingar på sina medlemmar biblar.

Att PKK ger sig ut på sympati äventyr är inget nytt, man har ordagrant suttit i knät på och sålt sig till allt som gått att säljas till. Tidigare var man med Iran och Syrien mot Turkiet, idag för man krig mot dessa. Man var Sovjet vän samtidigt som man dansade lap dance för USA och NATO medlemmar. Nu är det religion, för man har ju testat även islam tidigare. Dock är det ytterst svårt att ta dessa på allvar, hur seriös agenda har man tro om man ständigt byter sida och inriktning ?

Något än roligare är Akin Birdal, BDP ledamots uttalande. Han menar att man ska uppmana folk att rösta emot lagändringarna…. Jag finner inga ord för den idioti detta parti nu för, men värt att notera är att man gnällde över lagstiftningen 6 månader sedan. Nu när den kan bli en realitet och människor få det de efterfrågade vill man gå emot den. Notera även att lagändringarna är ett krav från EU. Man går även emot EU:s processen som man tidigare ansåg var vital för att etniska minoriteter skulle få en bättre vardag.

Vad är BDP ? Inte är det ett politiskt parti som representerar folket, för deras reaktioner mot BDP:s handlingar har vi sett. Fortsätter BDP så här, med lika korkade handlingar och uttalanden, så kommer även de läggas ner som DTP, med den lagen ang. parti förbud och stängning, som man så vist röstade ner (var det inte främst den man efterfrågade ?!). Hur som helst, så är det uppenbart att BDP för ett helt annat syfte än det man utger sig för att göra. Stänga och förbjuda ? Ja, jag tar dem då inte i försvar när man går tvärt emot allt som man lovat folket och för någon okänd sjuk väg, som gynnar kaos, fortsatt konflikt och PKK.

Gissa varför Birdal uttalade sig på detta sett. Han menar att så länge striderna fortsätter, så ska man rösta emot förslaget….. Om detta är fallet, bör han väl uppmana PKK att hålla sig i Irak och inte beskjuta MP poster och lägga ut minor ? Det är inte TSK som är i Irak, det är PKK som rör sig över gränsen och beskjuter människor hej vilt. Hyckleri och idioti är något som faktis är väldigt brett i dessa kretsar, har det någon sin hänt att BDP och dess föregångare anklagats för att vara smarta ? Eller PKK för att vara seriösa och kloka ?

Sancak Beyi Emre

16 kommentarer:

G.J sa...

För mig så är det väl det enda som dom kan göra, dom klarar ju inte sitta en period utan fortlever på "att de blev orättvist stängda" och likt ett opposition ( då till allt som Turkiet mår bra av röstas fram).
De lever ju på att vara de små och orättvist behandlade.

Det enklaste sättet att bli av med dom är att låta dom sitta kvar hela perioden, och det vet dom så väl.
Då skulle deras agenda vara tvungen att visas upp och genomföras.

Man har ju sett att räcker det inte med rena illegala aktioner inom partiet, så hyllar dom de civila, värnpliktiga , poliser, brandmän och ambulansförares mördare.

Anonym sa...

Hej emre, skulle du kunna förklara exakt hur lagändringarna ser ut. Alltså på vilket sätt ska det vara svårt att stänga ner partier?

Sancak Beyi Emre sa...

GJ:

just precis. Men sen har vi sett att många i Europa och främst vårt kära Sverige har många av deras hantlangare. Som försöker berättiga deras skitsnack och hyckleri hellre än att ta våra medborgares intressen. Bara jag som tycker att våra skattepengar som ger dessa herrar och damer deras löner, går åt helvette ?

Anonym:

Det jag förstod från det jag läst, är att besluten ska tas ifrån domstolen till riksdagen. Domstolen har tidigare anklagats för diverse saker, och det skulle vara en lösning på problemet. Riksdagen tar en omröstning om hur man uppfattar ett parti som helhet, och inte individerna. Om röstningen säger att partiet är motstridigt mot sitt syfte och sina ramar som parti, som lagen förklarar. Så går det till domstolen. Nu försvinner argumentet för korrupta och stygga domare, som ständigt vakar. Om jag fattat det rätt.

Emre

Osman F sa...

G.J:

Visa ord min vän. Alltså låt dom sitta kvar även om dom faktiskt förtjänar atts stängas ned. Venedigkonventionen angående nedständgnigar av partier är kristallklar- ett parti som försvarar våld kan stängas ner. Ligger det då i Turkiets intressen att stänga ner PKKs parti DTP? Nej, det gör det inte eftersom det är exakt det som PKKs springpojkar i DTP/BDP vill.
Att DTP/BDP inte röstade FÖR en grundlagsändring som ska göra det svårare att stänga ner partier visar ju att detta parti är i klorna på Abdullah Öcalan och PKK. Detta kommer Turkiet i fortsättningen att kunna utnyttja på det internationella planet mot PKK/BDP.

