torsdag 4 mars 2010

Det sved till tydligen II

Nu är Belgien med i leken också. Idag greps flera PKK nissar och deras s.k. ledare, däribland Zubeyir Aydar och Remzi Kartal (observera gärna att detta är före detta medlemmar till DTP:s föregångare som idag öppet rekryterar och tränar terrorister, tidigare gjorde man det i ”smyg” (smyg=så EU inte såg de iaf) ). Dessa har man inte velat röra tidigare, men nu så rör man sig i samarbete med MIT. Jag antar att detta får vara ett litet tack efter alla Al Qaida tomtar man gripit i Turkiet. Dock så finns det en del att hämta, för 20 årigt stöd och ”det jag inte ser finns inte” tänkande för PKK är inte enkelt kompenserat. Det har dött 20.000 människor just pga. detta tänkande. Dock är det föga förvånande, länder som Belgien som blundade i Rwanda och orsakade 10.000.000 döda i Kongo, har nog inte allt för höga tankar om moral och etik.

Men men, man tackar ändå, det hade kunnat vara värre. Nu har man äntligen vaknat upp och insett att man behöver hålla kontroll över sin territoriella integritet. Om ändå Irak kunde göra det samma. Sen undrar säkert många över varför PKK:s fanklubb bland politiker är tysta nu och inte utlyser en ”detta är en konspiration mot kurder”; alternativt ”kurderna förtrycks i Europa”. Jo, för grunderna man gripits på och misstänks för är inget man vill förknippas med. Man utreder allt ifrån kidnappningar till drogtrafiken från Afghanistan (jag har sagt detta i några år nu; EU är inte allt för high på Talibaner som har pengar heller, win-win) som går igenom den demokratiska, stabila och modellandet Bulgarien (fel val av medlemsstat?) ut till resten av EU. Finns inte mycket att säga, som man bäddar får man ligga.

Gissa vad PKK:s svar blev? Hot! Man uppmanar kurder till "aktion". Man kallar även sina terrordåd för "aktion". Så långt tror jag dock inte dem vågar gå längre. Man har inte medvind som tidigare i Europa. Tror ni, nu när alla PKK ledare plockas in, att turen kommer till "svenska" politikers fädrar och släktingar ? Återstår att se...

Nästa grej jag vill utmärka är USA:s röstning om det s.k. armeniska ”folkmordet” (hur och varför man ens kan rösta på en sådan sak är nog det lustigaste i politik). Man har en turkisk Imam (en muslim alltså), som ber en bön innan mötet öppnas. Jätterolig bön. Han ber gud för att människorna i rummet ska få vett i skallen.

Vi får väl se om Jänkarna har råd att förlora allt strategiskt Turkiet medför och förutom det, 7 miljarder endast i vapen handel…. Obama är en lurig sate, man vet aldrig. Dock tycker jag det är sorgligt att han sagt ”att han ska erkänna, för att inte alla kampanjpengar lobbyn pumpat in ska kastas i skogen” (sen får vi ju räkna med att han väntar samma stöd nästa val).





Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!





Ytterligare en rolig nyhet idag är Tysklands förslag till lösning på krisen i Grekland. SÄLJ ÖARNA! HAHAHA ! Det Inönu glömde på bordet kan man alltså få nu för en slant.... Eller inte. Tror inte grekerna skulle göra något så dumt. Men en rolig nyhet iaf.

UPDATE:
Obama gick in och "rekomenderade" att man inte bör kalla något som inte är ett folkmord för folkmord (mina ord).

UPDATE2: Obamas intervention verkar inte vara på allvar. Men att Roj TV:s stationer i Belgien stängs ner är allvar. BPD (som påstår sig inte ha samröre med PKK) har bett om möte med den belgiska ambasadören men fått avslag.

Sancak Beyi Emre

1 kommentar:

Osman Feffeson sa...

Sancak:

När Turkiet äntligen upphör att vara ett land som mördar, torterar och diskriminerar sin egen befolkning och istället DEMOKRATISERAS och tar bamse-kliv mot att bli en modern demokratisk republik, så hände helt plötsligt sådana här saker. När Turkiet idag ställer krav på EU stater att göra något åt PKKs aktiviteter så kan dom falla tillbaka på en rad olika demokratiska reformer men även peka på hur PKK sedan flera år gör allt i sin makt för att stoppa demokratiseringen av Turkiet och en lösning av kurdfrågan.

Det är inte en slump att dessa nedslag mot PKK kommer nu under AK Ps tid vid makten i länder som England, Frankrike, Belgien och Tyskland.

PKK är Ergenekons skapelse, den turkiska contra gerillans. Men våra kurdiska landsmäns stöd till terrororganisationen är ett RESULTAT av statens förtryck och diskriminering av kurderna. Nu när Pappa Staten tar hand om sina barn och kurderna inkluderas i samhället och man försöker lösa den 85 år gamla kurdfrågan.

Som jag sagt så många ggr förr, PKK är en fis som endast kunnat lukta illa tack vare landsförrädarsvin i de egna leden inom staten. Nu när dessa pestbölder avlägsnar så avtar även PKKs styre.

Kurdistans befolkning slaktade inte armenier, fransmän, ryssar och andra ockupanter under Befrielsekriget för att bli medlemmar i en kommunistisk sekt eller bilda Kurdistan eller nåt. Dags att sluta fred och se till att försoningsprocessen inleds nu. Vill vi se ett starkt Turkiet så måste vi som Farfar Ataturk sa:

Ha fred hemma.

Starkt jobbat av armenier-lobbyn i USA. Medan Turkiet är upptagen med att stoppa sin egen militärs massmord på den egna befolkningen och det ena kupp-försket efter den andra så lyckades armenie-lobbyn få kongressen att rösta deras väg. Starkt jobbat!

Vad säger Baykal om det? Inget förmodar jag. Han försöker nu list aut hur kan ska fortsätta stoppa demokratiseringen av Turkiet.