onsdag 17 mars 2010

Låt stackarna få stanna, visa storhet inför de svaga

Erdogan tar tillvara på sina ess. Han senaste uttalande handlar om de illegalt vistande armenier som jobbar i Turkiet. Dessa är ca. 200.000. enligt vissa källor. Ni minns vad trädkramar vänstern (även Kaplan, som med ord sa en sak och med handling en annan) ? ”Erkännande kommer hjälpa försoning, bidra till fred och skapa en fri debatt”. I´ll be a monkey´s brother! VAD ÄR DET SOM HÄNDER NU?!

Erdogan säger att står ut med den illegala invandringen från armenien en stund till. De armenier han har ansvar för är hans egna medborgare. Vad händer med resten ? De åker ut…. Någon bör ta detta till FN och anmäla trädkramarna i svenska riksdagen för att medvetet sabotera freden. Läs ingressen till FN-stadgan, där står min motivation till de.

Men det är inte så att Armenierna är där för nöjesskull. De lider…. De har en korrupt statsapparat som inte kan underlätta eller tillföra förnödenheter åt folket. Rätt är rätt, är du illegal skickas du tillbaka, precis som här i Sverige. Men dessa människor lider i sitt hemland. Turkiet bör inte glömma arvet och ansvaret man har för regionen. Osmanska riket, trots anklagelserna, såg religiöst och etniskt neutralt (mina turkmen bröder var nästan bottenskrap utanför armén), oavsett vad vissa idioter kokar ihop och gör, så har Turkar alltid haft som ideal att vara vid den svagas sida. Lös detta på ett konstruktivt sätt säger jag. Men beakta att om diasporan och armenien börja vela vidare med sitt skitsnack, skicka dem tillbaka och bomma igen gränsen för gott. För den enda lösningen på denna konflikt är genom en seriös gemensam kommission som tar i tur med de frågetecken jag är så kritisk till, men lustigt nog så är just armenierna de som vägrar ställa upp(är man säker på sin sak, vad har man att frukta?). Förutom detta så SKA (!) man upphäva ockupationen av Karabag! Inga kompromisser, man annekterar inte mark och delar ett land mitt i tur hur som helst, och folkmordet där är det ingen som tar upp! Israel kan man gnälla över, men Azeri turkarna och de muslimska kurderna då ? De dödades eller förvisades….

Armenien (har verkligen inga kloka diplomater eller en genomtänkt politik, påminner om Abdulhamits nattmössa) hade ett svar till Erdogan. ”Det påminner om första världskriget”. Jag undrar om all utvisning av illegalt vistande personer påminner om WWI ? Jag skulle pga. endast det uttalandet packa ner och skicka ner varje illegal armenier 1Way med Ryanair. Det handlar om en känslig period, där just WWI är huvudämnet som orsakar friktion och det bästa man kom på var det svaret ?

Varför ska man förresten enas med ett land vars identitet är byggt på lögner (varför ställer man inte upp på en kommission eller öppnar sina arkiv?) och illegalt ockuperar grannens territorium (brott mot folkrätten) där man begått ett folkmord mot muslimer (kurder och turkar) ? Kanske dags för den svenska riksdagen att agera domstol och historieskrivare igen och reda ut den soppan också ?

Lustigt att man tar Kaukasus mest kriminella stat i försvar och angriper en "EU kandidat" (efter Sveriges utspel så tror jag inte längre på medlemskap och anser det inte nödvändigt heller)

1 2 3 4

Ingmar Karlssons tankar kring hela spektaklet

En forskare med vett

Reinfeldt (som får lida för att trädakramare skämmer ut Sverige) ber om ursäkt för beslutet

Hasan Dölek, lika stor sellout som Mehmet Kaplan, uppmanar turkar att stanna i S......

Sancak Beyi Emre

8 kommentarer:

Barbarpapa sa...

Stackars knegare, o lite bakåtsträvande taktik från Erdogan, kardesim fakir fukaranin ne sucu var.

Erdogan borde rikta sina protester mot rätt håll i framtiden. Dessa människor har ingen skuld till pågående politiska spel...

För att det handlar just om ett spel blir mer självklart varje dag, det är inte så att dom direkt bryr sig om människornas lidande under denna period. Isåfall hade dom tagit upp förlusterna båda sidor hade, och även andra fall där termen folkmord kan bli aktuell, tex Algeriet, Kongo osv...

Osman Karabekir sa...

Sancak:

Tack för en bra blogg!

Den svenska riksdagens beslut anser jag vara rasistisk. Detta anser jag i egenskap av turk, kurd och muslim. Därför gratulerar jag turkarna i göteborg som valde att lämna socialdemokraterna. Vad gäller Hasan Dönek så ska den liraren ha jävligt klart för sig att riskdagsbeslutet är RASISTISKT. Socialdemokraterna och vänsterblocket har pekat ut mig (som kurd, turkj och muslim) som folkmördare (alltså ättling till de folk som ska ha genomfört världshistroiens första folkmord). Även Dönek har i egenskap av turk pekats ut som en ättling till massmördare så jag förstår inte vad han gör kvar i socaldemokraterna. Gå ur partiet Dönek Bey.