Sen är ju inte AK P dumma. Det spelar ingen roll att grundlagsändringen om nedstängning av partiet inte röstade igenom. Man har fått igenom ändringar som ändrar sammansättningen av Författningsdomstolen. Om BDP en dag riskerar att stängas ned så kommer Författningsdomstolen att bestå av fler demokrater som inte kommer att springa PKKs och Ergenekons ärenden.

PKK vill inte ha fred. Det står klart. DTPs parlamentariker är PKKs springpojkar. Dom vill inte heller se fred och ett mer demokratiskt Turkiet. I 20 år har PKK kunnat legitimera sin terror genom att peka på att den turkiska staten INTE GÖR NÅT för att lösa kurdfrågan och stänger ner deras parti.

Nu görs något för kurderna.. sakta men säkert ges fler rättigheter till kurderna.

Och Turkiets regering och parlament försökte göra något för att det inte ska bli lätt att stänga ner partier.

Turkiet ser vem som spelar fulspel och vem som inte gör det- sväl turkar som kurder. Även EU ser.

Alla ser... det är inte en slump att PKK drog igång massiva attacker och dödade över 20 soldater på en månad. Dom, liksom Ergenekon, vill inte se fred och ett demokratiskt och starkt Turkiet.

Men både PKK och Ergenekon ska krossas. Demokrati och upplysning är de viktigaste vapnen när våld och ondska ska bekämpas.

Anonym sa...

"..... besluten ska tas ifrån domstolen till riksdagen." Men då är det väl inte så konstigt att BDP röstade emot lagändringen? CHP, MHP, och förmodligen AKP, vill knappast ha det partiet med. Dessa partier är ju då i majoritet och kan lätt rösta för att stänga ner BDP i riksdagen.. eller är jag helt ute och cyklar nu?

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Man är ju bundis med MHP o CHP i alla frågor, är man rädd för att ens stridskamrater ska stänga ner en ?

Denna lag är något man efterfrågade, och skulle ha stöttat, jag är nyfiken på hur man ska förklara för folket...

Emre

Anonym sa...

En fråga till Osman: varför skriver du inget i din blogg? /Kano

Anonym sa...

Emre, dina konspirationsteorier om mhp chp och bdps samarbete håller inte. man kan faktiskt vara emot samma förslag av OLIKA skäl. de nya lagändringarna gynnar bara AKP och ingen annan!

- Salm

Sancak Beyi Emre sa...

Är det en konspiration, eller går det att tyda genom ställningarna man tagit ? Man har fört en gemensam kamp. Sen är jag nyfiken på hur en lag endast gynnar ett parti ? Gäller inte lagen samtliga partier ? BDP sviker sina väljare och förlorar legitimitet i omvärldens ögon, det är ett faktum. Tycker ni inte att det är lustigt att samtliga som gapar och skriker så fort Turkiet tar ett steg sitter tyst idag ? Det finns många indikationer att beakta..

Emre

Anonym sa...

Ok, ska kanske omformulera mig, lagen gynnar främst AKP och allra minst BDP. Det är trots allt AKP som har "format" lagändringarna. Sen så är en stängning av mhp och chp i princip omöjligt med tanke på det stora stöd dem har i landet. om det är nåt som partierna kan komma överens om så är det att motsträva bdps politik, därför är risken för ett förbud av bdp större, och de hade blivit dem största förlorarna om lagen hade gått igenom.

-Salm

Sancak Beyi Emre sa...

Salm,

Ingenting i lagtexten gynnar någon specifikt. BDP eller tidigare DTP, efterfrågade just denna struktur. Man klagade på domstolarna, det var denna struktur man efterfrågade. Självklart att de som riskerar avstängning som gynnas av detta, detta är då AKP och BDP som löper den risken främst. Det är klart att människor med andra syften motsätter sig denna ändring, men att BDP gör detta ser jag som tragiskt.

Om du googlar gamla artiklar, så kan du läsa om vad Ahmet Turk efterfrågade för lagändring. Jag har tyvärr dessa i dokument, men inte med länkar.

Sedan bildandet av BDP, så har man slagits mot allt man tidigare efterfrågat, i samma rad som MHP och CHP som man enligt utsago föraktar. Jag önskade och hoppades på att man blev ett seriöst parti, som representerar folket, men tyvärr, så har även det uteblivit.


Emre

Osman Saladinson sa...

Kano:

Det har inte blivit av.

Till er som stödjer BDP samarbete i parlamentet med CHP och MHP:

Jag är framförallt:

1) Muslim och demokrat
2) Medborgare i Republiken Turkiet
3) Kurd
4) Turk

Den viktigaste frågan i Turkiet är kurdfrågan. Jag vill se ett demokratiskt Turkiet där ALLA medborgare oavsett etnisk bakgrund, tro, politisk åskådning etc LEVER I JÄMLIKHET!

Därmed basta...

Jag är akademiker, jag anser mig själv vara någorlunda påläst om Turkiets politiska historia och anser att PKK är den turkiska djupa statens skapelse som har skadat den demokratiska kampen i Turkiet. Detta är något som man gör än idag.

