måndag 22 mars 2010

Knäppare saker har jag inte läst på länge !

Ni vet vad jag tycker om kommunism.... Fin filosofi i grunden, men tyvärr inte realistisk. En massa puckon idag som tror att de ska lyckas med det som kostat miljontals liv under alla försök och dyrkar dessa missödens mördande ledare. Stolpskott och puckon, inget annat. Mänskliga faktorn räknades inte med när Engels och Marx rökte opium och skrev sina sketna böcker. Idag avskyr jag kommunism! Hur som helst, så halkade jag över en kommunistblogg som ger sin "kommunistiska syn" på det S.K. "armeniska folkmordet". Det är förbannat kul ! Att nissen är från våra trakter gör det hela än roligare. ENJOY !

PS.
Kommer med ett inlägg imorgon.

Emre

3 kommentarer:

Osman Feffeson sa...

Kommunister från Turkiet är ett extremt efterblivet släkte! När tom Castro har insett att han måste öppna upp Cuba och få in lite utländskt kapital genom turism, så vill våra kommunister isolera Turkiet från världen. Ta tex det här med privatiseringar. Var enda kotte från Turkiet känner till att landet har en korruption som heter duga. Statligt ägda företag har alltid varit genomkorrupta. En stjärna får en chefstjänst i ett statlig företag (tack vare att han har en släkting som gör "torpil" i någon statlig myndighet). Vad gör han?

1) Han ser till att hans halva släkt får arbete på företaget. 4 personer gör det som en person skulle kunna göra under en normal arbetsdag. Folkets skattemedel går till dumheter och vägar och sjukhus uteblir.

2) Han börjar fuska med upphandlingar. Varor som företaget behöver för att tex tillverka en produkt köper han INTE från det billigaste företaget, utan från det företag som har kunnat erbjuda honom de fetaste mutorna. Svenska skattepengar går till dumheter och turken får leva med att betala en massa kulor till reparation av bilar eftersom den turkiska republikens vägar kan jämföras med Moldaviens.

3) Då företaget är statligt ägt så ligger det INTE i chefens eller de anställdas intresse att företaget HELA TIDEN GÅR MED VINST! Varför inte? Jo för chefen inklusive de anställda VET ATT DET ÄR ETT STATLIGT FÖRETAG OCH INTE BEHÖVER DOM DÅ VARA OROLIGA FÖR ATT FÖRETAGET SKA STÄNGAS NER PGA UTEBLIVNA VINSTER. Företaget kommer ju alltid att överleva eftersom staten alltid kan skjuta in med skattepengar.

Kommunism är ingen fin tanke! Kommunism är något smutsigt och ruttet! En ideologi som strider mot människans natur oavsett om du är konservativ eller tror på Darwins trams om evolutionsläran.

Turkiets kommunister är ett sorgligt släkte! Dom är inte bara kvar på 60-talet och extremt dum-nostalgiska, utan även extremt nationalistiska vilket strider mot marx och engelfjantens dröm om en socialistisk värld.

Nu ska jag inte vara orättvis.Turkiets kommunister är faktiskt bra på två saker:

1) Dom underhåller sådana som mig under första majfirandena genom att kasta sten på polis och vaja med sina röda fanor. Under första maj brukar jag alltid köpa pocorn och kakor och sitta framför TV n och kika på sammandrabbningarna mellan sekteristiska stalin-mustaschprydda gomonist- fjantar och polis.

2) Kommunister är väldigt bra på att göra sköna turku-låtar oxå. Jag älskar deras revolutionära protestmusik och köper alltid på mig det senaste när jag besöker ankara. Det finns en pazar nära centrum där endast gomonister håller till. När jag har valt mina skivor så brukar jag alltid inleda politiska diskussioner med näringdsidkarna. Riktigt kul och underhållande!

Så nu lyssnar vi på min favvo-låt med Grup Yorum vars medelmmar har sponsorer under sina konserter och erhåller enorma royaltybetalningar tack vare sin musik (dom tjänar alltså feta pengar på sin "revolutionära musik" hahaha).

Klicka på Osman Feffes nick och njut!

För ett kemalistfritt Turkiet i Tiden!

Anonym sa...

Denna debatt som sker nu är så otrolig.
Har alltid trott att alla har rätt att försvara sig.
Trodde inte att jag skulle få en sådan hästspark i min tro på journalistik som var
som just byggde på undersökande journalistik.
Troode även på att våra politiker ( de som skall undersöka saker så vi inte har
felaktiga påstående och rena lögner, vara sakliga och använda fakta och undersöka
de som tillkommer)att vara sakliga och ge båda sidor en chans.
Det är ju bara så, i rättsväsendet så har ju alla en chans att försvara sig, visa sina
uppgifter för ett försvar.

Det är ju skrämmande att de anklagade inte får en chans att säga något.
De som anklagar vägrar låta undersöka "bevisen".
Om Sverige och de andra som röstat igenom det de gjort, varför visar dom
inte upp vad de grundar allt på och får slut på debatten.
Eller riktigt rättvist, låta alla parter visa upp sina uppgifter.

Menar bara ("Spanska sjukan tog själv mer än 50 miljoner liv bara i Europa,
vet du hur många anatolier som dog (armeniska diasporan vill hävda att dem var immuna
mot denna sjuka och vill inte räkna deras människoförluster till denna epidemi) ?")
kriget borta i öster mot ryssarna tog en del, den gerilla som kämpade mot turkarna
led också en del.

En svensk som skäms över sandlådekriget ifrån mina politiker

Sancak Beyi Emre sa...

Anonym:

Det glädjer mig. Det är faktis en bragd att kunna öppna ögonen när så många vill stänga dem. Väldigt få tyvärr som tänkt så långt som du och inte köpt propaganda sagorna.

Det lustigaste är att våra beslutsfattare köpt in på det. Journalister kör samma race. Forskare som alla grundar sig i grunden på samma böcker, som idag visat sig inte spegla verkligheten. Objektiviteten är död och lögnen har blivit verklighet genom att den upprepats tillräkligt många gånger.

Emre