fredag 12 mars 2010

TBMM: Väst, se er själva i spegeln

Jag har lärt mig enormt mycket under denna ”folkmords omröstning”. Jag har fått höra hur rasistisk Bodil Ceballos är, jag har klurat ut vad allt detta spektakel grundar sig i och jag har sett att politiker verkligen är långt ifrån akademiker och dessa har inte ens huvudet på skaft för att kompensera upp för sin okunskap.

Vad som tynger mig mest är att detta endast handlat om religion och turk hat. Allting handlade om ”de kristna hit och de kristna dit”. Jag hörde även om riksdagsledamöter i KD som lämnade utlandsuppdrag tidigare för att delta i omröstningen (för att de inte skulle kunna se sig själva i spegeln annars). Hur mycket man än försöker dölja den, så poppar en kristen extremism upp vid motsvarande tillfällen som en motsvarighet till Zionism och Islamister. Man hade tom mage att säga att ”kristna i Turkiet än idag är förtryckta”…. Kräldjuren har tydligen inte varit i centrala Anatolien eller ens i Istanbul där kyrkor, synagoger och moskéer står sida vid sida. Kyrkorna får dessutom ringa sina klockor, till skillnad från muslimerna här i EU som råkar ut för diverse saker när man vill bygga en moské med minaret. Böneutrop är uteslutet, så idag ber de flesta i källarlokaler och andra platser som inte uppfyller den efterfrågade standarden. Kanske ska Turkiet ge fan att tillåta klockorna slå? Nej, när man är oskyldig ska man inte göra sig skyldig till brottet man anklagas för. Men kom igen, Lars Vilks blir en "symbol för yttrandefrihet" genom att kränka miljontals männsikor. Vad säger detta er ? Sverige är inte heller perfekt, det finns en hel del vi inte pratar högt om.

Den turkiska riksdagen sitter nu och kokar. En av nissarna i riksdagen som var mottligt förbannad uttryckte sig med ”Hitlers partner har ingen som helst rätt att rösta om sånt här”. Vad säger man om detta ? Sverige tillät än transit av tyska soldater när ens skandinaviska bröder låg under ockupation av dessa, förintelse lägre låg mitt under nosen på oss och vi sålde järnmalm till Wermacht som säkert använde lite av den malmen i förintelse lägren. Vad kan vi svara på sånt ? Tja, alla länder har skelett i garderoben. Skillnaden är att det Turkiet och turkar anklagas för denna gång är fiktivt. Väst om någon bör inte uttala sig om historia. Se sig själv i spegeln innan iaf. Skam i kroppen ? Nej då ! Vad händer nu om man börjar rösta om Förintelsen i Turkiet, om Samerna, rasforskningen osv ? För att Sverige måste ”komma till rätta med sin historia” som medlem i EU….

Nu har det gått så långt att Utrikesminister Carl Bildt och den turkiska motsvarigheten Davutoglu (båda är de främsta ministrarna i båda länder och EU) ska träffas i Finland och diskutera frågan. Är detta värdigt Sverige ? Jag avskyr FP, men deras debattör under mötet var mycket duktig. Men debatter där folk kommer med oföränderliga föreställningar är inget som en duktig debattör kan ändra på. Nu fick man utlopp för sitt Turkhat och kristna extremism.

Är det verkligen så här vi vill ha Sverige ? Hur många ser vart detta rödgröna block kommer släpa landet ? Vad hjälpte detta ? Försoning ? HAHA, jag känner ingen ilska men inte fan tänker jag försonas med någon som anser mig och de mina vara mördare, som dessutom inte lyssnar till oss när vi vill säga vår sida.
Något jag tyckte var lustigt var att ingen tog upp de dödade turkarna, kurderna och araberna, gissa varför ? För målet var att sätta dit de ”otrogna”, inte kan man väl berätta hela den sanna historien då ?

