fredag 19 mars 2010

Vad var det vi sa ? Varför lyssnade ingen ?

Svenska riksdagen gick och röstade om något folkrättsligt. Man fastslog en dom samtidigt som man skrev om historien. Vad var det den vettiga fronten sa i frågan ?
- Skäm inte ut er, ta inte folkrättsliga beslut, man kommer både hamra på försoningen och relationerna kommer gå åt skogen.
Repliken var:
- Ser man till när detta röstats om tidigare så har Turkiet inte reagerat. Försoning kan inte göras utan detta.

När fan blev Mona Sahlin och hennes hantlangare konflikts vetare ?! Det som händer är endast ett bevis på okunnighet ! Turkiet säger nu att man försvårat försoningen, och att man inte längre ska tolerera armeniska illegala invandrare. Man kan utvisa dessa. Då blir trädkramar vänstern förskräckt! INTE FAN KAN MAN UTVISA ILLEGALA INVANDRARE ?! För det har vi aldrig gjort i Sverige… När vi gjort det, blev det ett motsvarande liv ?

Man är så inträngd att man inte vet var man ska ta vägen. Mediorna har pumpat ut om detta i mer än en vecka nu. Det är inte bara den svenskturkiska gruppen som reagerar. Turkiets reaktion blev en kalldusch, för ”tidigare har man inte reagerat på detta vis”. Sen har man även bidragit till att internationell lagstiftning tappat än mer värde och man har brutit mot FN-stadgan som säger att man ska jobba för fred.

Är detta vad man som svensk medborgare vill se och leva i ? Inte jag iaf, och jag vet att väldigt många håller med mig i denna frågan.

Vi måste stå upp för MR är ett argument, ett annat är att det finns för mycket nationalism i Turkiet…. Det hade inte skadad trädkramarna att vara en smutt nationalistiska och tänka mer på Sverige och dess folk! Sen så bör någon upplysa dessa idioter om att MR inte fanns under WWI. Oavsett, beslutets grund är fel, beslutet är fel, beslutsfattande organ är fel och retoriken är en katastrof. En händelse flera fel. Sämre politiker kan man ju leta efter i evigheter.

Man har myntat ett ”folkmord” under WWI, där siffrorna inte stämmer överrens, grupperna inte stämmer överrens, intentionen som är det bärande inte existerar, ett ”folkmord” som begåtts av en armé som slogs i bla. Canakkale (på flera fronter) samtidigt som man var ute och jagade armenier (låter det logiskt ?) OCH det allra viktigaste. Ingen nekar till att människor dog. Inbördeskrig och krig i allmänhet dör människor. Men ingen tar upp antalet araber, albaner, bosnier, turkar (turkmener, azerier) och kurder som dog. Det är en hetsjakt, ”kristna grupper” hit och ”armenier” dit. O detta är för att försonas ? Ta er tillbaka till skolbänken ! O lämna fredsarbete till konfliktsvetarna.

Tänk om resten av EU kunde göra som Erdogan.
O Isaf som Mehmet.

Bloggare om spektaklet.
1. Ohlys hypnos.
2. EU & Turkiet.
3. Hon-Monstret Mona Sahlins aktivitet.
4. Briljant blogg om att många kastar stenar i glashus.
5. En som undrar varför just Turkiet hamnar i kläm och vill att Mona Sahlin åker till Turkiet och förklarar sig.


Sancak Beyi Emre

15 kommentarer:

Anonym sa...

bu hu... Låt mig gråta en halv tår åt dig och andra folkmordsförnekare.

Det var folkmord, lev med det.

Sancak Beyi Emre sa...

HAHAHA ! Ta det till ICJ om du är så modig och säker. Ryggrad kräver sådant. Då handlar det om realitet och inte lögner. Antar att det inte kommer lösas, för inte kommer lögnare vilja få en second opinion av folk man inte kan betala av ?

Emre

Anonym sa...

Du borde kolla upp svenskan. Du menar säkert "Sådant kräver ryggrad"...