Så här resonerar jag;

CHP och BDP är samma skit. CHP är turkkemalister medan BDP är kurdkemalister. Deras intressen sammanfaller då båda dessa maktcentra vill föortsätta upprätthålla sitt inflytandeoch sin makt. Därför samarbetar man för att upprätthålla status-quo.

Hur ska den turkiska militären kunna legitimera sin makt och inflytande om det inte finns några interna hot (läs PKK) eller extrerna (läs syrien, iran, armenien, grekland=?

Hur ska PKK överleva när kurdfrågan är löst?

AK P = anatoliens och kurdistans konservativa och demokrater, ättlingar till kilij arlslan och saladin har nu gjort gemensam sak.

Demokratin och toleransen kommer att segra.

Fascisterna, nationalisterna och de som bekämpar demokrati och broderskap kommer att förlora slaget.

För ett demokratiskt Turkiet i tiden där jag som sunnitisk turk/kurd lever i total jämlikhet med min alevitiska turk/kurd landsman eller kurd yezidi broder.

En kristallklar uppmaning till mina turkiska landsmän:

STÅ UPP FÖR TURKIETS MINORITETER OCH KURDERNA! Det är ni som ska stå upp för era landsmän. Det är ni som ska promota demokrati. Det är ni som ska vägra att acceptera orättvisor mot minoriteter i egenskap av medlemmar i majoriteten (turkar och sunnisar).

Din senaste blogg är riktigt najs Emre. Ta bort GRÄNSER! Ta bort hinder. Låt folkslag som levt sida vid sida i tusentals år integreras. Låt dom bedriva handel och ha kulturutbyte.

Ta bort gränsen till grekland, syrien, armenien, ryssland, iran och Kurdistan i norra Irak.

Dunya Osmanli Olsun!

Anonym sa...

Jag har läst om det och vet att bdp, med all rätt, klagade över domstolen osv. om man skulle påstå att lagarna utformades exakt efter deras önskemål, vilket du i viss mån indikerar, så hade det varit naivt. Det som föreslogs var mindre inflytande av domstolen i denna fråga, så ja visst stämmer det att denna struktur på sätt och vis efterfrågades men inte dess exakta innehåll, som inte på något sätt skulle förändra läget för partiet.

BDP är ett seriöst parti och det tycker jag att man i allra högsta grad har visat genom att avvisa det så kallade "kurdpaketet" som innehöll alldeles för få och vaga åtgärder. Men jag håller med om att man gjorde en del tabbar under tiden som DTP. men seriositeten kvarstår.
-salm

Sancak Beyi Emre sa...

Salm:

I motsvarande processer kan man inte kräva att allting blir punkligt efter ens vilja. Man ger och tar, det är piss svårt att styra upp sådant, men jag tycker Erdogan och hans pojkar gjort det mycket bra. Som konfliktvetare, vet jag att endast teorin i detta är jobbig som attan, kan bara tänka mig hur det är i praktiken. Om man hade haft fler synpunkter tycker jag personligen att BDP gjort ett uselt jobb. Nästan varje dag gick folk ut och sökte dialog för att forma dessa punkter, men man vägrade… Jag ser det som ett svek mot folket.

Röstar man emot reformerna nu som man sagt att man ska göra, innebär det att man är nöjd med junta hybrid lagen man har idag. Det tror jag för ärlighetens namn att ingen i BDP väljare kår tycker. Sen att man säger att man ska rösta emot reformerna, samtidigt som CHP ska gå till domstolen, det säger mig faktis en del.

Jag tvekar inte på att BDP är ett seriöst parti, men man har på tok för många klumpiga människor i partiet, som saboterar för resten. Man är ett parti som representerar mina kurdiska landsmän, då ska man också följa deras röst. Hur många i Ö.Turkiet är nöjda med junta lagen ? DTP:s PKK band fick ofantlig mycket kritik, DTP 2.0 BDP har tonat ner detta denna gång. Det är en bra utveckling. Så länge man fortsätter utvecklas så är det positivt, men denna process är något prekärt som man inte har råd att fumla bort.


Emre

Anonym sa...

gång på gång talar osman om osmanli hit o osmanli dit och om anatoliansk tolerans. När var du egentligen i turkiet sist? kan inte ha varit på ett bra tag iallafall. akp har gjort en hel del lagänrdingar och jag trodde också att det i praktiken hade förändrats där, men tro mig mentaliteten bland turkarna är densamma.
Lado

Sancak Beyi Emre sa...

Lado:
När var du i Turkiet sist ? (1) Lagändring betyder inte att samhället anpassas efter det med en gång. (2) Mycket har förändrats i Turkiet, vad exakt efterfrågar du ? (3) Ska du släppa rasistiska kommentarer om att samtliga turkar har en gemensam mentalitet, så ska du söka dig åt annat håll. Är det sådant du förväntar dig att man ska acceptera har du kommit fel.

Emre