tisdag 23 mars 2010

Likheten mellan Turken och Indianen

Jag tycker att det är allt lustigt. Man ger sig på Turkiet, för något man inte gjort, dessutom anklagar man Turkiet för något som juridiskt inte är möjligt. Man skjuter alltså allt åt sidan endast för att kunna följa en tveksam linje.

Men är detta så konstigt egentligen ? Vi har sedan barnsben fått bilden av att det var indianer som var förövaren (jag var alltid indian när jag lekte som liten), men i själva verket så var det ”ny” amerikanerna som genomförde ett enormt folkmord på dessa. Inom konventionens ramar dessutom. Det är precis samma sak vad gäller anklagelserna mot Osmanska riket (inte endast Turkiet i realitet, samtliga stater som bildade Osmanska riket, men varför pekar man just ut turkar och Turkiet ?). Man har spunnit runt på spökhistorier sedan rikets fall. Precis som Indianerna, så beskrevs som var brutala, vilda och jag vet inte vad. Det enda stackarna ville var att få jaga på sin egen mark och röra sig fritt när man stängde in dessa i ”reservat” och massakrerade dem när de tog sig ut. Nämns lögnen några gånger, så börjar det låta som sanning.

Vad sätter detta för doktrin ? Jo, snart kommer Italienarna åtalas för Roma rikets "folkmord".

Turkar har blivit indianerna. Oavsett om Osmanska riket slogs på flera fronter samtidigt, så hade vi folk, tid och energi att ”jaga oskyldiga armenier som inte gjort en fluga förnär”. Inte nog med det, vi är indianerna som skalperar ”amerikaner”, jagar nybyggare osv. Men ingen tar upp vad den "röda mannen" (turken) utsattes för. Det gynnar självklart inte deras syfte, men lite ärlighet kan man ju vänta sig eller ?

Men precis som med indianerna, så kommer sanningen fram, förr eller senare. Men just nu, vilka är det som slänger skit på Turkiet och för ”den vita mannens” alt ”blek ansiktet” alt ”cowboyens” ord ? Jo, samma människor som har mage att göra en tecknad film om en av de värsta folkmorden i historien. Den på just riktiga amerikaner, med sjungande tvättbjörnar dessutom. Som fortfarande håller Afrika efterblivet även efter allt man gjort och orsakat på kontinenten. Tiden kommer då vinden vänder, då undrar jag vilken sten man ska gömma sig under..

Sancak Beyi Emre

3 kommentarer:

Osman Feffeson sa...

Sancak:

Skit i folkmordtramset! Vi Turkiet-älskare har viktigare saker att diskutera än något tramsigt folkmordsbeslut i den svenska riksdagen. Ser vi äntligen ljuset vid tunnelns ände? Ser vi ett demokratiskt och starkt Turkiet resa sig? Ser vi försoning mellan Anatoliens muslimer och Turkiets medborgare?

Sluta klaga på den armeniska och syrianska diasporan! Jag beundrar dom och tycker det är rätt åt oss att vi får sådana här beslut körs ner i halsen på oss! För medan dom lobbar, kämpar och bedriver propaganda så är vi hemma i Turkiet upptagna med att bråka med varandra och diskutera MILITÄRKUPPAR PÅ 2000-talet!

Kommer det turkiska parlamentet att kunna ändra den turkiska fascistiska skitgrundlagen?

Om ja, så kan vi kalla för en demokrati. Om inte så är vi en sketen skendemokrati och då har vi en fascistisk regim som inte drar sig för att våldföra sig på folkets vilja. Då är vi e hiyar-cumuriyet, en gurk-republik!

Anonym sa...

Aha! http://www.svd.se/kulturnoje/understrecket/turkisk-radsla-for-splittring-bakom-folkmord_4470435.svd

Sancak Beyi Emre sa...

Det är just den form av "objektivitet" och "logik" jag är emot.

Emre