Låt oss inte glömma att man bad Turkiet om arbetskraft en gång i tiden, och tog emot dessa arbetare med orkestrar. O tidigare räddade man krigarkungen Karl den XII från ryssens klor och skickade ut en här för att möta dessa på slagfältet i kungens ära. Hur tackar man? Detta är tacken… För all del…

Detta är vad RÖDGRÖN utsätter vårt land och internationella rättsväsenden för:

GP 1 2 3

DN 1 2 3

LÄS GÄRNA DETTA. Turkiet har gått om Europa vad gäller produktion. Behövs EU ?


Sancak Beyi Emre

24 kommentarer:

Random dude sa...

Well, det är väl inga news att alla länder alltid gör bad moves. Alla människor gör bad moves. Det är lite det som är mänskligheten, att saker inte bara är svart och vita, goda och onda, bra och dåliga.

Det som oroar mig är att din position är precis som alla andra människors position att rättfärdiga dåliga moves med att påpeka att andra också har gjort dåliga moves. Detta är helt och hållet sanning, men det leder aldrig till något konstruktivt mer än knas.
Turkiet var allierat med tyskarna under WW1, det råder inga tvivel om det, lika lite som att Sverige lät tyskarna använda svenskt territorium under WW2.
Det ligger samtidigt rätt mycket faktisk bevisning i att armenierna hamnade i en tradig position iochmed att de allierat sig med ryssarna under WW1.
Grejen är att det här hände för så extremt lång tid sen, allt det är idag är historia, en visning om vad som har hänt.
Om man hänger kvar vid issues istället för att bara "ja okej, shit happened, nu vet vi det till framtiden" så löser sig aldrig något.
Och att peka på att andra har gjort fel är egentligen just det, att man inte pallar stryka över historien och gå vidare, för att andra också har skit i garderoben.

Alpha sa...

Så jävla bra skrivet, Undra om FP kommer kämpa lika hårt för att rösta igenom folkmordet på Palestinierna! Folkmordet på indianerna i Amerika! folkmordet på Japanerna! Hiroshima och Nagasaki var endast civila mål och för att testa sina nya vapen! Skam att Sveriges politiker för en häxjakt på Turkiet på detta sätt! Skäms att kopplas ihop med sådana ryggradslösa varelser.

Osman F sa...

Läs detta Sancak:

http://www.todayszaman.com/tz-web/news-204134-italy-not-among-countries-recognizing-armenian-allegations-on-1915-incidents.html

Sancak Beyi Emre sa...

Det är mänskligt att fela, absolut. Ingen nekar till att det dog människor under WWI. Jag respekterar även de som anser det vara ett folkmord, för att det finns åsiktsfrihet i Sverige.

Vad är det jag rättfärdigar menar du ? Turkiska republiken fanns inte ens under perioden, folk utanför ”armenier klubben” är fortfarande oense och armenien vägrar ställa upp på en kommission. Tyder det på att Turkarna är oberättigade att vara kritiska tycker du ?

Vad jag vet så har ingen tagit upp några krigsbrott begångna mot Osmanska riket under WWI, all fakta som inhämtas tas av de krigsförande fienderna och det står klart och tydligt i Lawrence of Arabias biografi vad han använde som propaganda för att skrämma upp araber och få mer stöd från väst makterna.

Något konstruktivt skulle vara att politiker håller sig till politiken och akademiker till forskning. Där kan vi få ett konstruktivt slut. Men vem sättar käppar i hjulet ? Inte endast för det, men även en normalisering mellan Armenien och Turkiet ? Vänster tvistade idioter världen över. Man bör se sig själv i spegeln först ! de 10 milj i kongo som dog är det ingen som tagit upp ? Bör inte EU medlemmar ta i tur med sin historia innan man går och rotar i Turkiets ? Finns tydligen inte mycket substans i det man säger. För vad jag vet (både som akademiker och observatör) så har väst, mer än någon annan, anledning till att be stora delar av världen om ursäkt och ”erkänna”.

Hur ska detta leda din försoning tycker du ? Vad blir framtiden ? Att Turkiet vägrar öppna sina gränser till armenien som svälter ? Att jag ska sitta och diskutera detta när S, KD och miljö fanatikerna sitter med facit på hand ? Konstruktivt ? Demokrati ? Yttrande och åsiktsfrihet ? Inte !


Högern gäller ! För jag vill inte se dessa idioter förstöra landet jag vuxit upp i och älskar. Varken relationerna mellan båda mina eller i något enskillt fall !

PS: lustigt att dessa människor ständigt sörjer för minoriteter och kristna i regionen. Jag har aldrig läst en artikel om att araberna i Irak blir blåsta i sitt eget land och att det är främst dem som lider av terror. Det är antingen kristna eller kurder. Samma bana följer man även i historie skrivningen. Inga turkar dog, utan dem mördade de stackars oskylda… Ingen har ens tänkt och se på klimatet och svälten. Hade man inte haft en gnutta vätt hade man tom försökt berättiga Israels ockupationer på palestinsk mark och armeniens ockupation av Karabag !


Hamed:

Tyvärr så anses Turkiet som är det som dök upp ur askorna ur Osmanska riket fortfarande ansett som Islams symbol ut. Förutom det så har man en fobi mot turkar i allmänhet pga härjningarna mina förfäder hade. Som bla krossade de första EU (Romariket). Det är ett komplext hat, men den finns och den är stark.


Emre

Ottoman sa...

När vätvärlden godkänner ett folkmord som aldrig inträffade skjuter dem Turkiet mer åt öst, vilket jag inte har något emot. Vi ska abslout ha bra relationer och även utöka handel med länder som Iran, syrien mm (armenien får fortsätta svälta tills de lämnar nagorno-karabach och går med på att man får tillgång till deras arkiv). Turkiet är inte längre enbart beroende av europa utan har ökat sin handel med arabstaterna och flera av de afrikanska länderna. Detta påbörjades egentligen under Erbakans tid men vi alla vet som hände i slutet. Militären med påtryckningar från bl.a USA tvingade regeringen att helt enkelt splittras.

Sancak Beyi Emre sa...

Ottoman:

Turkiet är inte ens beroende av *IMF* ! Sverige är bland de mest skuldsatta staterna... Gul sa tom att man inte ska ta Sverige på allvar. Ur Turkisk synpunkt förstår jag det för man sitter på en helt annan sits idag, men det skänker mig en enorm sorg. Sverige är där vi alla bor och vuxit upp i, en del av vår identitet. Jag tar riktigt illa upp över detta.

Det är upp till Turkiska svenskar att reparera detta idiotiska beslut, ge klarhet över vad det innebär och agera som mellanhand för båda våra länder.

Emre

Ottoman sa...

Tyvärr så har vi turkar varit ganska dåliga när det gäller att organisera oss. Kan bero på att flertal som kom till Sverige från konya inte fokuserade på det utan var främst intresserad av att spara pengar och skicka dem till hemlandet och även att flytta tillbaka vilket inte blev fallet utan många fortsatta med sina företag (främst restauranger). Sen har vi inte haft ett hat som vissa grupper har gentemot Turkiet vilket sammanför dem för enbart detta syfte. Måste också beklaga att antal turkar med akademisk utbildning är fortfarande låg jämfört med andra invandrargrupper som kom till sverige under samma period.

Anonym sa...

Bra skrivet Ottoman, håller helt och hållet med dig. Förhoppningsvis leder detta till något gott och det är att Turkiet vänder ryggen mot väst och blickar mot Asien istället!

Det jag vill se av oss Turkar i Sverige nu är att vi grupperar oss och försöker informera svenskarna om det som egentligen hände under kriget, armeniernas försök till att bryta ut "Armenien" (1780-1896) med Ryssland sedan Frankrike, terrorismen från Armenien, attackerna mot byar, Armenien-Azerbaijan kriget och mycket mer. Allt måste ut om det ska vara rättvist!

Jag var på en föreläsning av en turkisk professor i Malmö häromdagen där han berättade att man i USA har sekretessbelagt arkiven om Armenien (1915-16), hur kommer detta sig?

http://www.tallarmeniantale.com/index.htm
Vet dock inte hur pålitligt hemsidan är då jag personligen inte är så insatt i ämnet för tillfället.

Sancak Beyi Emre sa...