Jo, var på föreläsning i Uppsala där William Schabas föreläste. En av världens ledande folkrättsjurister och experter på folkmord. Har varit med Rwanda-tribunalen och lite till. Han sa att det var folkmord. Inget snack om saken.

Jag kanske inte skulle vilja satsa på det där om ICJ om jag vore du. Men det intressanta är vad du kommer att säga när också ICJ säger det var folkmord?! Vart tar du vägen då??

Sancak Beyi Emre sa...

Vart tar du vägen när telegramen som påstås innehålla "intentionen" (som dessa kretsar propagerat för) bevisas även med modern teknologi vara förfalskningar ?

Vad kallar man det då ?

Vad säger ICJ när det kommer upp ?

Låt folk vela runt bäst dem vill. Men jag tror inte någon har bättre koll på de händelserna än Armenierna och Turkarna. Det är även de som ska lösa problematiken. Dock tycker jag att det är lustigt det här med kommissionen armenien är emot. Vad döljer man ?

Emre

Anonym sa...

Tack för din blogg , Sancak Beyi Emre
Sakligt och läsvärt !
Kommer ihåg historien med den där historieläraren i Södertälje som vart mordhotad och till slut sparkad från skolan efter påtryckningar från syrianer.
Fallet fångade mitt intresse för händelsen och då insåg jag vilka hemska människor dessa grupper är.

Stå på dig !

Anonym sa...

1. Tillåt icke-armenier att få tillgång till de armeniska arkiv som finns i USA. Av någon minst sagt misstänksam anledning så får endast armenier tillgång till detta arkiv..döljer ni något?

2. I franska arkiv står det att tusentals armenier togs emot av frankrike efter deporationen som osmanska riket geomförde, vad hände sen dessa armenier iklädda franska uniformen stred på frankrikes sida under kriget mot osmanska riket. Väljer man sida får man banne mig acceptera att man dör i strid! Då är ni längre inte civila, varför förstår ni inte det? Så dumma är inte armenier, inte dem jag träffat på iaf. Någonting döljer ni som ni inte vill att stater skall veta av.

3. Gå till ICJ, låt kunniga döma i sakfrågan, låt den där folkrättsjuristen du talar om döma i frågan tillsammans med andra folkrättsjurister. Då ICJ godkänner detta genom en korrekt juridisk lagtillämpning, då har inte jag som turk iaf nått att komma med!
Sålänge frågan bedöms RÄTTVIST och med bevisförning. Se där om ni vågar lägga upp arkiven på bordet..

Skulle bli riktigt intressant att se..

4. Sen tycker jag även att varenda armenier bör ta en titt på en rapport er första premiärminister skrev angående striderna mot osmanska riket. Hur han förklarar att han beordrat massaker av muslimer. Läs detta få lite självinsikt..


Sultan

Anonym sa...

Läsvärt, moderata riksdagsledamoten Gustav Blixt har iaf huvudet på rätt plats..

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/varlden/article6799655.ab

Anonym sa...

Jag litar hellre på vår egen ambassadör Anckarsvärd i Turkiet som skrev att det var folkmord.

Sancak Beyi Emre sa...

Jasså ? Sa han att det var folkmord ?! Fanns konventionen då ?! Jag visste att min utbildning var bristfällig ! FAAAAN !

Men var har vi intentionen då ?

Sen fanns andra svenska statliga observatörer som sa motsatsen, varför tyst om dessa ?

Emre

Anonym sa...

Att dina kunskaper är bristfälliga var väl varken nytt eller förvånande.

Anckärsvärd skrev så här: "Förföljelserna mot armenierna hafva antagit hårresande proportioner, och allt tyder på att ungturkarna vilja begagna tillfället, då af olika skäll igen effektiv påtryckning utifrån behöfver befaras, för att en gång och för alla göra slut på den armeniska frågan. Sättet härför är enkelt nog och består i den armeniska nationens utrotande...Det lärer icke vara den turkiska befolkningen, som själfmant inskrider, utan hela rörelsen utgår från myndigheterna och den bakom dem stående ungturkiska kommittén, som nu visar hvars andes barn den är."

