måndag 8 mars 2010







Längre Version...


Se video klipp från spelar bussen från matchen i Diyarbakir.


Sancak Beyi Emre

9 kommentarer:

Osman Feffeson sa...

Billigt, komplextfyllt skit!

Vart kommer man med "alla är emot" oss mentaliteten? Turk olmak birbirini yemek demektir. Innan man intar den inställningen så kan man ju först ena sig internt. Tycker du att turkar är ett enatat folk? Det tycker inte jag.

Videon inleds med att turkar får lida för osmanerna. Nja, att vi har en armenier-diaspora som härjar idag har och göra med den ung-turkiska rörelsen som inte klarade av att hantera armenierna i öst under första världskriget. Något folkmord var det inte, men illa skött så in i helskotta. Att vi har PKK kan vi tacka lirare som Mustafa Kemal och Kenan Evren och många mer.

Sancak Beyi Emre sa...

Eller så är det så att mycket av de stämmer..

Ahömbele sa...

Riktigt fin video den första, den tryckte verkligen på det mesta, skön melodi var det också.

Tack för för klippet Emre!

Anonym sa...

Älskar dig Sancak!

sultan

Osman Feffeson sa...

Sancak

Ser att du hunnit med att lägga ut en länkt till en video där Diyarbakir fansen jävlas med Bursaspor fansen. Minns du vad som hände när Diyarbakirspor lirade på bortaplan i Bursa förra säsongen? Bloggade du om det den gången eller lade ut videos från matchen ? Jag minns inte, men har för mig att du inte gjorde det.

Du kan väl lägga ut den här länken också på Zeki Murens avkommor under matchen mellan Bursaspor och Diyarbakir spor. Bursafansen skriker" Öcalans horungar" till Diyarbakirspelarna.

http://www.youtube.com/watch?v=ru5BtuUjguE

För er som undrar vem Zeki Muren var:

http://images.hepsiburada.com/assets/Muzik/200/musicyerli1667.jpg

Samtidigt soM Kamalistan under en tid förbjöd arabesken så uppmuntrade man massorna till att lyssna på lirare som Zeki Muren. Jag har också lyssant på en del Zeki Muren låtar. Under låtarna brukar det alltid börja klia i min bak av någon konstig anledning. Men visst är Zeki Bey/Hanim/Det TURK SANAT MUZIGIN ISIGI.

Vi värnar om vår enighet men samtidigt genomsyras vi av ett "vi och dom" tänkande. Varför skulle annars Bursafansen skrika "Apos horungar" till Diyarbekir spelarna ? I min värld kallas det för separatism och kan liknas vid apoister som skriker anti-turkiska slagord. Se det Sancak beg.

Sancak Beyi Emre sa...

Jag har faktis inte koll på vad som hände innan. Dock vet jag att det klippet är gammalt. Har det hänt igen alltså ?

Det är separatism ! jag håller med dig fullt ut. Dock anser jag det som hände i Diyabakir vara oproportionsenligt. Jag hade nog också blivit sne om jag förknippats med Apa. Vad vet jag, dem kanske blev sura för att dem inte är PKK:are ?

En sak är säker, man gav sig på fotbollsspelare, som uppmanade till lugn. Det var fansen som skapade skiten, men man gav sig på spelarna. Dessutom förstörde man för det egna laget, som nu antagligen kommer få enorma böter.

Emre

Osman F sa...

Okuma yazma bilmeyen kadına pankart cezası

http://www.stargazete.com/guncel/okuma-yazma-bilmeyen-kadina-pankart-cezasi-haber-248822.htm

Siirt'te kapatılan DTP'nin Aralık 2009 tarihinde gerçekleştirdiği basın açıklaması sırasında, kendisine verilen ve okuma yazması olmadığı için üzerinde ne yazıldığını bilmediği pankartı taşıyan 49 yaşındaki 6 çocuklu Vesile Tadik, ilk duruşmada 7 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

En 49 år gammal kvinna bär ett plakat. Hon vet inte vad som står på plakatet men det spelar mindre roll. Hon döms till 7 år och 3 månaders fängelse.

Välkommen till Kamalistan- en gurkrepublik!

Hade du kastat sten på staten om den kvinnan hade varit din mor Sancak?

Sancak Beyi Emre sa...

Osman:

Vad jag har förstått så är du en duktig jurist. Har man inte en skyldighet att känna till lagen man vistas i (även om man turistar)? Soldater och poliser får inte skylla på ”att de inte visste” eller att ”de handlade på order” enligt internationella lagar.

Kan du då förklara varför i helvette människan dyker upp på en ”protest” för Öcalan anordnad av PKK:s politiska vinge och blir chockad över plakatet hon viftar runt med ? Lite ansvar får man fan ta ! Det är förbannat lätt att skylla allt på staten när man nu har medvind från vissa delar av världen.

Det enda jag kan tycka är att straffet är oproportionerlig. En varning eller böter låter bättre. Men skylla på ”okunskap” håller tyvärr inte längre.

O kommer det på tal om att staten inte gjort tillräkligt, då tycker jag att kvinnan ska ställa DTP 2.0 till svars för alla lärare och läkare som satt livet och avskräckt resten av kåren att jobba i området. Ingen mer gullande med terrorister och deras sympatisörer. Det skanderas ständigt om DEMOKRATI. När den uppdateras så trappar man upp illdåden. Hur fan kan man ta det i försvar ?

Emre

Barbarbaba sa...

Osman

Bursa fansen och andra sjunger denna sång på nästan samtliga matcher, inte bara under Diyerbakirs matcher, varför ta åt sig yani, låten heter Aponun picleri!

Gs fansen och andra har tex en humor låt om Osama, som ja kan rekomendera :D

Men samtidigt dom "rikiga" fansen i Diyar får lida, dom som inte vissla under nationalsången och dom som inte kasta stenar, men men...