Vill vi organisera oss ? På allvar ? Jag har försökt några gånger, men ständigt har de varit "tänk om", "PKK blir arga" osv.

Finns det människor med ryggrad som på allvar vill organisera sig, hör av er till mig.

Emre

Alpha sa...

Emre

Något många glömmer eller helt enkelt inte är tillräckligt utbildade för att veta är att detta folkmord inte är riktad mot Turkiet eller skall i alla fall inte vara riktat mot Turkiet. Precis som Mona Sahlin säger: – Den reaktionen har Turkiet visat mot alla länder som tagit liknande beslut, men det är inte Turkiet som är anklagat. Det är en händelse som inträffade innan Turkiet ens fanns.

Dvs, detta inträffade innan Turkiet ens fanns och därför inte heller kan hållas ansvarig/skyldig på något vis. Turkiet borde vara tydliga och poängtera just detta! Det är fel att svenska politiker en på något sätt kopplar ihop sitt erkännande av ett folkmord med namnet Turkiet eftersom inträffade under Ottomanska riket.

/Hamed

Anonym sa...

En vänsterpartistisk riksdagsledamot skriver att Vänsterpartiet anser att det inte är politikers eller riksdagens uppgift att skriva historia, men att de däremot har ett ansvar att förhålla sig till historiska faktum för att offren ska få upprättelse och de brott som begåtts inte upprepas. Under riksdagsdebatten den 11 mars presenterades från hans och den röd-gröna alliansens sida såväl siffror som konstateranden av en art som skulle varit värdiga en historiker som efter omfattande forskning presenterar de slutsatser han/hon dragit (självklart efter att han i enlighet med historisk metod studerat källmaterial och utsatt det för en källkritisk granskning o.s.v.). Man tycker att alliansen åtminstone kunde ha pratat ihop sig om en siffra om antalet dödsoffer.

“Vilka historiska faktum ska man förhålla sig till?” är en fråga jag vill rikta till de ur den röd-gröna alliansen som tagit ställning för motion 2008/09:U332. Vilka massakrer är värda att ta upp i den svenska riksdagen? Vilka offer är värda att uppmärksamma? Efter valet kanske ni ska behandla huruvida de massakrer som genomfördes på azerbajdzjan-turkiska kvinnor, gamla och barn under det krig mellan Armenien och Azerbajdzjan som utspelade sig under 1990-talet var att definiera som folkmord eller bara etnisk rensning, så kanske ni kan bidra till den försoningsprocess som ni anser er kunna så mycket om. Eller så kanske ni ska rösta för ett uppmärksammande av de massakrer på muslimer, utförda av kristna, som runt den tid ni röstade om ägde rum i samband med det Osmanska rikets tillbakagång? För att ni på något sätt med era expertkunskaper ska kunna verka för den försoning ni ansåg/anser er gynna genom det beslut ni fattade i riksdagen. (En del var i och för sig lite då och då blygsamma och TRODDE inte att ni skulle skada försoningsprocessen… Det var väl ett uttryck för er ansvarskänsla; ni ville lämna utrymme för lite osäkerhet och inte med säkerhet uttrycka någonting ni trots allt inte kunde vara helt säkra på.) Eller ni kanske menar att ni nu rott försoningsprocessen i hamn?

…historiker, konfliktlösare och konfliktförebyggare, utdelare av rättvisa, psykologer… Att man kan sitta på expertkunskaper inom så många områden… Vad säger ni om att bilda ett styre av upplysta? Ni har ju potential att rädda nästan hela världen…

Den röd-gröna alliansen är inte bara kompetenta inom otaliga ämnesområden, man är även moralens förkämpar. En av riksdagsledamöterna som (försökte) argumentera för motionen tyckte om att påpeka att, och frågade sig hur, moderater under valkampanjen förhållit sig på ett annat sätt till den fråga man nu skulle rösta om. Hon verkade väldigt förvånad. …jag var också aningen förvånad. Över att hon, som några dagar tidigare i möte med turkar i Sverige uttryckt att hon var mot motionen (och medgav att den inte var särskilt konstruktiv) men skulle rösta för den för att hon inte kunde frångå sin partikongress linje, var så förvånad. En del människor har inte bara moral, utan dubbelmoral. …less is more gäller inte i vissa fall.