1) "utrotande av nation = folkmord" även om konventionen inte fanns

2) det var regeringen och inte befolkningen som stod bakom => uppsåt

3) Vilken statlig observatör är det du pratar om? Pravitz som var på genomresa till Persien och kördes runt av en turkisk statlig chaufför? Samma Pravitz som var tyskvänlig och spydde galla över judar och armenier i allmänhet och var nazisympatisör under andra världskriget? Ja, du. Då väljer jag återigen hellre att tro på den svenske militärattachén af Wirsén som fanns hela tiden i Turkiet som statlig observatör och skrev så här: ""[deportationerna] hade officiellt till mål att flytta hela den armeniska befolkningen till steppområden i norra Mesopotamien och i Syrien, men i verkligheten avsågo de att utrota armenierna."

Och återigen ja: din utbildning är väldigt väldigt väldigt bristfällig.

Sancak Beyi Emre sa...

HAHAHA ! Jaha, allt detta kunde man se från Istanbul ? Eller släpptes han in på krigsområden ?

1. Det var ingen nation som uttrotades, förutom Osmanska riket. Att flytta folk under krigstid var en allmän sedvana på den tiden, och kan även vara det idag i extrema förhållanden. Om konventionen inte fanns, kan du inte döma någon efter den heller.
2. HAHAHAHA ! Ja, klart regeringen jagade armenier för något bättre hade man ju inte för sig. Canakkale, Ryssarna, mellanöstern osv… Ni inser att ert skitsnack inte har logik va ? Regeringen faller samman, det skapas maktvakuum och pappskallar som du fortsätter med att ”det var regeringen”…. Patetiskt. Jag tror snarare att de armeniska revolutionärerna (anarkisk terror var på uppgång på den tiden) gick lite för hårt på Kurder, Tjerkeser och Turkmener för att bilda stor ”armenien”. Sen försvarade dessa sig med samma mynt, och nu sitter ni och lipar…. Ryggradslöst är det om du frågar mig.
3. Ja det stämmer. Men är det mindre legitimt än tex Morgenthau ? Hans syn på turkar håller ju en klass för sig. Inte tala om de flesta som refereras till faktis. Jag anser därför att Pravitz är en lika legitim källa som era hejduker.
af Wirsén kommentar är ett nötskal på hela skiten gått till faktis. Man klurar ut vad Osmanerna hade för motiv bakom allt. Sätter du motivet bakom handlingar ständigt, så är det inte så konstigt att er saga blir en barnsaga. HÅLLER INTE PAPPSKALLE !

PS: Turkiet fanns inte då, det är Osmanska riket vi snackar om. Kul att du slänger skit på min utbildning men inte kan skilja på datum och stat :D

Emre

Anonym sa...

Osmanska riket fanns, men alla länder hade sedan 50 år tillbaka kallat landet för Turkiet, inte osmanska imperiet din bimbo!

Och prata inte om att vara logisk. Du kan inte stava till ordet. Det kan t.o.m. en blind person se utav dina osammanhängande högst subjektiva och grundlösa texter rakt genom.

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Jag är fan trött på dina idiotiska påståenden och minst lika korkade undanflykter. Från och med nu, får du inte svar om du inte har något vettigt eller som är kopplat till verkligheten.

Emre

Anonym sa...

Anckarström hade andrahandsinformation han sände till Sverige. Han var väl knappast av denna sorten att han skulle söka sig till dessa områden som var konfliktdrabbade. Han tillhör ju ändå ett släkte som var först med rasbiologi. Läs den högst ärade och erkända vetenskapsmannen och blommornas far, Carl von Linne så får ni se vem som gav mänskligheten och främst Hitler idén till rasrenlighet.

Sancak Beyi Emre sa...

O där fick vi den insynen också .. Vad kallar vi detta hyckleri ? Ryggradslöshet... Man har ingenting som håller vägen ut, eller ens halvvägs, utan endast halvdana överdrivna sagor !

Emre