fredag 21 maj 2010

PKK får på nöten och propagandamaskineriet faller isär av pressen

Igår bombade TSK läger och områden som PKK terrorister håller till i, med 20 stridsflyg. Två olika bombardemang skedde av flygstridskrafterna med någon timmes mellanrum. Firatnews gick tidigt ut med att ”HPG rapporterade att inga förluster givits”. Som tidigare så hade TSK endast bombat civila byar och bönder…

Som ni minns, senast TSK gjorde en markräd mot PKK i Irak så rapporterade man att man endast hade 5 förluster och att man dödat flera hundra soldater. Senare slog man hål i sitt eget argument, genom att släppa in tyska journalister in i ETT av lägre, där hundratal nyligen stängda gravar kom med på bild. Den som följer Firatnews märker av att man dagligen kommer nya människor fram som dött flera år tidigare (härligt de anhöriga måste må med att man sitter inne på sådana nyheter). Man har även börjat ge en religiös stuk på sina döda terrorister, som tidigare var en ideologisk omöjlighet.

Hur som helst, igår rapporterade man att flyräderna inte orsakat någon skada… Även om tidigare flyräder gjorts av 3-4 stridsflyg, så medverkade den här gången 20 tal. Man hade slagit ut 50 tidigare angivna mål.

Men idag föll en nyhet ner hos Firat. Dagen efter räden, så kom nyheten om att ”HPG förlorat 4 gerillor under räden”.

Läs detta med PKK:s propaganda metod i åtanke. ”TSK bombar civila byar”, där inga civila dör och endast boskap utan märkbara sår dör. ”TSK förlorar soldater i hundratal, med all möjlig teknologi, medan PKK förlorar en handfull”, som senare visar sig handla om några hundra efter bildbevis. ”TSK ger ständigt förluster medan den hjältarna i gerillan inte ger förluster”, som man ca. en vecka senare rapporterar om och erkänner i Firat sina egna förluster och TSK:s verklighet speglas i soldaternas begravningar.

20 moderna stridsflyg slår ut 50 för angivna mål i PKK läger med laserpekade 200kg bomber och PKK förlorar 4 terrorister.

Med den uppståndelsen man hade i området under bombningarna och dess omfattning skulle jag gångra de angivna siffrorna med minst tio och kanske 20 för antalet sårade. Förutom dessa så tillkommer artilleri bombningar som också enligt PKK ”endast träffar civila”, dock utan förlust. Gedigen journalistik, tycker ni inte ?

Att se igenom detta spel är väldigt enkelt. Granska endast vad som sägs och vänta i några dagar, då sanningen kommer ur dem själva till slut. Den här gången tror jag dock inte att de tar emot någon journalist på begravningsplatsen :)

Sancak Beyi Emre

Inga kommentarer: