tisdag 4 maj 2010

PKK trappar upp sitt våld, men vilka blir lidande?

Sedan den 20 april har terrorist organisationen trappat upp sina dåd. Man beskjuter polisstationer mitt i tätbebyggda orter och militär polis stationer. Men vilka blir de lidande?

Den 22 april 2010, när man besköt en polisstation där 3 poliser sårades lyckades man även skjuta två civila, detta enligt Firatnews självt. Enligt artikeln var det tre poliser och en civil, men det visade sig att den tredje man misstog för polis visade sig vara en bagare på väg hem från jobbet.

Den 26 april 2010, återigen enligt Firatnews, låg PKK i bakhåll. Man tröttnade antagligen och sköt en ensam civila förare när han körde förbi.

Den 27 april 2010, återigen med firatnews som källa, jagas man efter ett terrordåd. När soldater stannar upp utanför en by för att skaffa underrättelse öppnas det eld. Ingen kombattant skadas, däremot två civila. Varav en avlider senare på sjukhus.

Den 3 April 2010, återigen enligt Firatnews. En fanjunkare åker på utflykt med sin familj. Fru och två barn. Vad händer? Man beskjuter bilen med fanjunkaren, frugan och de två barnen. Fem personer skadas, det framgår inte vem som träffats, dock träffas en förbipasserande som avlider på plats.

Vad försöker jag få sagt med detta? Det har stupat 4 soldater inom detta tidsintervall, men titta till antalet sårade och döda civila. Vem är det PKK bekämpar?

PKK är en marxist leninist transnationell etno-nationalistisk/separatist terroristgrupp som än idag tas i försvar av några av våra svenska politiska representanter. Räcker inte bara dessa siffror för att få tyst på dessa ? Tyvärr, om moral och etik hade varit en faktor i politik så hade både Sverige och världen sett annorlunda ut idag. Däremot kan det vara bra att uppmana sin nästa om vad för människor som rör sig i den vänsterfanatiska röd-gröna blocket. Det är bland dessa de som tar PKK i försvar rör sig. Uppmana era nära och kära att ta en ställning mot terrorism, som med en transnationell karaktär vinner kraft även i Sverige. Det är ytterst viktigt att rösta i ett demokratiskt samhälle, röstar man inte har man inte lika mycket att säga till om och mister en stor chans att påverka. Rösta, men rösta för vett och etikett, inte för att man traditionellt röstat på ett sett.

Sancak Beyi Emre

14 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Emre
Jag undra vad du tycker om händelserna som utspelade sig i TBMM igår.
Jag tycker det är märkligt, i alla år har man kritiserad och skit kastad Turkiet för vara odemokratiska (DTP, och nu BDP) på grund av politiska partier kan blir avstängda i Turkiet, och nu när AKP regeringen vill rösta fram en ny lag som förhindra och försvåra detta, va gör BDP? (KURDISKA PARTIET) Läger när sina röster, var de DEMOKRATI dem vill ha? Och varför alla svenska tidningar och politikerna som har varit kritiska mot Turkiet tysta nu? Var det inte DEMOKRATI dem vill har i TURKIET?

Sancak Beyi Emre sa...

Hej Anonym !

Varje gång man som turk kritiserar dessa klassas man som "ultra-nationalist". Men i verkligheten så är det så dessa är. Man har gnällt o gnytt om diverse förändringar, men har ändå inte stöttat de efterfrågade processerna när de kommit upp.

Nu kommer dem ha tappat än mer legitimitet om de nu blir så att de spårar ur och behöver stängas ner. Vad ska dem ha i försvar då ?

BDP är inte för folket, varken Turkiet eller ens kurder. Man verkar för någon sjuk agenda som man inte blir klok på. Hade man varit för folket, så hade man ställt sig bakom processen man efterfrågat. Istället har man valt att stå i samma led med opposotionen. Lustigt så det kan bli va ?

Emre

Osman Feffeson sa...

CHP, MHP och PKKS parti BDP gör gemensam sak och försöker stoppa grundlagsändringarna...

Ergenekon, CHP, MHP och så DTP/BDP/PKK sitter i samma båt.

Vill man krossa PKK så ska man inte lämna det åt den turkiska militären för dom har inte lyckats med det på 25 år. Detta trots att man suger ut landets BNP och utgör NATOS näst största arme.

Ge kurderna de rättigheter som turkar har och se hur kurden kommer vända ryggen till såväl PKK som deras partier. Svårare än så är det inte.

Anonym sa...

Hej! Osman Feffeson
Jag kan förstår varför CHP, och MHP, vill inte har grundlags förändring, men BDP? Menar du att det inte är, DEMOKRATI, i BDP, s agenda?

Anonym sa...

Grundlags ändringen gynnar AKP som är den dominerande partiet idag i Turkiet. Med lagändringen ökar AKP:s makt i den turkiska Statsapparaten. För varför skulle BDP stödja denna lag som gynnar AKP, det är inte så att lagen gynnade BDP direkt, för även om lagen gick igenom skulle partier fortsätta kunna stängas ner, då menar jag dem kurdiska, man kommer alltid att skylla på "terror kopplingen" som den nya tänkta lagen inte kunde skydda..