När det gäller Mehmet Kaplan så är det en person som jag har haft väldigt höga tankar om. Han är en person från en kurdisk stad (huruvida han är etnisk kurd eller vet jag inte och det spelar INGEn roll). Han har alltid värnat om demokratin i Turkiet, har en demokratisk inställning till kurdfrågan och värnar även om sin muslimska identitet. Jag tycker inte att människor från Turkiet ska personrösta på honom efter detta.

Nu hoppas jag att vi turkar och kurder och alla som värnar om Turkiet försöker lista ut anti-Turkiet lobbyns nästa steg. Jag tror att nästa steg kommer att bli att få svenska lärobäöcker i historia att innehålla texter om det fiktiva folkmordet. Då det är turk/kurd- och muslim hat som driver lobbyisterna (syrian och armenier diasporan) så kommer dom och deras svenska politiska hantlangare att göra sitt yttersta för att svarta ner oss än mer i Sverige.

När det gäller dom illegala armenierna så undrar jag verkligen varför vi ska hysa dom när deras hemland aktivt lobbar och propagerar mot Turkiets intressen i EU och resten av världen. Då är jag samma person som sedan flera månader har skrivit att jag anser att dessa 100.000 illegala armenier ska erbjudas turkiskt medborgarskap.

Rätt politiskt drag från Erdogans sida men jag vet och du vet Sancak att Turkiet aldriog skulle skicka ut dessa själar.

Det strider mot den Osmanska andan och vårt folks gästvänlighet.

För övrigt så vill jag bara säga att det är så in i helvete synd att vi inte kan hålla sams på HEMMAPLAN. När syrianerna och deras politiska hantlangare arbetade med att få¨igenom detta i den svenska riskdagen så va våra politiker hemma i Turkiet upptagna med att bråka. Regeringen var upptagen med att tämja svin och landsförrädare i vår militär.

Sen är väl Gulan Avci ett praktexempel på HUR VIKTIGT DET ÄR att Turkiet löser sin kurdfråga och att en TOTAL försoning äger rum mellan turkar och kurder hemma i Turkiet. Turkiet, alltså vår stat,. måste VINNA TILLBAKA sina kurdiska medborgare så att dom inte kan utnyttjas av Turkiet fientliga grupperingar som PKK. PKK som har ett gediget samarbete med den armeniska anti- Turkiet lobbyn.

Vi måste stå enade!

Sancak Beyi Emre sa...

Barbar och feffe:

Nu i sann MR och Hum anda kan väl vi föreslå motioner om att sverige ska be om ursäkt för det regelrätta folkmordet på Samer, delaktigheten och brotten under WWII, ursäkt till de afrikanska svenskarna för sin enorma roll i slaveriet, folkmordet på danskar, finskar och norrmän och även "verka för att få Spanien, Portugal, Frankrike och GB att erkänna flera folkmord på diverse folkgrupper på samtliga kontinenter". Dessutom tycker jag att Lars Ohly, Mona Sahlin, Fredrik Malm, Gulan Avci, Bodill Ceballos och Karina Hägg ska komma och be turkar om ursäkt för sin rasistiska retorik och hetset mot oss med turkisk bakgrund, alternativet blir att man anmäler dessa.

Mehmet Kaplan däremot kommer jag aldrig skaka hand med.

Emre

Osman Feffeson sa...

barbarbabba:

Den armeniska nationalist diasporan kan väl skicka sina pengar till Armenien så slipper armenierna komma till Turkiet för att knega? Nu går ju pengarna till lobby verksamhet och till att köpa upp vänsterpack i Vänsterpartiet och Socialdemokraterna som sedan röstar igenom folkmordstrams.

Du tar emot 100.000 armenier, skickar inte hem dom och deras hemland agerar aktivt iomvärlden för mot dina intressen. Sen när du blir sur och vill skicka hem dom så kallas det för deportation. Rätt drag av Erdogan även om det aldrig lär bli av.

Fortsätter Armenien att jävlas så får väl Turkiet skicka hem dom.

Tomas sa...

200000???

Jag trodde att Erdogan var ute och cyklade. Du är ju värre och så anklagar du armenierna för att blåsa upp sina siffror för offer under folkmordet.

Här, ta och läs den här: http://www.todayszaman.com/tz-web/news-194672-100-report-12000-armenian-citizens-working-illegally-in-turkey.html

PS: Till era stackare som sväljer allt skräp Emre skriver: tänk lite innan ni skyndar hals över huvud för att applådera honom. Då ser ni ännu dummare än vad han är...

Sancak Beyi Emre sa...

Tomas:

Jasså ? Har du bättre koll på Turkiets befolkning än de källor statsministern ?

Tomas, förklara för mig då. Hur ett folk som var enligt Osmansk folkräkning 1.2 milj. Dött 1 milj (siffrorna varierar varje år). O idag har armenien ca 3 miljoner invånare och flera hundratusen runt om i mellanöstern och någon miljon i Amerika ? Är man kaniner eller är det något som inte stämmer ? Man har dessutom haft en befolkningsminskning i Armenien i många år nu. Hur förklarar man detta ?

Det är snarare idioter som dig, som köper allt som säljs, som inte hört talas om källkritik som bör tyckas synd om.

Emre

UncleBob sa...

Vem bryr sig om vad ni turk-blattar tycker? Åk hem och bråka om detta så slipper vi Svenskar att höra er skitiga historia.

Det har framförts önskemål om att göra om hela regionen till en parkeringsplats. Jag instämmer.

Sancak Beyi Emre sa...

Bob:

Inteligensen flödar !