En annan riksdagsledamot uttryckte något i stil med att hon bevittnat folkmordet. Vad har vi historiker till? …de behövs ju inte. Hon har bevittnat folkmordet.

En annan menade att offren måste möta sina gärningsmän och få en ursäkt för försoning. …ja om vi har människor i Sveriges riksdag som bevittnat ett folkmord 1915 så är det mycket möjligt att vi även kan få tag på eventuella gärningsmän. Jag kan ju annars ställa upp; jag är ju trots allt turk, jag skulle nog kunna aspirera på att få rollen som gärningsman.

Slutligen måste nämnas en viss riksdagsledamots insiktsfulla, intellektuella uttalande/argumentation. Hon menade att det “att folkmord utförs beslutas inte av oss” (läs av den röd-gröna-alliansen), "utan av den som utför folkmord". …mycket insiktsfullt… För en gångs skull sade hon något som var partiellt logiskt sammanhängande.

Sancak Beyi Emre sa...

Hamed, riktigt så är det tyvärr inte.
1. Datumen precis som folkgrupper och antal varierar ständigt. Det finns vissa som påstår att självaste Mustafa Kemal är ansvarig.
2. Om det nu är ett folkmord, varför tar dessa nötter inte det till ICJ ? Det är ju där sådant behandlas. Jag ska förklara varför: MAN HAR INGET KONKRET ATT STÅ PÅ OCH KONVENTIONEN ÄR FRÅN 1948. Ingen seriös och vettig människa tar detta på allvar, men det gör ont att bli anklagad.
3. Att säga att det var folkmord betyder att Osmanska riket anklagas. Det innefattar inte endast Turkar, utan hela den muslimska världen plus en massa andra nationer. Folkmord betyder att du har en intention att förgöra en grupp, har du den intentionen så släpar du inte iväg tåg till dessa när dina soldater går nästan barfota till fronten till fots. Dessutom så skulle det betyda att ockupations makten stod och såg på. För soldater och materiel hade man. Troligt ? Nej, den forskningen man utgår ifrån har sin kärna i grupper sponsrade av armeniska grupper. Och det finns villkor för att få finansiering för att forska, det vet alla som gett sig in i det helvettet.

Min mammas morfar som var sergeant (precis som sin barnbarns barn), som berättade allt elände på ryska fronten i öster (för min mor och mormor) och skänkte sin pension till staten och folket, hade inget att berätta om det som dessa puckon idag berättar. Däremot berättades det om underhållsvägar som utsattes för överfall och byar som bränts ner när soldaterna ryckte fram med byborna massakrerade. Vem ska be mig och de mina om ursäkt och komma till rätta med det ? Någon som gjort det ? Varken Osmanska riket eller den Turkiska republiken har begått något folkmord ! Den som påstår det får slänga fram sin fakta innan den öppnar käften, utan intention har du ingenting. Att gå och köpa gammal (Lawrence) propaganda är inte att ha koll på historien. Läser man Lawrence böcker så står det tydligt hur denna ypperligt duktiga psykologiska krigsförare använt sig av detta skit som propaganda. Kan någon av dessa forskare ta fram fakta från de som inte låg i krig med osmanska riket ? Tyvärr. Är forskningen korrekt då ?

Emre

Anonym sa...

Kolla på detta program(flera delar)

http://www.youtube.com/watch?v=cv83uc2VScI&feature=related

Observera sättet armeniern argumenterar, hur han blir nervös...

Sancak Beyi Emre sa...

Det är inget unikt. Man förtjänar inte ens den uppmärksamhet den man får.

Anonym sa...

Jag tycker att visst att man skall uppmärksamma detta.

Denna man är född och uppvuxen i Turkiet och har kommit långt karriärmässigt i sitt liv men samtidigt pratar han om hur turkarna nedvärderar armenierna, ser ner på deras kultur osv. samtidigt som det bor över 200000 armenier i Turkiet.