PS: Varför gör ni er så sura??? AKP: egna gick emot partiet och inte röstade?? För dem hade annars majoritet att ändra..

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

På vilket sett exakt gynnas AKP av en grundlags förändring ? Det har jag väldigt svårt att tro. Ett politiskt parti har endast så mycket makt som folket ger dem i en representativ demokarti. Det finns ingen lag som endast gäller ett parti.

Att BDP inte stöttar lagen är rent av idiotiskt om du frågar mig. Vad tror du EU o co kommer säga om de nu spårar ur igen ?
- Skyll er själva, man hade ett förslag från venedig kommissionen som ni förkastade.

Vad ska man skylla på då ? Fascism ? Som man anklagar CHP och MHP för, men som man står i samma led med idag ?

Jag tar inte parti för någon, jag vill bara gott för Turkiet. Men i och med detta steg, visar BDP återigen att man inte är något annat än en mun som bara kan gnälla. Man har inga konkreta mål eller linjer man följer, utan man agerar bara destruktivt mot allt som kommer i dess väg.

Tyvärr är detta inget unikt för BDP. Den turkiska politikens uppfattning om opposition går ut på att sabba allt som regeringen slänger fram.

Jag hoppas nya, unga och duktiga människor dyker upp snart och visar framfötterna för de gamla gubbar och tanter som simmar i cirklar i evigheter.

Emre

Osman Feffeson sa...

Anonym:

BDP/DTP är PKKs pojkar. PKK i sin tur är Abdullah ÖCalans pojkar och vems pojke är då denna Abdullah Öcalan? Jo, han är Ergenekons springpojke. Om man tittar tillbaka på tiden från parlamenstvalet 2007 fram till idag kan man på ett klart och tydligt sätt se hur PKK har genomfört en rad blodiga terrordåd när AK P regeringen har försökt demokratisera Turkiet. Låt mig ge ett ex:

Direkt efter valet gick AK P och sa att man skulle ändra Turkiets fascistiska grundlag. CHP motsatte sig detta, men vilka var det som ändrade agendan? Svar: PKK genom en rad olika terrorattacker. Senare kom Daglica attacken och AKtutun attacken som var två attacker som ERgenekon inom TSK/Turkiska militären planerade ihop med PKK.

När TRT Ses / 6 lanserades så vaknade PKK svinen till liv igen och genomförde en rad attacker igen.

Senare kom kurdinitiativet och vad hände? Någon bad Öcalan att aktivera PKK och PKK dödade våra soldater och organiserade upplopp.

Och nu detta; Så fort AK P inledde grundlagsförändringarna i parlamentet så var det någon som bad äcklet Öcalan att aktivera PKK och PKK har nu dödat över 25 soldater.

Och mitt i allt detta så motsätter sig BDP alla grundlagsändringar inklusive de som var tänkt att göra det svårare att stänga ner partier.

BDP/DTP är inte ett demokratiskt parti, utan ett parti som agerar soråkrör åt mördare i PKK.

Det bästa med BDPs antidemokratiska agerande är att världen ser detta. Ska man bekämpa fascistiska partier som CHP men även BDP (som utger sig för att vara demokratiskt men som i själva verket är KURD-KEMALISTISKT och ULTRA-NATIONALISTISKT) är inte att stänag ner do. Nej, istället ska man bekämpa dom med DEMOKRATI.

Vi demokrater och Turkiet-vänner har ingenting att skämmas över. Allt går planenligt.

Turkiet reser sig mina vänner! När EU länder som Storbrittanien, Spanien, Portugal och Grekland slits av ekonomiska svårigheter så växer Turkiet ekonomi. Idag är världens 16:e största ekonomi den turkiska. Detta trots att vi inte är en äkta demokrati än och trots att våpr stat och militär består av landsförrädare.

Sist om BDP/PKK:

PKK är jag emot framförallt som:

1) Muslim och demokrat
2) Turkisk medborgare och demokrat
3) Kurd
4) Turk

PKKs största offer är inte det turkiska folket, utan det kurdiska folket.

Om kurderna i öst INTE ser eller väljer att inte se vad BDP/PKK och ABdullah Öcalan är för något smutsigt så får det stå för dom. Skiter blanka fan i Diyarbakir o Hakkari om människorna där inte klarar av demokratins spelregler.

För nu har Turkiet en regering som vill ha DEMOKRATI och det är väl något som kurderna i östra Turkiet har krävt länge. Då kan dom börja med att be sina politiska representanter att vara demokrater.

Anonym sa...

http://www.reuters.com/article/latestCrisis/idUSHAF531467

Kort och gått, Så länge det inte drabbar USA är dessa aktioner inte terrorist förknippade!

det är tid för länder i mellanöstern och utropa eget "bekämpa terrorist krig" och göra slut på dessa väpnade organisationer en gång för alla!