Hans sätt att argumentera gör mig förbannad. Börjar turken i programmet lägga fram bevis utbryter han "DU LJUGER" eller "Propaganda". Dessa bevis kommer från bla. amerikanska, brittiska, franska, ryska och turkiska arkiven.

Hursomhelst, om man nu armenierna har bevis varför går man inte till internationella domstolen och får det beslutat en gång för alla?


/slarvigt skrivet men ni förstår....

itsweden sa...

Som etnisk och infödd svensk var det väldigt intressant att ta del av denna information och de olika vinklingarna av saken. Jag undrar, om det inte hade bott några turkar i Sverige, då hade denna diskussion inte ens uppstått och det hade kanske inte funnits någon tvekan alls att peka ut Turkiet? Krig är hemskt, det sker fruktansvärda saker och det är själva anledningen till att undvika dom.

Anonym sa...

Turkarna får fan visa ryggrad den här gången och gå och rösta på moderaterna den här gången, så får blåsta Mona Sahlin se vad för röst turkarna har här i sverige.

jag blir egentligen flyförbannad på Turkiet som tar det lättare än oss svenskturkar i sverige. Vafan gå och ta ett regeringsbeslut om alla de folkmord som de länder som beslutat om ditt ärende gjort. Sverige till ex, turkiet jobbar med Ericsson men många andra företag. Blås av ett av avtalen och jobba med samsung istället! Köp inte vapen från USA för flera miljarder, köp från nån annan. Vafan så många terrorister som Turkiet har i landet, skulle vi tjäna på att bygga egna fabriker inom gränserna, därmned bli av med arbetslöshetsfrågan också.

Vi borde jobba för att få ett erkännande om folkmord för de turkar, kurder och araber mm som dödades av kristna under kriget?

Ahömbele sa...

VI ÄR SJUKT DÅLIGA PÅ ATT HÅLLA IHOP och det blir ju inte bättre heller. Det är ju bara se på hur Turkar agerar, vi har inget lag i fotbollen, medans syrianerna har 20 tal, vi hade Topkapi, hur många Turkiskaföretag kan vi säga stöttade detta lag? Nada.

Men det är bara ta ett sånt exempel som att vi inte håller ihop som folk alls. Någon kommer från Kulu någon från Izmir, pratar du med den från Izmir så säger han "Kolla en Kululu, han är tönt" typ...

Jag har en uppfattning om att många Turkar har akademisk utbildning, men skillnaden är vi inte hamnar i strålkastarljuset, då vi inte är ute efter en massa uppmärksamhet, tror jag.

Assyrier, Syrianer och Kurder söker ju spotlighten, dom blir politiker för att dem genom Sverige vill hämnas på Turkiet och det är seriöst otroligt sjukt att se, vad vet dom om samhället? Det enda dem gjort är att dem fått en massa socialbidrag sedan dem gick över gränsen.

Sossarna och vänstern är fulla av dessa och det är därför man inte röstar på dessa i framtiden.

För att rätta Ottoman, det kom inga andra folkgrupper från mellanöstern i lika stor mängd som oss Turkar. När Sverige behövde arbetskraft kom arbetande Turkar för att få jobb och verkligen kämpa och slita här. Men efterhand kom "flyktinginvandrarna" dem fick en massa bidrag och har förstört ryktet om Turkar då de väljer att kalla sig Turkar när de dräggar, för att vara något annat när det passar.

Turkiska Riks Förbundet och Turkiska Ungdoms Förbundet måste börja agera och verkligen arbeta för att förbättra för riktiga Turkar! Frågan är om organisationerna ens gjort något för oss...

EMRE,
Vem har kallat dig för diverse saker? Har du ideér etc, kör för fan kompis!

Henrik Larsson sa...

Emre, en idiot som du vill man inte försonas med överhuvudtaget, oavsett om det var folkmord eller inte. Rubbade självgoda stackare släpper jag inte i närheten av mig. Speciellt inkompetenta stackare som år 2010 i Sverige med biblioteken fulla av böcker om folkmord fortfarande är kvar i förnekelseträsket.

Gör dig själv en tjänst och resten av oss en tjänst och avlägg tystnadslöfte eller nåt så slipper man lyssna på ditt eviga tjatande om ICJ, uppsåt och annat som finns i överflöd i historieböcker. Min 14-åriga son kan mer än du kan om folkmord och det enda han har sett är Schindlers list och bläddrat i encyklopdia och läst om armeniska folkmordet.

Snälla, lägg ner. Det är pinsamt.

Sancak Beyi Emre sa...

Henrik:

Jag sörjer för sådana enfalidiga idioter som dig och din son. Jag antar att alla inte kan hålla samma nivå, men detta är 2000-talet som du väl formulerat.

Bibliotekens böcker kan jag ge dig ett simpelt svar på. Hur många av de turkiska böckerna har tillstånd att tryckas i EU ? O vad är anledningen ?

Vi förutsätter att det var ett "folkmord", men hur kan Förintelse förnekande böcker tryckas och inte de turkiska ? Förklara det för mig papp skalle !

Antar att ingen lärt dig om källkritik och granskning, tyvärr verkar det som att du medför den efterblivenheten medvetet en generation. Låt gå, men håll dina idiotiska tankar för dig själv.

Emre

Anonym sa...

Som sagt, om nu armenierna är säkra på att det var folkmord och har bevis varför går man inte till den internationella domstolen?

Henrik Larsson sa...

Biblioteken är full av turkiskvänliga litteretur som förnekar folkmordet på armenierna.

Vill du ha tips på läsning eller är du okunnig rakt genom på bägge sidor av frågan?!?

När jag skriver att du är en idiot så är det egentligen en förolämpning mot idioter men det finns inte något annat ord som går att uttryckas här som beskriver den låga nivå av argumentation (väl, den totala avsaknaden av den).

Turkiets folkmord på armenierna vill han vifta bort med svenska handeln med nazisterna? OCH?! Sverige gjorde det och det finns dokumenterat. Det var just därför Sverige betalade judarna 50 miljoner i skadestånd som ett gest för gottgörelse. Var är ni på denna process? Tja, låt oss säga nånstans i stenåldern om man jämför med människans historia.

Det är genuint synd om typer som du. Jag menar det. Du och dina polare behöver gå på terapi eller någon operation för att bota era synfel som gör att inte inte kan se uppenbara grejer.

Sancak Beyi Emre sa...

Henrik Henrik Henrik....

Om det nu finns böcker, varför vägrar man trycka några och tom gå så långt att bannlysa dessa ?

Terapi ? Vaför ? För att jag inte delar din och den kristenextremistiska linjen ? Trode man hade åsiktsfrihet ? Jag säger blankt nej, finns på tok för många luckor i sagan. Vad är ditt argument ? Idiot, förnekare osv.

Det finns betydligt mer vi i Sverige inte talar högt om, som vi inte "ställt till rätta". Jag är lika svensk som jag är turk, därför går jag inte in i pajkastningen. Men att falskt anklaga någon av mina identiteter möter motstånd.

Förklara för mig, du evigt vise och underrätta oss understående. Hur 500.000 armenier som "återstod av folkmordet" blev idag ett tiotal miljoner ?
Förklara var konventionen börjar gälla ?
Förklara varför man inte tar detta till ICJ om man är så säker på sin sak ?
Förklara varför forskare grips i armenien ?
Förklara varför man väljer att stänga sina arkiv ?
Sist men inte minst kan du förklara var ORDERN som BEVISAR INTENTIONEN tagit vägen ? Den man använder var TYDLIGEN skriven i en fransk skola i Istanbul av en fransk underrättelseofficer....

UPPLYS OSS ! JAG ORKAR INTE VARA IGNORANT LÄNGRE ! OOO EVIGT VISA PAPPSKALLE !

PS: Jag tycker du borde kontakta socialtjänsten, så pojken din inte blir som sin far. Det skulle vara en mänsklig tragedi.

Emre

Blogger sa...

There's shocking news in the sports betting world.

It has been said that any bettor must watch this,

Watch this or stop betting on sports...

Sports Cash System - Advanced Sports Betting Software.