Sancak Beyi Emre sa...

Många arabiska länder har ju gått in på USA:s sida i det tysta i detta "krig". Visste du tex att en mängd arabiska länder har soldater i Afghanistan ?

Nästa steg ät ju att reta upp arabländer mot Iran, så man kan bilda en koalition med muslimska länder om de nu skulle bli aktuellt att invadera Iran. Klokt va ? Då kan man avfärda att man slumpmässigt tar in muslimer på gatan och slänger de i neo-nazi koncentrationsläger (visst, det finns terrorister bland dem, men många är också oskyldiga).

Resten som agerar är de som tar direkt skada av terrorism. Men nämn en terror grupp som inte har sin grund i USA i vår enpolära värld....

Emre

Anonym sa...

Hej Osman Feffeson
Jag är en 57 år gammal turkcypriotisk man som har bott i Europa i nästan hela mitt liv. Tyvärr har jag haft väldigt dåligt kunskap om Turkiets inrikespolitik fram till år 2000. De sista 10 åren har jag försökt kompensera detta genom att läsa och studera allt som verka intressant, plus att jag följer utvecklingen i Turkiet dagligen genom media. Idag är jag väldigt stolt TURK, bättre sent en aldrig, men jag måste tacka dem som har Islam/turkfobi, utan dem hade kanske jag inte varit på nytt född TURK haha. Du skriver världen ser BDPs antidemokratiska agerande, vem fan höjer rösten? Har du läst i svenska tidningar om BDPs antidemokratiska agerande? Vi får inte hålla andan i väntan att Svenska tidningar ska berömma AKP regeringen och Turkiet för försök av demokratisering i Turkiet. Sen skriver du att TSK planerade ihop med Pkk, Daglica och Aktutun attacken, var finns bevis eller underlag för detta påstående? Jag vet att där finns ruttna Ägg i TSK och jag har läst om DERIN DEVLET osv. Men BEVIS! Du skriver utliggare, PKK: s största offer är inte Turkiska folket men kurdiska. Tro du att dem som stödja PKK bry sig om detta? Eller om kurdiska folket? Sedan 11: e sep har vi sett hur Islamfobin har eskalerat i Europa, varför? Varför tro du att Tayyip Erdogan försöker att ena Arabvärlden och åstadkomma nollkonflikt policy med sina grannar?

Hälsningar Hassan

Osman Feffeson sa...

Hassan:

Stavar du inte ditt namn med ett s? Fint namn annars. Min farfar hette Hasan.

Vill man krossa BDP/DTP och PKK en gång för alla så gör man så här:

Man ger kurderna de rättigheter som vi turkar har i Sverige. För i Sverige är vi svenskarnas jämlikar. Detta är inte fallet för kurderna i Turkey ännu.


Det är allmänt känt att militärer och PKK samarbetat och samarbetar för att hålla konflikten vid liv. Daglica och Aktutun var bara för mig. Turkiets ÖB kunde från högkvarten i Ankara se hur över 100 PKK infilterade den turkiska gränsen, kom till basen, grävde ner sina tunga vapen och började massakern av våra soldater. Allt detta hade självaste ÖB i Ankara vetskap om innan attacken inleddes. Hur? Jo för den turkiska militärens egna obemannade spaningsflygplan filmade allt.

Sancak Beyi Emre sa...

Feffe:

Ingen protest i det... stämmer !

Emre

Anonym sa...

Hej Osman Feffeson
Jag stava Hassan med dubbel s, jag hoppas mina 3 barnbarn också tycker Hassan är ett fint namn, men jag är tveksam vi bo i Sverige. Din lösning till BDP och PKK problematiken var jag citera, Man ger kurderna de rättigheter som vi turkar har i Sverige. För i Sverige är vi svenskarnas jämlikar. Detta är inte fallet för kurderna i Turkiet ännu.
Du har rätt och fel, på papper har vi lika rättigheter men i verkligheten när du är arbetslös eller bostadslös mm kommer du att upptäcka så är det inte, för idag vi är inte endast turkar vi är också islamister, skratträttande, jag själv har endast varit i en moské 2 gånger i mitt liv en gång som sex åring och andragången som 18 turist i Turkiet, om kurderna skulle få ALLA sina rättigheter imorgon konflikten skulle inte blir löst, för dem har ett krav som ingen makt i Turkiet inklusive militären som kan SLÄPA ÖCALAN FRI, du vet detta och dem vet, BDP, PKK och ALLA som stödja dessa Terrorister vet. Osman har du aldrig funderat på varför Tayyip Erdogan kallas för ledare för en islamist regim men Angela Merkel (krisdemokrat) inte nämns som kristen fundamentalist?
Hälsningar HASSAN

Sema sa...

Despite the fact that the googletranslation to Dutch and English is bad, i still try to read all of your postings (even those regarding to the lost of Fenerbahçe:)) and enjoying them very much.